Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 08, 2015

Er zit een luchtje aan stank

Een kudde bizons een ravijn in drijven en er dan maar eentje consumeren. Een bos in de fik steken zodat je met minder moeite naar de andere kant kunt komen. In zo kort mogelijke tijd een struik besjes leeg vreten 'omdat dat zo lekker zoet is'. Kortom: 'wij' verschillen helemaal niet zo veel van de oermens die volgens prachtige verhalen 'in volkomen harmonie met de natuur' leefde. Dat deed-ie namelijk niet.

Ook deed de oermens niet zo veel aan persoonlijke hygiëne als wij. Hij stonk. Wilt u nu nog steeds leven als de oermens? Uw kiezen voelen wegrotten, uw kinderen zien sterven aan onbegrijpelijke ziektes en geen paraplu kunnen opsteken als het regent omdat de paraplu nog niet was uitgevonden? Gewoon samen bibberen van de kou in plaats van de thermostaat een kleine draai geven?

Kortom: 'vroeger' was heus niet alles 'beter'. Vind ik.

Pas in de achttiende eeuw begon men zich te schamen voor lichaamsgeur.

Wij lachen graag die lui van vroeger uit omdat zij luchtjes op spoten en hun pruiken poederden om hun lichaamsgeur te maskeren. Maar doen wij niet hetzelfde met parfum en deodorant? Wie heeft bedacht dat wij ons moeten schamen voor onze lichaamsgeur? Zelf vermoed ik dat de miljarden verdienende parfum-industrie daar meer van weet...

Ik kom uit de tijd dat je als man een mietje was als je deo gebruikte. Je had Old Spice en Tabac en dat was het dan wel voor de veel zwetende man. En moet je nu eens kijken in de supermarkt! De PR mensen hebben goed werk verricht want opeens is het stoer en manlijk om met een luchtje op te paraderen.


Zelf paradeer ik graag naakt door mijn huis. Maar niet als mijn zoon er is want dat vindt hij niet leuk. En als er dan een voorbijganger mijn slaapkamer raam in kijkt en ziet dat ik naakt ben? In de eerste plaats: waarom zou iemand de slaapkamer in willen zien van een ander? En hoe erg is het als iemand ontdekt dat ik onder mijn kleren een naakt lichaam verberg? 'O jee, die meneer heeft een piemel!' Snel, bel de krant! Een man met een piemel is natuurlijk een bezienswaardigheid want daar zijn er maar een paar miljard van. Doh!

Wij vinden dat tienerzweet het ergste 'stinkt'. Hier is Nirvana met Smells like Teen Spirit.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

Kattenlog met pinguïn

Goed nieuws! Een Mexicaans bedrijf ontwikkelde een methode om plastic flessen te hergebruiken ZONDER WATER te gebruiken! Fantastisch, niet?

 Maneki Neko ligt graag op zijn rug
Zijn broer Zwarte Vlek ligt graag op de bank.

Billy de Kat ligt met kouder weer liever op de bank
dan op zijn kleedje op de grond

Experiment met een blinde poes:

Dankzij de suggestie van een vriend 
krijgt u vandaag van mij geen 'lolcat' 
maar een 'lolpenguin'
'Vertel op: wie maakte mijn water zo vies?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.