Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 30, 2010

Instelling

Op een vroege morgen constateerde ik dat door persoonlijke visuele observatie (Ben politicus geweest. Sorry) dat mensen 's ochtends vroeg niet op hun best zijn. Men is moe, zwak van lijf en geest en geagiteerd. Dientengevolge is men weinig produktief, worden er meer fouten gemaakt op het werk en is men daar niet tevreden. Daardoor worden quota niet gehaald waardoor werkgevers chagrijnig worden en op hun beurt afgeven op hun werknemers.

Het te vroege opstaan van velen leidt vaak zelfs tot ongelukken! In het verkeer, maar ook op het werk en thuis.

Kortom: Als de overheid écht het beste voor zou hebben met de burgers zou men hen vroeg opstaan verbieden...

Er zijn er die het bedrijven willen verbieden om mensen massaal te ontslaan. Maar die bedrijven zijn juist goed bezig!

Neem nu TNT Post. Niet alleen bouwt het concern een nieuw duurzaam hoofdkantoor in Hoofddorp maar om het geld daarvoor en voor het opstarten van de internet-kooppagina zoshopze.nl bij elkaar te krijgen ontslaat het op termijn maar liefst 11.000 mensen! Dat zijn dan 11.000 mensen die nooit meer op vliegvakantie kunnen en hun auto of brommer moeten wegdoen. Dat zijn nu maatregelen waar het milieu écht bij gebaat is.

Dat de maatregel van TNT Post ten koste gaat van de economie maakt voor het management van TNT Post niets uit. Dat enkele duizenden huishoudens in de financiële problemen komen maakt voor het management van TNT Post niets uit. Zelfs dat het bedrijf binnen een paar jaar failliet is maakt voor het management van TBT Post niets uit. Het wordt gewoon het nieuwe management bij een andere (strike>melkkoe instelling.

Overigens: volgens het jaarverslag dat de aandeelhouders ontvingen heeft juist de divisie postbezorging veel winst opgeleverd. Het argument dat zoveel mensen ontslagen moeten worden omdat men anders verlies draait is dus gewoon onzin. Zelfs als je uitgaat van de ruim 3 miljard winst die het bedrijf tegen de media gemaakt zegt te hebben. Lees hier het jaarverslag (PDF/Eng.).

De link van vandaag verwijst naar hun antwoord op mijn vraag aan hen over de op handen zijnde reorganisatie.