Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 27, 2016

We zijn ontzettend beschaafd

Wij zijn zó ontzéttend beschaafd! Al zo'n 60 jaren lang zijn vrouwen volgens de Nederlandse wet niet meer automatisch handelingsonbekwaam en mochten voortaan zelfs stemmen! Al vanaf 1973 zijn homoseksuelen niet meer ziek en al in 2013 (dus al bijna drie hele jaren lang!) worden transgenders door de Nederlandse overheid (via de DSM) als mensen beschouwd en niet meer als 'gestoorden'. In datzelfde jaar mochten vrouwen worden toegelaten tot het bestuur van een politieke partij. 'Eén of andere moslimpartij zeker?' Nou nee, het waren die keurige roomblanke heren van de Staatkundig Gereformeerde Partij die - na jarenlange druk van de publieke opinie - besloten zich aan de wet te houden en voortaan te oordelen dat vrouwen soms ook best slim kunnen zijn en niet alleen maar geschikt zijn voor het huishouden en kinderen baren.

Nu de katholieken nog. 'Huh?' Ja, ooit een vrouwelijke priester of bisschop de mis horen opdragen?

'Ja maar het is een eeuwenoude traditie die door Jezus zelf is begonnen en daar mogen wij niet aan tornen!' aldus de oude mannetjes die het binnen de Katholieke kerk voor het zeggen hebben. Hoe dat met u zit weet ik niet, maar persoonlijk ben ik heel erg blij dat oude tradities regelmatig plaats maken voor nieuwe gewoontes. Anders zouden homoseksuelen nog steeds door 'de kerk' met martelingen 'genezen' worden, zouden vrouwen alleen de plek van het kerkkoor mogen betreden om die schoon te maken, nog steeds verplicht hoofddoekjes moeten dragen in de kerk, het slaan van kinderen nog steeds gemeengoed zijn en zou ik - met mijn lengte van 1.40m - hooguit op de kermis kunnen werken. Dove mensen zouden in inrichtingen voor geesteszieken worden opgesloten en voor een beetje meer warmte zou u een extra berenvel aantrekken in plaats van de thermostaat met uw mobieltje een graadje hoger zetten. Lang leve het verbreken van tradities dus!

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2631448/1994/06/07/Waarom-de-vrouw-geen-priester-kan-worden-Verder-dan-Maria-kan-geen-priester-het-brengen-Mannen-moeten-niet-heersen-Bemodderd-bebloed-afgetobd-en-vuil.dhtml

Momenteel is ongeveer 6% van alle Europeanen moslim. De realistische verwachting is dat dat over 20 jaar ongeveer 9% is geworden. Het aantal mensen zonder geloof is dan ongeveer 50%. Om onduidelijke redenen noemen mensen de islam vaak een 'achterlijk middeleeuws geloof'. Hier wat feiten over Islam in de Middeleeuwen (klik). Het christendom kende in diezelfde periode geen spirituele of wetenschappelijke bloei maar de inquisitie en de kruistochten. Stel dat u zou moeten kiezen in welke omstandigheid u moest leven, kiest u dan voor de middeleeuwse islam of voor het middeleeuwse christendom? En waarom?

En is het echt een teken van beschaving om vrouwen te verbieden zich te kleden zoals zij willen? Hier (klik) een artikel over het zogeheten 'boerkaverbod'. Pas wel op want het bevat onweerlegbare feiten en zet niet aan tot haat en tweedracht.

En omdat er veel verwarring bestaat: bij deze geen teksten maar gewoon plaatjes van de Boerka, de Niqaab en de Hijab. Dat er zoveel verschillende manieren van spellen bestaan heeft vooral te maken met het feit dat niet-Arabieren niet het huidige Arabische schrift gebruiken.
 Boerka
 Hijab

Niqaab

Bekijkt u dit filmpje over het christendom en de islam in de middeleeuwen: welke religie was vredelievender en welke oorlogszuchtiger?


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.