Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 06, 2015

Werkt u echt alleen maar voor geld?

Het lijkt wel eens alsof de meeste mensen de baan die zij hebben de meest stressvolle baan vinden van allemaal.

Vrijwel elk beroep is stressvol

Zelf heb ik diverse beroepen uitgeoefend (en dan bedoel ik voor langer dan een jaar) dus ik weet wat ik zeg wanneer ik zeg dat zowel credit controller alsook acteur, salaris administrateur, zelfstandig entertainer, schrijver, office manager, debiteuren beheerder, social media coach, fabrieksarbeider, sociaal raadsman, groepsleider kinderopvang alsook beoordelaar ziektewet en assistent-boehouder hun stressvolle momenten kennen.

Wat maak je er van?

Ik heb echter ook geleerd dat je er zelf wat van kunt maken. Hoe naar en zwaar het werk soms ook is, met een paar leuke collega's is het al prima te doen. Ook als je weet dat je thuis wordt opgevangen door een liefhebbend gezin. Of als je weet dat je het nog maar een paar maanden hoeft uit te houden tot aan einde contract en dan met het verdiende geld iets leuks kunt gaan doen. Je kunt ook besluiten dat het werk al de stress en ellende niet waard is en ontslag nemen. Op alle beroepen die ik heb uitgevoerd heb ik dat laatste uiteindelijk twee maal gedaan. En het was een bevrijding!

Hier een oude Afrikaanse vertelling over de reden waarom mensen moeten werken. Het gaat terug naar het begin van de mensheid, toen er nog bijna niets was...Zoals in dit liedje van Howard Jones:


In de rubriek 'wat ik vreemd vind' vandaag: Mensen die het heel normaal vinden om in de binnenstad tien minuten rond te rijden op zoek naar een parkeerplek maar 'geen tijd' hebben om tien minuten op de bus te wachten.