Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 01, 2020

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat het er soms op lijkt dat er nog iets van beschaving bestaat in de wereld. Ontstaan na de schrikbarende ontdekking dat veel vrouwen zich eenvoudigweg financieel niet de meest noodzakelijke hygiëneproducten kunnen veroorloven heeft de regering van Schotland besloten dat maandverband en dergelijke voortaan gewoon vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraar. Vanuit het basispakket. Dus.

Nu de rest van de wereld nog even.

Goed nieuws dankzij Corona: minder files betekent een forse financiële besparing voor veel mensen die tegenwoordig vooral thuiswerken (dan wel voor hun werkgevers) maar vooral voor het milieu is het fijn dat er nu veel minder schadelijke uitstoot in het milieu terechtkomt. En - Rita 'Stem op mijn partij en ik maak een einde aan het fileprobleem! Ik weet nog niet hoe maar wacht maar tot 'Trots' een paar zetels heeft.' - Verdonk hoeft niet terug de politiek in want het fileprobleem is dankzij het coronavirus gewoon opgelost. Dus.

Positief effect van de pandemie: steeds meer restaurants laten hun deals met Über en Thuisbezorgd en dergelijk voor wat het is en gaan zelf maaltijden laten bezorgen door anders werkloos personeel. Über en dergelijke rekenen namelijk een flink percentage van de winst voor hun dienstverlening. Maar op deze manier houden de kleinere horecazaken meer geld over én kunnen zij dat gebruiken om gewoon hun personeel te kunnen blijven betalen.

Deze witte vierpotige is een van de vaste speelkameraadjes van Billy de Kat.
Zij kunnen goed met elkaar overweg. Meestal.

De lolcat van deze week gaat over het nemen van eigen verantwoordelijkheid:


'Ik luister niet naar de overheid maar ben prima in staat mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen!'
'Natuurlijk stel ik huisregels op. Je kunt er toch niet op vertrouwen dat mensen  in staat zijn hun eigen verantwoordelijkheid te nemen?'

=============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels