Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 15, 2011

Extra geld

Vandaag bij m'n moeder thuis bezig geweest oude bestanden over te zetten vanaf mijn eigen oude computer die inmiddels haar oude computer is. Lastig klusje want de USB-poorten werken niet meer, evenmin als de dvd-brander. Dat is dus bestanden comprimeren en via internet naar mezelf sturen. Het gaat om 7 gigabyte en op de computer draaide ooit Windows'95. Met moeite....Ach, in elk geval ben ik lekker bezig.

Zo wordt momenteel mijn tweede verhalenbundel geredigeerd en wordt de eerste vertaald naar het Engels en mag ik morgen naar Hilversum voor televisie-opnames.

De regering is ook lekker bezig! Bezuinigen op onderwijs, bezuinigen op openbaar vervoer, bezuinigen op de zorg en ga zo maar door. Maar je mag nu ook iemand op het hoofd slaan als je denkt dat-ie aan het inbreken is.

En je mag op sommige wegen nu lekker 130 rijden met je auto! "Hoera!" riepen veel VVD'ers...Niet wetende dat men ook in Denemarken sinds een paar jaar 130 mag rijden. De gemiddelde snelheid op de weg steeg met een uitzonderlijke 1 hele kilometer per uur! Een en ander houdt verder in dat de gemiddelde autorijder vanaf nu bijna 30 seconden eerder in de file staat. Hoera, wat een tijdswinst!

Verder is de CO2-uitstoot met 4 procent toegenomen en steeg het aantal dodelijke ongelukken in Denemarken dankzij het invoeren van de nieuwe maximum-snelheid. En o ja: 130 rijden in plaats van 120 zorgt voor 10 procent meer benzine-verbruik.

Lang leve het kabinet!

Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten wil het budget voor de opleiding van rechters met de helft verminderen. Briljant plan natuurlijk want een land met minder en slechter gekwalificeerde rechters is goed voor...is goed voor...eh...leg'ns uit, Ivo?

Aan de andere kant wil zijn collega van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp werkgelegenheid stimuleren (door alle werkloze Polen te dwingen ons land te verlaten én) door maar liefst 2 miljoen euro te investeren in een project dat mensen moet begeleiden naar nieuw werk.

"Huh? 2 Miljoen? 2 Miljard zal je bedoelen!" Nou, nee. Het kabinet is serieus van plan om met dit schijntje de werkgelegenheid te verbeteren. En natuurlijk zal het werken: er moeten tientallen extra ambtenaren in dienst worden genomen bij de overheid die moeten controleren of werklozen geen misbruik maken van al dit extra geld...

Voor de liefhebbers nog even de link naar een artikel in het AD waarin de aftredend politicus Camiel Eurlings met de hand op het hart beweert dat hij geen toppositie bij de KLM krijgt. Let U vooral op zijn ogen op de foto die werd gemaakt toen hij dit in een persconferentie beweerde: