Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 20, 2016

Sluit u de gordijnen of doet u meer?

Heeft het zin om dit te schrijven? Heeft het zin om dit te lezen? [Deel op Twitter] Wat is het nut van mensen aan het denken zetten tegenover mensen vertellen over wat je kat gedaan hebt? Heeft leven eigenlijk wel zin dan? We gaan toch allemaal dood en dan heeft het allemaal geen zin gehad? Iedereen maakt natuurlijk lekker zelf uit hoe hij of zij (of onzijdig of beiden) leeft maar ik geloof dat het wel degelijk uitmaakt wat je doet voordat je dood bent. Zou ik dat niet geloven dan zou het helemaal niet uitmaken wat ik deed en zou ik mij volslagen egocentrisch gedragen door uitsluitend te doen waar ik zin in heb, zonder rekening te houden met anderen en zonder een stem te zijn voor hen die geen stem krijgen.

Er zijn mensen die vinden dat ik mijn tijd verspil door vragen te stellen over zaken die mij opvallen, [deel dit op Twitter] door te schrijven over onrecht dat ik tegenkom. Bijvoorbeeld het onrecht dat moslims wordt aangedaan.

Uitsluitend omdat er idioten zijn die idiote dingen doen en zich 'moslim' noemen vinden mensen dat dan maar alle moslims als tweederangs burgers behandeld moeten worden.

'Ja maar wat heb jij daar mee te maken? Dat is toch hún probleem? Jij bent zélf toch geen moslim? [deel op Twitter] Jij hebt er zelf toch geen last van?' Mensen die dat vragen zagen indertijd hoe hun Joodse buren werden afgevoerd naar concentratiekampen. Als reactie gingen zij niet de nazi's te lijf, zij schreven geen ingezonden brief naar de krant, zij lieten hun stem niet horen bij overheidsinstanties, schreven geen protestliederen, vertelden niet op de markt hoe erg zij het vonden. Nee, als reactie op de oplossing van het jodenvraagstuk sloten mensen de gordijnen. Zodat zij later konden zeggen: 'Ik zag het niet.' Ik kies er voor niet zo iemand te zijn. En u?

Als mensen vragen: 'Waarom maak jij je druk over die beslissing van de woningcorporatie? Waarom protesteer jij tegen die exorbitante prijsverhoging die de overheid burgers oplegt? Waarom vraag jij je hardop dingen af?', dan antwoord ik: 'Waarom doe jij dat niet?'

-'Daar heb ik geen tijd voor, want ik heb het veel te druk met mijn werk/mijn gezin/mijn hobby's/televisie kijken.'

'En als je ziet dat je buren worden afgevoerd door mensen in uniform, heb je dan ook 'geen tijd' om je af te vragen waarom dat gebeurt? [Deel op Twitter] En als je zelf wordt afgevoerd, wil je dan dat je buren daartegen in het geweer komen of zou je liever zien dat zij - net als jijzelf - de gordijnen sluiten en doen alsof zij het niet gezien hebben?'

Rammstein en Sharleen Spiteri zingen 'Don't die before I do'In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke  link. http://terrebel.blogspot.com/2016/04/sluit-u-de-gordijnen-of-doet-u-meer.htmlVeel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl