Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 15, 2015

Wat vindt u onbeschoft?

Wanneer iemand mij wijst op een bijzonder diertje en daar vol enthousiasme over vertelt, dan sla ik die informatie op en luister ik aandachtig. Vooral uit beleefdheid want het interesseert mij maar matig. Ik ben nu eenmaal niet zo'n natuurmens en 'een lekkere wandeling' duurt voor mij zo'n 800 meter en niet 8 kilometer.

Dat luisteren wat ik dan toch doe is een sociale conventie die vooral bekend staat als 'beleefdheid'. Mijn fout is dat ik van mijn gesprekspartners verwacht dat zij een soortgelijke opvoeding hebben genoten.
Ik ben dan ook altijd weer erg verbaasd wanneer iemand mij de rug toekeert en gewoon wegloopt terwijl ik wat aan het vertellen ben. Of glashard zegt: 'Leuk voor je maar dat interesseert mij geen barst!' en vervolgens over een compleet ander onderwerp losbarst. 'Ja maar, ik mag zeggen wat ik wil, wannéér ik wil!'
Nou nee, dat 'mag' je niet. Rekening houden met anderen zou normaal moeten zijn en wie dat niet normaal vindt is onbeschoft. Vind ik.

In de serie 'wat ik vreemd vind' vandaag: Mensen die eerst 'een ontzettend belangrijk' sms'je willen aftikken voordat zij in de trein stappen. Terwijl zij hun 'ontzettend belangrijke' bericht tikken kan er niemand in- of uitstappen.