Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 11, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Fantastisch (en door velen gemist) nieuws is dat de ETA een paar dagen geleden officieel de wapenen heeft ingeleverd die zij zes jaar geleden hebben neergelegd. Na jaren van onderdrukking en gewelddadig protest daartegen lijkt er een einde gekomen aan een tijdperk. Mooi, niet?

Goed nieuws! Steeds meer bedrijven en overheden zijn ervan overtuigd dat de tijd van fossiele brandstoffen langzamerhand toch echt wel geweest is. Zo ook Pro Rail, de beheerder van het treinspoornet in Nederland. Men wil eigen elektriciteit opwekken met 'het grootste zonnedak van het land! (klik)'

Meer goed nieuws: doemdenken is nergens voor nodig. Althans, wat betreft toekomstige voedselschaarste. Als wij maar af zouden stappen van het idee: 'Biologisch=duurzaam (klik)'.

Ook goed is het (vind ik) dat de gemeente Amsterdam aandacht besteedt aan de eenzamen in de samenleving. Zelfs aan de overleden eenzamen. Speciaal voor hen die sterven zonder nabestaanden bestaat er de Stichting Dichters van Dienst (klik): mensen die een mooi woordje spreken op de uitvaart van mensen die verder niemand in de wereld hebben. Mooi initiatief!

Billy de kat zit graag op zijn schapenvacht bij de kachel.
Na het zien van deze foto ben ik gaan opruimen.

De lolcat van deze week gaat over de vermeende noodzaak van wapens fabriceren:

'Papa, waarom maken mensen geweren?'
-'Om geld te verdienen, jongen.'
'Waarom maken zij in plaats ervan
dan geen fietsen?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/