Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 08, 2023

Gelukszoekers!

Racisten zijn erg duidelijk in hun denken: buitenlanders die voor een betere financiële situatie naar Nederland komen zijn 'gelukszoekers!'

Nederlanders die naar het buitenland vertrekken om de belastingen te ontwijken zijn 'mensen met een visie'.

Volgens Thierry Baudet gaat het om ongeveer 50.000 mensen die jaarlijks Nederland voorgoed de rug toe keren. Tegelijkertijd wil hij een immigratiestop. 

Als Baudet zijn zin krijgt, zijn er over een paar generaties geen Nederlanders meer. Tenzij de overgebleven Nederlanders weer gezinnen van acht à negen kinderen gaan stichten. Maar ja, veel Nederlanders wíllen geen kinderen. Die zijn duur, je kunt minder vaak uitgaan, niet meer buiten de schoolvakanties op vakantie, niet uitslapen op zondag en Omtzigt wil toeslag voor kinderopvang afschaffen...Nee, kinderen krijgen is niet leuk. En Nederlanders willen alleen maar doen wat leuk is.

Daarom zijn boeren genoodzaakt immigranten in dienst te nemen. 

Want aardappels rooien, asperges steken en eieren rapen is niet leuk.

In winkels werken blijkbaar ook niet dus ondanks de ruimte op de arbeidsmarkt hebben winkeliers geen andere keuze dan het aannemen van buitenlanders. En 'echte Nederlanders' hebben dan weer een reden om te klagen: "Ze praten geeneens Hollands in de winkel!"

Vervolgens bestellen ze een portie bami voor het avondeten en kopen zij een broodje shoarma bij het stappen 'want ik mot die buitenlandse troep niet!' 🙄(Geen grap. Vroeg eens een collega of zij in de pauze mee wilde voor een broodje bapau. "Ik mot geen buitenlandse troep dus haal wel een sateetje in de kantine.", was haar ontmoedigende antwoord.)

Maar ja, zelf in een winkel werken willen zij niet 'want dat is niet leuk' en ook hebben zij geen kinderen die in winkels (willen) werken. Al is het maar omdat velen het minimumloon (de standaard financiële beloning voor winkelpersoneel) niet voldoende vinden om het bed voor uit te komen.

Niet alleen in winkels is er een groot tekort aan personeel:

Er zijn ook te weinig bestuurders van treinen, trams en bussen. Het is toch geweldig, vaak behalve overdag ook 's nachts en in het weekend moeten werken waardoor je mentale gezondheid hard achteruit gaat en dat voor maar liefst €15 per uur! Bruto. Inclusief toeslagen. En als bestuurder mag je zelf gratis met het OV. Sinds kort is zelfs dee interne opleiding GRATIS én 'je mag werken in een gezellig team'. Tjonge!

Er is ook een groot tekort aan zorgpersoneel dus bedacht een Nederlands bureau om dan maar Indonesisch personeel aan te trekken. Immers: in Indonesië is er een overschot aan verpleegkundigen, met name op HBO niveau. Precies wat wij nodig hebben! 

En nu er nog geen immigratiestop is (die komt er pas als Wilders, Baudet, van der Plas of bijvoorbeeld Omtzigt aan de macht is), kunnen wij arbeidsmigranten binnenhalen.

Arjen Lubach besteedde hier onlangs nog aandacht aan. Wat is er van waar dat vrijwel alle immigranten asielzoekers zijn? Doen zij massaal aan gezinshereniging zoals komend premier Yeşilgöz beweert?

"Dall-E: creëer een plaatje van 'een sterke vrouw'."


Dit is wat ongeveer een derde van de Nederlanders wil: alles 'voor de bühne'. Wel knap van de VVD om al decennialang mensen voor het lapje te houden met de leuze 'Tegen het regeringsbeleid van de afgelopen jaren? Stem dan VVD!' Dankzij Bolkestein die indertijd als een van de eersten bedacht om een marketingbureau in te huren om te onderzoeken wat 'het Volk' wil; vanaf dat moment stond - stomtoevallig hoor! - in elke verkiezingsfolder van de VVD elke wens van 'het volk': minder immigratie, goedkoper autorijden, etc. Of wat er maar populair was in dat verkiezingsjaar.

Soit. Terug naar de uitbuiting van Indonesische arbeidsmigranten:

Beetje jammer dan toch dat Avans+ en Yomema een heel klein beetje de Indonesische verpleegkundigen doelbewust hebben voorgelogen.

Die arme Nederlandse oudjes moeten dus maar rekenen op kinderen en kleinkinderen om hen te helpen of in huis te nemen. Maar helaas, als 'echte Nederlanders' hebben die het helaas te druk. 

Momenteel is 1 op de 21 Nederlanders boven de 80. In 2040 is 1 op de 12 mensen 80+.
Dan zijn er 2 miljoen zorgwerkers nodig in Nederland.

Tijd om de slavernij her in te voeren; betalen voor buitenlandse verpleegkundigen willen wij niet en 'het volk' (en dus diverse politieke partijen) willen geen immigranten.

Nu al kost de zorg ons €100 miljoen per jaar. Als politieke partij zeggen dat zij daarop willen bezuinigingen betekent dat politieke zelfmoord. Want 'oudjes hebben het verschrikkelijk slecht en kunnen écht niet met minder geld toe, hoor!' Wat onzin is want ouderen hebben het financieel beter dan twintig jaar geleden.Aangezien Nederlanders geen kinderen willen en niet zelf in de zorg willen werken (algemeen gesproken), moet Nederland dus zorgwerkers uit het buitenland halen. En hen de belasting laten betalen om de toenemende vergrijzing in Nederland te kunnen betalen.

Veel Nederlanders vinden werken niet leuk en dus werken wij steeds minder uren. Nederland is wereldwijd koploper waar het gaat om deeltijdwerken. 

Besteden wij al onze extra tijd aan ons gezin? Nee, want steeds minder van ons hebben kinderen en steeds vaker zijn wij vrijgezel. Besteden wij dan meer tijd aan kunst en cultuur? Neuh, daar willen wij zelfs op bezuinigen. Aan onze vrienden dan? Alleen als wij met die vrienden op de bank hangen:

De gemiddelde Nederlander kijkt 3,5 uren Netflix. Per dag. Filmpjes kijken op Youtube, Tik Tok en Instagram niet meegeteld. Met het 'moeten' opvoeden van kinderen wordt die tijd ernstig verkort. Dat vinden sommigen heel vervelend. 

Zouden zij het net zo vervelend vinden dat Nederland door al die kinderlozen zó hard vergrijst dat er later te weinig mensen zijn om voor de mensen van nu te zorgen? 

In de nabije toekomst zal er niet alleen een groot tekort aan zorgpersoneel zijn maar óók een enorm tekort aan belastingbetalers. 

Bejaarden zo lang mogelijk thuis laten wonen lijkt wat geld te besparen maar pakt op den duur duurder uit: met name door eenzaamheid holt de gezondheid achteruit en hebben mensen meer zorg nodig. Veel ouderen doen niet mee aan de maatschappij dus misschien geen leeftijdsdiscriminatie meer in de Participatiewet: als het voor andere werklozen goed is om - verplicht - te participeren in de maatschappij, waarom dan niet voor ouderen?

Het geld om voor bejaarden te zorgen kan in de toekomst uitsluitend bij kinderloze bejaarden worden gehaald. Misschien is bewust kinderloos zijn niet zo'n goed idee als het lijkt.

De Nederlandse bejaarde in 2040 zal dus waarschijnlijk geen 'echt Nederlandse' verpleegkundige aan het bed hebben. Maar ja, 'zo'n zwarte' willen wij óók niet.

Zijn Nederlanders - algemeen gesproken - vaak dom, kortzichtig, racistisch en hypocriet? 


'Na ons de Zondvloed', lijken veel Nederlanders te denken. Althans, veel aan de toekomst lijken zij niet te denken. Vooral zij zonder kinderen lijken veelal zelfzuchtig te zijn.

Lang niet allemaal natuurlijk. Wat zijn uw ervaringen?

Zou u een bejaarde (groot)ouder in huis nemen of in elk geval af en toe even helpen in het verpleeghuis 'want die zielige oudjes hebben aandacht nodig? Of heeft u 'geen tijd'?

Naar welk land adviseert u mensen te emigreren die Nederland een rotland vinden?

Mogen wat u betreft Avans+ en Yomema flink gestraft worden of ziet u hun oplichting als 'slim zakendoen'?

Ziet u op korte termijn een oplossing voor de vergrijzing?


===============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels