Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 13, 2013

Blijven

Vandaag gezellig met mijn zoon een cake gebakken; een prima 'vader en zoon'- moment! Bovendien werd het weer eens tijd dat de goudvissen in schoon water mochten rondzwemmen.

Gisteren was ik eigenlijk nog bezig met bijkomen van de vakantie waarvan wij zondagavond thuis kwamen toen ik een script te lezen kreeg voor een auditie later dezelfde dag. Toevallig kwam ik in de castingstudio een oud-collega tegen! Net als bij een sollicitatie voor een 'reguliere' baan is het ook bij het solliciteren naar een rol in een reclamefilm maar even afwachten of je wordt aangenomen. Intussen kon ik achterstallige e-mails beantwoorden, mijn website en kasboek bijwerken, mijzelf inschrijven bij weer een castingbureau, foto's van camera naar computer overhevelen om later rustig uit te zoeken, een paar telefoontjes plegen en mij voorbereiden op een bezoek aan de allergoloog, vanmorgen. Intussen heb ik mij opgegeven als kandidaat voor een nieuw televisie-programma. Niet echt hetzelfde als de opname van een filmpje maar toch...

Hier even een aardig filmpje waar een kleine test aan vastzit:Het juiste antwoord vindt u hier (Even klikken op de link).

Eigenlijk is het allemaal vooral een kwestie van perceptie en hoe wij iets zien wordt in grote delen bepaald door de media. Die tevens bepaald wat wij níet zien:

In een Nederlandse gemeente (in het kader van openheid - ook wel 'transparantie' houdt men geheim welke dat is) worden sinds kort mensen in hun huis afgeluisterd wanneer de gemeente vermoed dat men misschien eventueel zou kunnen frauderen met bijstandsgelden. Er worden zelfs verborgen camera's geplaatst in de betreffende woningen! Dus zonder dat de bewoners iets wordt verteld dringen ambtenaren hun huis binnen en plaatsen afluisterapparatuur. En ik maar denken dat Nazi's enge mensen waren...Gelukkig is er het College Persoons Bescherming dat er op toeziet dat de privacy van burgers niet wordt geschonden. Dus wat zegt het CPB van deze situatie? Het CPB zegt over het illegaal afluisteren van mensen die misschien eventueel schuldig zouden kunnen zijn...: 'Dat is prima.'

En u maar denken dat alleen de Amerikaanse geheime dienst NSA zo eng bezig was met telefoongesprekken aftappen en zo. Ha! Zij kunnen nog wat leren van die rare Hollanders!

In ieder geval op het gebied van wapencontrôle dan. Want ook al is Amerika een stukje groter: 12.000 doden per jaar door vuurwapengeweld is best veel. Hoewel: in Amerika sterven jaarlijks 400.000 mensen aan obesitas. Jawel, beste lezers en lezerinnen: van dik zijn ga je dood! Maar vetzucht vindt de Amerikaanse overheid geen probleem. Terrorisme echter wél. In de eerste helft van 2013 kwamen in Amerika maar liefst 4 (vier!) mensen om bij terroristische aanslagen! Vreselijk natuurlijk voor die vier mensen en hun nabestaanden maar hoeveel mensen kwamen in diezelfde periode om door auto-ongelukken, alcohol-gebruik, of door een val van een keukentrapje? Vele malen meer!

Om een voorbeeld te geven: in de eerste helft van 2013 werden 11 mensen doodgeschoten door kleuters die met vuurwapens speelden. Is het dan niet veel verstandiger als de Amerikaanse overheid jacht ging maken op kleuters in plaats van op terroristen? Of gaat het eigenlijk niet om het voorkomen van  nog meer doden?

Maar waarom steekt men dan zoveel miljarden dollars in het voorkomen van ongeveer 8 doden per jaar in een land waarvan de gemiddelde staat al zo'n zes keer groter is dan Nederland? Vergeleken met al die miljarden is het bedrag dat wordt uitgetrokken aan 'Obamacare' (betaalbaar ziekenfonds voor elke Amerikaanse burger) maar een schijntje.

Maar ja: wat is nu belangrijker; voorkomen dat duizenden mensen sterven aan eenvoudige aandoeningen als een onstoken grote teen (Een paar dollar aan anti-biotica en hopla: er blijft nóg een belastingbetaler in leven!) of miljarden uitgeven aan 'preventieve fouillering' van mensen met een donkere huidskleur en het ophangen van camera's zodat je achteraf goed kunt zien hoe een terrorist twee mensen doodschiet voordat hij zelfmoord pleegt?'

Hoeveel zou Amerika verdienen als de wapenhandel aan banden werd gelegd? Er zou in ieder geval een vermogen worden bespaard op rechtszaken die moeten uitmaken of iemand al dan niet per ongeluk (bijna) is neergeschoten. Verder zouden jaarlijks duizenden belastingbetalers in leven blijven.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Phill Nixon en Prins Friso