Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 29, 2015

Alleen blanke buitenlanders welkom

'Hoe kunnen we ongevoelig blijven als massa's mensen sterven terwijl we over communicatiemiddelen beschikken waarmee we alles in de gaten kunnen houden?', is een citaat van de Italiaanse premier Matteo Renzi. Ik vraag mij ook af hoe de wereld zou reageren wanneer de bootvluchtelingen waar hij het over heeft blanke christenen zouden zijn. De media laat ons denken dat miljoenen Afrikanen pogen de oversteek te wagen naar het Walhalla dat 'Europa' heet. In werkelijkheid zijn er dit jaar (tot en met eind april dan toch) nog geen 26.000 bootvluchtelingen geregistreerd door een onafhankelijke organisatie. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er zo'n 2000 meer. Dat het aantal bootvluchtelingen groeit is dus gewoon een leugen. Een feit dat u niet te horen krijgt via de reguliere nieuwsbronnen is dat vorig jaar in april 96 vluchtelingen verdronken bij hun oversteek. In april van dit jaar waren dat er 1780. Project Triton, een gezamenlijk project van diverse Europese landen bedoeld om met warmtezoekers, schepen, helikopters, infraroodkijkers en vliegtuigen proberen te voorkomen dat vluchtelingen het Europese vasteland bereiken lijkt dus prima te werken. Nou, geweldig.

'Geen cent naar het buitenland!' roepen veel mensen die ook graag roepen: 'Vol is vol!' en 'Nederland voor de Nederlanders!' Best vreemd eigenlijk dan dat veel  mensen hun energie afnemen van NUON dat sinds 2009 volledig in handen is van het Zweedse Vatenfäll. Wie fan is van het verslavende spelletje Candy Crush zal niet beseffen dat het geld voor de virtuele muntjes betaald wordt aan...een Zweeds bedrijf! Door het kopen van een iPhone spekken wij de bankrekeningen van een paar Amerikaanse topmanagers en die van duizenden Chinese fabrieksarbeiders. Wij liggen in bedden waarvan de onderdelen zijn ingepakt door Afrikaanse kindjes. Dan maar iets kopen bij het oerdegelijke Kruidvat! Helaas, dat is sinds enkele jaren in Chinese handen.  Onze goedkope kleding laten wij veelal maken in Bangladesh en Cambodja. 'Lekker goedkoop hoor, de Primark!' Onze schoenen worden massaal gekocht bij het Duitse postorderbedrijf Zalando. Omdat wij elke week een paar flessen wijn kopen (en leegdrinken!) worden managers in de Franse streek Bordeaux steeds maar rijker en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Veel euro's naar het buitenland!

De vraag is dus: waarom vinden zo veel mensen het verschrikkelijk dat buitenlandse kinderen voedsel, onderdak, zorg en onderwijs ontvangen van 'onze zuurverdiende centen' via ontwikkelingshulp maar steunen zij met diezelfde zuurverdiende centen maar al te graag de dure hobby's van buitenlandse topmanagers?

Alleen blanke buitenlanders zijn welkom

Ook vinden zij dat Afrikaanse buitenlanders (Voor blanke buitenlanders gelden in de praktijk volkomen andere regels. Waarmee duidelijk is dat PVV-stemmers vaak racisten zijn) niet welkom zijn in Nederland maar hun sores (vaak veroorzaakt dan wel in stand gehouden door rijke westerlingen zoals wijzelf.) moet worden aangepakt. En dat kost geld. Veel geld. Geld dat hypocrieten niet bereid zijn te betalen. 'Geen cent naar het buitenland!' Tenzij het is om onszelf aan luxe te helpen en niet anderen aan eerste levensbehoeften.

Het pleonasme van de dag is: een domme racist.
 'Racisme is aangeleerd, mensen. Mijn zoon van 2 haat dutjes. Meer niet.'
'Gozer, racisme is dom. Ik ben zwart, wit en Aziatisch. 
Maar toch houdt iedereen van mij.'

En gewoon even een lekker liedje. Gezongen door heuse buitenlandse blanke dames. First Aid Kit met 'My Silver Lining'