Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 08, 2017

Waarom onbetaalde arbeid slecht is voor de economie

8 Miljoen mensen doen een uur per week vrijwilligerswerk.

Dat gaat dus om ruim 200.000 voltijdsbanen of een half miljoen deeltijdsbanen. Als bedrijven, overheid en instellingen zouden stoppen met mensen gratis laten werken zou er betaald werk zijn voor ruim een derde van het huidige aantal werklozen. Bijkomend voordeel: mensen die geld ontvangen voor hun arbeid stoppen dat geld in de economie. Dat geld is dus zeker niet verloren maar gaat naar lokale horeca, kleine winkeliers, internet-ondernemingen, et cetera.

VVD en PvdA willen toch zo graag dat de economie wordt gestimuleerd? Welnu: het enige dat men hoeft te doen is bedrijven dwingen mensen te betalen voor arbeid. En dan met name het minimum loon uit te laten betalen. Nu is het nog zo dat PvdA en VVD werklozen dwingen om 'vrijwillig' te werken onder het mom van 'Arbeid maakt vrij!' Of mensen zich vrij voelen als je hen dwingt 32 uren per week te werken voor hetzelfde geld dat zij voorheen kregen voor niet werken. In ruil dus voor een bijstandsuitkering die zij 'mogen' houden. Goh, wat aardig.Over het aantal bedrijven dat studenten 'gratis werkervaring' laat opdoen onder het mom van 'stage' zijn geen cijfers te vinden. Maar het loopt in de tienduizenden banen die gratis worden ingevuld. Vaak voor weinig meer dan een reiskostenvergoeding. Met het afschaffen van 'gratis stageplaatsen' en die te laten vervullen door fatsoenlijk betaalde krachten zou Nederland als enige land ter wereld een werkloosheidspercentage kunnen bereiken van precies nul.

Doordat consumenten geen geld uitgeven stort de economie in. De overheid probeert hier wat aan te doen door inkomens te verlagen en producten en diensten duurder te maken. Niemand heeft mij nog kunnen uitleggen op welke manier dat goed zou moeten werken. In mijn ogen is het verlagen van de koopkracht alleen maar goed wanneer het de bedoeling is dat de economie instort. En misschien is dat ook wel zo.

=================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/