Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 30, 2009

Knaloranje netpanty

Mensen in de cel smijten voor het roepen van "sufferds" is minder gevaarlijk dan achter échte criminelen aanzitten.

Voor elke bon krijgt een agent -naar het schijnt- een punt en hij/zij moet minimaal zoveel punten per maand halen. Heb jaren geleden al aan de lokale commandant voorgesteld om bijv. een bon voor het fietsen met ontbrekende reflectorstrip op het rechterpedaal te laten tellen als één punt, het oppakken van Martijn Krabbé in de ochtendspits wegens het over de radio schreeuwen van "Goedemorgen Nederland!" zou bijvoorbeeld 200 punten waard kunnen zijn en de arrestatie van de boekbouder van Willem Holleeder levert de agent in kwestie én 1000 punten op én de rest van de maand vrijaf.

M'n verzoek werd met hoongelach begroet. Onbegrijpelijk. En dat terwijl Martijn Krabbé's gedrag levensgevaarlijk is; Stel, je zit nietsvermoedend op de snelweg, doet de radio aan onderweg naar je werk waarbij je geniet van een opbeurend muziekje. Opeens knalt de stem van een overjarige puber uit de speakers! Je kunt je zomaar letterlijk een ongeluk schrikken.

Dat deed ik ook toen ik hoorde wat m'n zoon voor z'n eerste proefwerk Latijn had van dit jaar: Een 9-. "Dat van die "min" valt mij tegen van je" wist ik nog gekscherend uit te brengen. Maar het lukte mij wederom (na zijn tien voor Frans) niet mijn trots te verhullen. Misschien moeten wij overwegen een andere school voor hem uit te zoeken want dat Gymnasium is toch een niveau'tje te makkelijk voor hem...;-)

Samen haalden wij mijn nieuwe matras op en thuisgekomen ververste ik nog even het aquariumwater van goudvissen Toos & Moos. Eerder op de dag waren al de keukenkastjes onder handen genomen, was de keukenvloer gezwabberd, de badkamer geschrobd, een stapel administratie doorgeworsteld en de woonkamer geveegd. Tsja, het moet er toch een beetje netjes uitzien wanneer er een klant langskomt. Ik had zowaar goed nieuws voor haar en na minder dan twee uurtjes vertrok zij tevreden naar huis. Maar niet voordat zij had kennisgemaakt met buurvrouw Winonah die onverwacht wat oude jurkjes kwam brengen. Toch wel leuk wanneer je buurvrouw zich niet afvraagt wanneer zij in de badkamer van haar buurman een -zelfs voor veel vrouwen- onorthodox kledingstuk ziet hangen: een knaloranje netpanty.

De link van vandaag is voor liefhebbers van bomen, ochtengloren en de combinatie daarvan.

Deel dit bericht