Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 19, 2011

Elkaar

Vandaag weinig enerverends in mijn leven: een bezoekje van buurvrouw Angélique, twee verhaaltjes en een muziek- recensie geschreven, m'n oefeningen gedaan, veel gerust en wat administratie gedaan...

Dit is een weblog. Op generlei wijze kan dit plekje op het wereldwijde web worden beschouwd als almachtige informatiebron. De woorden die hier staan geschreven vormen de mening van één enkele weblogger. Niets meer. Niets minder.

Zo, dat is er uit. Het moest even want nog steeds zijn er mensen die vinden dat ik mijn mening moet onderbouwen en met links moet komen naar mijn informatiebronnen.

Dat doe ik dus lekker niet! :-p

En me dunkt dat ik al meer achtergrond-informatie vergaar dat het grootste dagblad van Nederland, De Telegraaf. Neem nu dat verhaal dat Griekenland 'van ons geld!' 400 tanks had gekocht. Nadat het in De Krant van Ingeslapen Nederland stond werd het klakkeloos overgenomen door ondermeer RTL. En dan niet door de roddel-rubriek RTL-Boulevard maar door het toch wel vrij serieuze RTL-Nieuws.

Wie het oorspronkelijke bericht wil lezen kan dat doen op deze site voor modelbouw-enthousiastelingen (kennis van het modern Grieks is een pré). Vanaf deze site werd het overgenomen door een Griekse hobby-club over militarisme van waar af de rit ging naar het 'onafhankelijk' nieuws-centrum Indymedia.

De rest is geschiedenis. 'Maar hoe zit dat nou met die tanks dan?' De Grieken hadden ooit inderdaad 400 tanks besteld. Toen bleek dat zij die - vanwege de economische crisis - niet konden betalen besloot de Amerikaanse leverancier (typisch: vooral wapens die door terroristen en drugsbaronnen worden gebruikt zijn doorgaans 'Made in USA'. Maar dat terzijde.) de tanks gratis te leveren. Vermoedelijk (dit is maar een gedachte en géén - ik herhaal: géén- feit!) op voorwaarde dat reserve-onderdelen èn de benzine moet worden geïmporteerd uit de VS.

Ook die deal ging niet door want de Grieken zouden zorgdragen voor de transportkosten en konden ook díe kosten eenvoudigweg niet opbrengen.

Zo. En wie nu nog beweert dat ik nooit onderzoek doe en vindt dat dit persoonlijke en niet-journalistieke weblog geen 'echte informatie' biedt, sla ik helemaal in elkaar...;-)