Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 31, 2014

Nog even over de Olympische Winterspelen

Vandaag bezocht ik de kleermaker en nuttigden wij de lunch met een paar broeders uit Engeland om vanavond de komst van het licht te vieren met een praatje in een tempel. Het weekend stond volledig in het teken van de verjaardag van mijn vriendin!

Na een - zelfs voor mij! - drukke donderdag schreef ik vrijdag een stukje dat de onzin van racisme moet aantonen. Nu maar hopen dat ook racisten het zullen lezen. Als zij dat überhaupt kunnen. Of beledig ik nu racisten? En waarom zou ik geen racisten mogen beledigen maar Geert Wilders wél Marokkanen? Hij maakt daarbij opzettelijk gebruik van mensen met een handicap; is dat niet strafbaar in Nederland? Of mag ik zijn achterban niet gehandicapt noemen? Of is 'domheid' geen officiële handicap?

Misschien moet lezen meer worden gestimuleerd want studies tonen aan dat (gemiddeld gesproken natuurlijk dus het telt niet voor elk individu) mensen die lezen vaak slimmer zijn dan mensen die niet lezen.

Boek nummer 9 van dit jaar is The Andromeda Strain van Michael Crighton (van Jurassic Park, u weet wel). Dit spannende boek brengt mijn gemiddelde op drie gelezen boeken per maand...voor mij een record!

Bij de Olympische Spelen draait alles om records: wie heeft de meeste gouden medailles? Wie is de eerste vrouw met zes medailles? Welke man wint als eerste goud op twee verschillende onderdelen? Wie won medailles namens twee verschillende landen? Het zal vast niet lang meer duren voordat wij horen dat iemand de eerste atleet is die eerst als man en vier jaar later als vrouw een medaille won. Bijvoorbeeld. Maar waarom gaat het eigenlijk om die medailles? Was meedoen niet ooit het belangrijkst?
Het is nog niet zo heel lang geleden dat de Nederlandse schaatsploeg domineerde op de Olympische Winterspelen in Sotsji en misschien heeft u wel het artikel gelezen waarin een Amerikaanse journalist de overmacht verklaarde: het komt natuurlijk allemaal omdat alle Nederlanders als kleuter al elke dag naar school schaatsen, vaak tientallen kilometers en vele maanden achter elkaar. Waarom Nederlanders dan zo matig presteren in de Tour de France verklaarde het artikel niet. Hier de link naar het artikel met enige verklarende woorden: http://www.hpdetijd.nl/2014-02-12/dominantie-uitgelegd-nederlanders-schaatsen-naar-hun-werk/
En hier een link naar een artikel met de verklaring van één van de Nederlandse schaatscoaches
En hier mijn verklaring waarom Amerikanen zo goed zijn in American Football: 
De onjuiste aanname van de dag is: Nederlandse Justitie deelt heel lage straffen uit. Dat is gewoon niet waar; behalve in Frankrijk zitten schurken bij ons - van alle landen in Europa - het langste achter slot en grendel. Persoonlijk ben ik blij dat wij in een rechtsstaat wonen en mensen die in de ogen van PVV-stemmers iets heel slechts hebben gedaan (dieren mishandeld, foto's gemaakt van naakte kinderen, kale politici vermoorden, doodgeschoten worden bij een vermeende overval op een juwelier in Deurne...) niet zomaar kunnen worden gelyncht door het volk. Want stelt u zich eens voor dat dat door een enkele geblondeerde politicus opgehitste volk zich opeens tegen webloggers zou keren?

Als afsluiting een (engelstalig) filmpje over vrede en de kracht van muziek:
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Erik menkveld