Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 30, 2010

Goed uiteinde

Gisteren sprak ik in het lokale filiaal even met de manager van Albert Heijn. Ook zij toonde zich erover verbaasd dat bij diverse produkten de reguliere verpaking omgerekend per kilo of liter vaak goedkoper is dan de grotere "voordeel"-verpakking. Ook zij zou deze ommissie gaan melden aan het hoofdkantoor. Nu heb ik daar al een correspondentie mee lopen en leek men zich in eerste instantie nog iets aan te trekken van mijn woorden, inmiddels wordt ik volkomen genegeerd. Hun fout. En dan gaan ze nog wel merken als de dagvaarding op de deurmat valt. Tsja, burgers oplichten mag nu eenmaal niet. Zelfs niet wanneer je 's lands grootste kruidenier bent.

Ook was ik met mijn zoon naar de winkel voor ons jaarlijkse voorraadje aan vuurwerk. En U kent die "discussie" wel: vuurwerk is gevaarlijk, dieren schrikken van de harde knallen en het is nog duur ook. Heel leuk allemaal. Maar de een koopt liever voor honderd euro per jaar aan vuurwerk en de ander liever voor 1000 euro per jaar aan alcohol. Dat eerste kost 2 a 3 doden per jaar en alcohol kost enkele tientallen levens per dag. Die enkele doden en veel gewonden door vuurwerk zijn opvallend vaak het gevolg van alcohol-gebruik. Dus dat ook nog eens. Maar goed. Ieder z'n ding. Zo'n groot probleem is vuurwerk heus niet.

Een groot probleem vind ik dat mensen vaak niet nadenken. Althans, niet zelfstandig. Ze zien een mening in de krant of op internet en adopteren die mening zodat die van henzelf wordt. U kent dat wel: Surfen naar Telegraaf.nl, copy->paste...en hopla! weer een verse mening op een weblog of in een forum... Zo zijn er hele hordes die biologisch eten omdat dat zo hoort en niet omdat ze het echt zelf uit overtuiging willen. Hele hordes lopen achter de Grote Gedoger aan. Gewoon, omdat hun buren dat ook doen.

Er zijn zelfs mensen die meedoen aan een kerstinzamelactie voor arme kindjes in Afrika zodat die ook een gezellige kerst hebben. Ja, hallo! De meeste van die kindjes zijn moslim en doen helegaar niet aan kerst! En nu weer normaal doen en gewoon zelf nadenken. Okee?

Die kinderen in Afrika hebben echt vette pech. Door combinaties van hebzucht, kapitalisme en onderwerpingsdrang hebben zij het vele malen slechter dan wij.

Zij mogen bijvoorbeeld niet gratis naar het grote feest Antifesto in de Gashouder in Amsterdam, waar ik gisteren mocht rondlopen. Op weg erheen nog even een vrachtwagenchauffeur staande gehouden en hem gewezen op het niet werken van zijn linkerkoplamp. Het heerschap leek mij dankbaar, stak tenminste zijn duim naar mij omhoog en vervolgde zijn weg.

Ik ga lekker gourmetten met mijn zoon en dochter en wens U alvast een goed uiteinde.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bobby Farrell