Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 05, 2010

Kijken

Gisteren, tien jaar geleden, is dochter Eva geboren. Dat heuglijk feit heb ik zelfs vastgelegd in een verhandeling die ik gisteravond mocht houden. Het ging om een ietwat filosofisch praatje van een minuut of 20 over het onderwerp "leven". Wat is leven eigenlijk, waar komt het vandaan, wanneer begint het, wat is het waard? Erg interessant om daarover van gedachten te wisselen met mensen die vanuit verschillende invalshoeken daarnaar kijken. De één wetenschappelijk, de ander meer spiritueel.

Mijn leven zit weer'ns in een stroomversnelling. Als mede-oprichter van Stichting HIOB zette ik onlangs een bijzonder eenvoudige webpagina online, als schrijver zet ik de laatste puntjes op de i bij het uitgeven van mijn eerste verhalenbundel (en blijf ik intussen meer verhaaltjes schrijven en zelfs een roman). Het einde van mijn opleiding tot Zelstandige Zonder Personeel is in zicht maar er moet nog het een en ander gebeuren. Intussen stijgt het aantal entertainment-opdrachten (en durf ik ook eindelijk meer geld te vragen). Ook als mede-organisator van een groepsreis dient nog eea geregeld te worden en natuurlijk behoeft ook mijn tienerzoon met enige regelmaat wat aandacht en probeer ik het huishouden een beetje bij te houden.

Pfoe, soms ben ik blij dat ik geen partner heb die ik dan natuurlijk ook de nodige aandacht zou geven...

Soms ben ik ook blij dat ik relatief weinig tijd heb om TV te kijken. Vaak is het aanbod werkelijk om te huilen. Zitten er echt mensen te wachten op het kijken naar hoogtepunten uit een loterij-show? Volgen mensen écht het proces tegen Wilders? Echt straf vanwege aanzetten tot haat zal hij natuurlijk niet krijgen. Mij lijkt het al heel aardig als hij van de rechter zijn haar niet meer mag blonderen zodat hij weer op een Indonesische moslim lijkt. Maar dit terzijde.

Willen mensen écht weten hoe rijke mensen een broodje smeren in een real-lifesoap? Er zijn zelfs TV-programma's die niets anders laten zien dan reclame-filmpjes! Er is zelfs een "omroep" die weinig anders doet dan op een nogal knullige manier YouTube-filmpjes aan elkaar te laten praten. Sorry hoor, maar ik kan zelf wel op Youtube zien hoe de Boliviaanse president Evo Morales een tegenstander in een vriendschappelijke voetbalwedstrijd vloert met een knietje...

Maar blijkbaar is er behoefte aan. Anders zouden die programma's niet bestaan. Bovendien geeft het mensen wat om handen. U weet wel; die mensen die "geen tijd" hebben om hun moeder in het verzorgingstehuis op te zoeken, om de buurvrouw te helpen met haar boodschappen of hun kinderen te helpen met hun huiswerk. Ik vraag mij wel eens af wat er in het land zou gebeuren als er door een storing in "Hilversum" een week geen TV was.

Daarom een vraagje: Hoe zouden Uw avonden eruit zien als U geen TV zou kijken? (Van Redstar kan ik het antwoord al vermoeden...)

Deel dit bericht