Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 02, 2013

Waarom gedragen mensen zich buiten eigen plaats zo dom?

Vanavond gaat mijn zoon naar een gemaskerd bal en zal hij wel laat thuis komen. Maar ik maak mij geen zorgen dat hij zich te buiten zal gaan aan alcohol of andere drugs en ook aan geldverspilling zal hij niet doen. Ik vertrouw hem volkomen.

Inmiddels weet u dat mijn vriendin en ik afgelopen weekend twee jaar samen waren. Dat vierden wij door op de bank te hangen en televisie te kijken. Voor ons iets heel bijzonders want dat doen wij zelden! Vandaag was nagenoeg routine: bij de kleermaker langs om vermaakte shirts op te halen, een paar uur werken op kantoor vervolgd met een vergadering. Vanavond zou ik weggaan maar besloot thuis te blijven om nog het een en ander aan klusjes op te knappen.

Zelf hou ik ervan om dingen te ervaren die ik nog nooit eerder ervaren heb. Daarom ga ik graag naar musea, lezingen en kroegen. Het liefst in steden waar ik zelf niet woon maar ook in Amsterdam zijn er interessante plekken te vinden. Wat mij vaak verbaasd is het gedrag van (mede-) toeristen.

Zo blijft blijft het verbazingwekkend om te zien dat toeristen een tram of bus binnen willen door de uitgang en die vervolgens blokkeren door er doodleuk te blijven staan. Gek genoeg doen zij dat niet in eigen land of stad. De vraag is: zijn wij mensen buiten eigen stad of land écht dommer dan daarbinnen? Ja, meestal wel. Denk ik tenminste. En u? Deelt u die ervaring?