Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 20, 2015

Waar bent u bang voor?

Daadkracht

Onze geweldige daadkrachtige (*AHUM*) premier Mark Rutte begrijpt het heel goed dat zijn Griekse ambtgenoot akkoord ging met nieuwe bezuinigingen om nieuwe leningen te krijgen van de EU en daarmee een verkiezingsbelofte brak. In zijn wereld is het verbreken van een belofte namelijk heel normaal. Zelf beloofde hij dat er 'geen cent' naar Griekenland zou gaan van Nederlands belastinggeld. Hij heeft wel een beetje woord gehouden want hij geeft de Grieken geen cent maar wel 70 miljoen euro. Per jaar. Van 'ons' geld. Nog steeds een schijntje vergeleken met de 670 miljard die het Nederlandse volk aan banken schuldig is maar toch best een hoop geld. Vind ik.

Bang voor wat eigenlijk?

En nu zijn mensen bang dat andere 'arme' landen het voorbeeld van Griekenland gaan volgen: 'Geef ons geld of wij verlaten de eurozone!'

Dat de 'rechtse subsidie' die Hypotheek rente aftrek (HRA) heet de belastingbetaler 12 miljard euro per jaar kost is niet te vinden in de mainstream media en dus is men daar niet bang voor.

Niemand is bang voor een klein beestje. Ten onrechte.

Mensen zijn pas ergens bang voor als ze weten dat het bestaat. De kredietcrisis bestond al twee jaar voordat de media er aandacht aan schonk. Toen pas vonden mensen het verschrikkelijk. Ruim voor 11 september 2001 werden al gebouwen opgeblazen en mensen vermoord uit naam van een ideologie maar pas sinds zo'n 14 jaar zijn mensen bang voor terrorisme. Een beetje terecht is dat wel want jaarlijks sterven wereldwijd zo'n 7000 mensen door terroristische aanslagen. Oei, oei, oei, wat eng! Maar wacht maar tot de media berichten over de 750.000 doden per jaar door...de mug! Overigens sterven 25.000 mensen jaarlijks door een aanval van...een hond!

Ik weet nu zeker dat er mensen zijn die hardop lachen. 'Bang zijn voor zo'n klein beestje als een mug? Of voor een hond? Kom nou!' Persoonlijk zou ik de dodelijke kracht van muggen niet onderschatten maar goed, als mensen willen lachen dan doen ze dat maar.

Waarom lachen mensen andere mensen uit?
Omdat ze bang zijn.
Waarom schelden mensen andere mensen uit?
Omdat ze bang zijn.
Waarom gebruiken mensen schuilnamen?
Omdat ze bang zijn.
Waarom zeggen mensen domme dingen?
Omdat ze bang zijn.
Waarom doen mensen domme dingen?
Omdat ze bang zijn.
Waarom komen mensen niet in opstand?

Omdat ze bang zijn.
Waarom roepen mensen zo hard dat ze niet bang zijn?
Omdat ze bang zijn.