Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 11, 2024

De week voorbij

Ben voorstander van integratie tegenover assimilatie. Integreren kost tijd: doorgaans twee of drie generaties. Van mensen verwachten dat zij binnen een of twee jaar integreren is echt niet eerlijk. Eerlijk zeggen: hoeveel Nederlanders kent u die na migratie naar bijvoorbeeld Canada of Spanje binnen een jaar de taal spraken en de lokale cultuur goed kenden? Is het dan niet een beetje raar om te verwachten van migranten die naar Nederland komen?

====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===============================================
Maandag werd ik sniffend en snotterend wakker. 

Irritant. Misschien dan toch maar weer eens naar de dokter en een doorverwijzing naar een allergoloog vragen of zo. Met name de branderige ogen vind ik erg vervelend. Ook raar dat ik er buiten en in de kroeg of in het theater veel minder last van heb.

Mijn beslissing om minder actief te zijn op sociale media blijkt een interessant bijeffect te kennen: mijn aantal volgers stijgt. Zowel op Twitter, BlueSky als Facebook zijn er meer mensen die willen bijhouden wat mij zoal bezighoudt. Alleen op Instagram blijf het aantal volgers stabiel op iets meer dan 500. Maar het aantal mensen dat mijn 'stories' 'liked' (berichten die maar korte tijd zichbaar blijven) is in korte tijd ruim verdubbeld. Mysterieus. En waarom ik opeens tientallen tot meer dan 100 'likes' ontvang op mijn reacties in plaats van de gebruikelijke twee of drie? 
Geen idee.

Zoals ik dit ook niet weet maar u misschien wel:

Waarom is de man links in het plaatje 'een terrorist!' en zijn de mannen rechts op de foto 'moedige soldaten!'?

Interessant weetje tussendoor: het IDF zegt tegen opstandelingen te zijn maar is zelf ontstaan uit kleine groepjes opstandelingen. Net zo lachwekkend dus als mensen die roepen tegen immigranten te zijn maar zélf immigrant zijn: Baudet, Trump, Nimarata Haley, Wilders...u kent de voorbeelden...allemaal mensen met buitenlandse (groot)ouders én fascistische ideeën als 'Weg met iedereen met een donkere huidskleur!'

Om beter over te komen op haar racistische achterban, gebruikt presidentskandidate Nikki Haley (hier op een familiefoto) haar geboortenamen Nimarata Randwhana al een tijdje niet meer en heeft zelfs haar huid laten bleken om minder 'gekleurd' te lijken. Volgens 'Nikki Haley' waren de Verenigde Staten echt 'nooooit racistisch, hoor!' 

Dus best begrijpelijk dat zelfs de meest domme mensen bij de voorverkiezingen in Nevada gingen voor de keuze 'geen van deze kandidaten' dan voor 'Nikki Haley'.

Hier zijn vijf momenten in de geschiedenis van de VS dat mensen anders werden behandeld dan anderen, uitsluitend vanwege de kleur van hun huid. Toch wel zo'n beetje de definitie van racisme.

Het verschil in tactiek en gebruikte uitrusting geeft ook meteen het verschil in financiële middelen aan tussen Hamas en het IDF. Alleen de verhouding qua aantal soldaten klopt niet helemaal: het IDF heeft niet tien keer zoveel mankracht maar mogelijk twintig keer. Bij de 30.000 'leden van Hamas' zijn er velen zonder gevechtsfunctie: makers van valse papieren, voedselleveranciers, chauffeurs, boekhouders, schuilplaatsleveranciers...Waren Miep Gies en Jacoba van Tongeren soldaten? Was uw opa die ooit als verzetsdaad een Duitse soldaat de verkeerde weg naar het station wees 'een soldaat'? 

Het Israëlische leger krijgt voor miljarden dollars de meest geavanceerde raketten die ooit zijn ontwikkeld en Hamas bestookt Israël met zelfgemaakte raketten van PVC-buis en gaffertape. Beetje overtrokken maar daar komt het op neer. Lachwekkend voorbeeld van de smoesjes van het IOF waarom zij Hamas niet kunnen verslaan: 'Het is gemeen want zij hebben geen geld voor uniformen! Boehoehoe! Daarom zien hun soldaten er uit als burgers!' Dit verklaart niet alleen het 'huilie huilie' gedrag van zionisten maar ook waarom zij doodleuk alle burgers liquideren: 'Als je 1000 mensen lekker veilig en laf van afstand opblaast zit er vast eentje van Hamas bij.'

Wat vindt u van mensen die vinden dat Hamas steun verdient?
Deze minister noemde de vredelievende en democratische Palestijnse Authoriteit 'een last' en Hamas 'een aanwinst'.  Wat vindt u een gepaste straf voor mensen zoals hij die Hamas steunen?
Is het uitvechten van een oorlog tegen burgers wel een oorlog te noemen? Volgens Internationaal Recht heet dat 'moord'. 

Wie de 'ervoor' en 'erna' foto's van Gaza vergelijkt kan niet anders dan mensen uitlachen die beweren dat Netanyahu 'alleen maar Hamas, hoor!' wil aanpakken.
De burgers van Gaza houden het niet lang meer vol - mede omdat hulptransporten doelgericht aan gort worden geschoten en raketten neerregenen op door Israël aangewezen 'veilige plekken voor burgers'- en de Gazastrook komt in Israëlische handen. Niet alleen 'Bibi' maar ook de leiders van Hamas kan het niet schelen dat daarvoor tienduizenden burgers moeten sneuvelen.

Voor wie het absoluut niet interesseert dat tienduizenden onschuldige burgers worden afgeslacht: dit groepje 'helden' knalt nu niet meer alleen mensen maar ook dieren af voor de lol.

'Bibi' en [de sponsors van Hamas] zijn zakenpartners - waaronder een bekende antisemiet en miljardair - kunnen eerdaags hun jongensdroom vervullen: veel centjes verdienen met het Ben Gurionkanaal en de luxe hotels en casino's aan de kades. 

De weinige energie die ik had, gebruikte ik om weinig dingen te doen. Ik deed dus geen boodschappen voor het avondeten. In plaats daarvan bekeek ik mijn voorraden. A, meel en eieren...pannekoeken dus!
Tijdig naar bed met een luisterboek en maar niet naar de Loge.

Dinsdag was ik net aan het werk gegaan (er komen nieuwe entertainmentopdrachten aan en cabaretprogramma's en boeken schrijven zichzelf (nog) niet) toen er werd aangebeld: de postbezorger met mijn nieuwste aanwinst. Erg blij met mijn stekkerdoos-met USB-aansluitingen-én handige aan- en uitknop. Heel fijn om een paar minuten met het ding te spelen met diverse apparaten erop aangesloten: 'Nu krijgen ze stroom, nu niet...nu krijgen ze stroom, nu niet...'😀
Heb het handige ding maar aangeschaft want 'wiCha' ('wireless charging') zal nog even op zich laten wachten. Hoewel steeds meer apparaten kunnen worden opgeladen zonder snoertje zal het nog een generatie of zo duren voordat er geen snoertjes bij onze stopcontacten liggen.

Een buurvrouw die koffie kwam drinken raakte aangestoken door mijn enthousiasme
en enthousiast vertelden wij elkaar over ons wedervaren.
Groot nieuws in eigen land was het mislukken van een formatie van een nieuw kabinet door 'rechts': De formatie van een regering met NSC en BBB (afsplitsingen van het CDA) enerzijds en VVD en PVV (die laatste is een afsplitsing van de VVD) draaide op niets uit. Terwijl hun moederpartijen CDA en VVD toch al decennialang blijkbaar prima samen een regering konden vormen. 
Als 'rechts' het zo vaak met elkaar eens is, waarom mislukte het formeren van een gezamenlijke regering dan? Dat zullen wij moeten lezen in geschiedenisboeken later.

Woensdag werd ik lichtelijk verontrust wakker na het ontwaken uit deze droom (klik. Let op!) en mocht ik weer een voedselpakket halen. 

En meteen ook voor een buurvrouw. Later op de dag bracht ik die bij haar en dronk een kopje thee met haar en haar man. Gezellig!

Dat was het ook in de kroeg, eerder die dag. Had de betreffende vriendin het hele jaar nog niet gezien. Grappig was dat wij toevallig een kleinigheidje hadden meegenomen voor elkaar:
Hier ziet u mijn nieuwe aanwinst in actie:
Voordat ik naar huis liep - mijn conditie is behoorlijk verbeterd na zeven weken wonen en werken in Noord-Ierland - en daarbij langs de oude Munttoren wandelde,
zag ik de vriendin nog geïnterviewd worden door een heerschap van Het Parool. De Ierse pub Mulligans is namelijk een begrip in de stad en gaat na 35 jaar over in andere handen. Inclusief de inrichting gelukkig.

Het was heel fijn om weer even bij te kletsen en lekker te lachen.

De lach van de dag was voor 'klimaatontkenners':
'Klimaatverandering is onzin want de mens kán het klimaat niet veranderen en mensen veranderen het klimaat om ons te laten geloven dat klimaatverandering bestaat!'


Van sommigen mag ik deze mensen niet dom noemen. Maar wat dan? 'Mentaal uitgedaagd'? 'Stipstapelmesjoegene'?

Noemt u mensen die nog steeds ontkennen dat 'de mens' (fossiele industrie, Big Agro, kledingindustrie e.d.) verantwoordelijk is voor de te snelle klimaatverandering 'dom' of gebruikt u een andere term?

Bij de buren thuis lachten wij samen om die rare klimaatwappies en de gesprekken gingen ook over Israël. De vriend heeft jaren in een kibboets gewoond en mede daardoor veel sympathie voor het land en haar inwoners. Tot enkele maanden geleden: "Er is niets meer over van mijn sympathie voor 'de joden'. Door de plee gespoeld door die [censuur] zionisten als Netanyahu.", zei hij samengevat. Persoonlijk begrijp ik dat wel. Hoe kun je sympathie voelen voor mensen die een fotograaf laten vastleggen hoe trots zij er op zijn om mensen te martelen en vermoorden?
Die bij de beesten af liegen voor persoonlijk voordeel:
en zelfs rechters omkopen?
Twee rechters van het Internationaal Gerechtshof vinden het prima dat tienduizenden Gazanen zijn vermoord en ruim een miljoen met de hongerdood worden bedreigd door moedwillig voedselhulp te blokkeren: die van Israël en die van Oeganda. Rechter Julia Sebutinde liet zich omkopen om pro-Israël te stemmen en zelfs haar eigen regering vindt dat onrechtvaardig. Als zelfs een land dat onlangs de doodstraf op homoseksualiteit* invoerde zegt dat je niet rechtvaardig bent, dan zegt dat wat.

*Een ruimte verhuren aan een homo of lesbo zou ik maar niet doen in Oeganda: daar staat zeven jaar celstraf op.

Terwijl de Israëlische ICJ-rechter nog voor twee van de zes maatregelen stemde die het ICJ Israël oplegde, stemde deze 'rechter' tegen alle zes humanitaire verordeningen. Hoe kán iemand méér pro-Israël zijn dan de eigen Israëlische rechter? 'Omkoping' is mijn theorie. Dat zij daags na de controversiële stemming werd gepromoveerd tot vice-voorzitter van het ICJ kan toeval zijn maar ik betwijfel dat zeer. Net als de ambassadeur van Oeganda bij de VN:

"Kun je niet eens ophouden met schrijven dat Netanyahu en zijn zakenvrienden monsters zijn?" Ja hoor, zodra de Palestijnen niet meer worden verjaagd, gemarteld en vermoord en in vrede in hun eigen land kunnen wonen. Oké?

Volgens zionisten bestond Palestina vroeger niet. Dus ik lachte mij een kriek toen deze zionist per ongeluk schreef dat volgens een Nederlandse cartograaf in de 17e eeuw Palestina bekend was:
"Ja, maar Palestina bestond vroeger niet als natie!" En dus? Nederland bestaat ook pas sinds 1648 als natie. De VS pas sinds 1776. Israël sinds 1949.

Ik weet dat velen politiek (alsof het doelbewust uitroeien van een compleet volk met miljoenen zielen 'politiek' is) niet 'leuk' vinden, dus is hier een lollig filmpje

Als u zelf ooit in de échte problemen komt, hoop ik voor u dat anderen liever helpen dan lollige filmpjes kijken. Natuurlijk kun je als individu vaak weinig doen om anderen fysiek te helpen. Wél kunt u er met mensen over in gesprek gaan, bewust worden en maken, échte informatie opzoeken, stemmen op een politieke partij die de mensheid vooruit wil helpen, et cetera.

Of zij blijven - zoals zovelen - gewoon comfortabel in hun eigen bubbel zitten terwijl u allerlei narigheid overkomt. 

Voordat u besluit dat Nederland de Palestijnen, Oekraïners, Oeigoeren of ander onderdrukt volk niet hoeft te helpen, bedenk even hoe Nederland er na 1945 had uitgezien zonder hulp van de Canadezen, Polen en Amerikanen.

Ook voor mij zijn er grenzen aan wat ik voor ellende in de wereld kan verwerken. Dus ik eindigde de dag met het kijken van een aflevering 'Star Wars: Rebels'.

Donderdag besloot ik een dagje geen nieuws te volgen. Puur voor mijn mentaal welzijn en niet omdat ik veel moeite heb om echt nieuws van nepnieuws te onderscheiden. Op welke manier onderscheidt u echt nieuws van nepnieuws? Kleine test: is dit nieuws echt of nep?

'Zelfde beeltenis gevonden in Ecuador en het oude Mesopotamië, 
bijna 13.000 kilometer uit elkaar.'

En waar baseert u die mening op?

Het nieuws een beetje bijhouden kost mij een uur per dag. Dat is het nadeel van niet zomaar een bericht als 'waar' accepteren maar wanneer het mij interesseert de context proberen te achterhalen en even checken of het überhaupt waar is. Verschillende bronnen raadplegen dus en staat bij een bericht 'van de redactie' of er staat geen datum bij? Toedelodokie!
~
Het vrijgekomen uur gebruikte ik ondermeer voor het opstellen van een declaratie van reiskosten in verband met mijn aankomende werk in België. "Twintig minuten voor een paar tientjes aan reiskosten terugvorderen? Mij te veel moeite!" Het ging om bijna €100 en ik vind 'maar een paar tientjes' best veel.

Bij een kopje thee proestte ik het uit: vrij veel mensen namen dit bericht serieus. 

Weten mensen écht niet dat De Speld en Nieuwspaal satirische sites zijn?

Maar ben zelf ook wel eens in een satirisch bedoeld bericht getrapt, hoor. Heel menselijk. Maar ook wel grappig, niet? Trapte u ook wel eens in een nepnieuwsbericht? Zelfs niet op 1 april?

Kan u vertellen dat het zwabberen van mijn woonkamervloer ook grappig was maar dat was het niet. Wel was het nodig.

Vrijdag zocht ik - nieuwsgierig als ik ben én wars van aannames - op wat 'zionisme' eigenlijk is. Simpel gezegd: Joods nationalisme. In extremis is het het idee dat joden superieur zijn aan alle andere volken, het eigen land vrij moet zijn van inferieure invloeden en dat er een groots Joods Rijk moet komen ten koste van (de identiteit van) landen in de regio. De kernwoorden van het zionisme zijn 'Übermensch', 'Heim ins Reich', Blut und Boden' en 'Lebensraum'. Klinkt bekend? 

Verder vonden zowel de nazi's alsook de zionisten dat er in Europa geen plaats is voor joden. 'Europa vrij van joden!' lijkt mij best wel antisemitisch.

Het is niet voor niets dat joden die de geschiedenis wél kennen niets moeten hebben van het zionisme. 

Wat vindt u er van dat joden in elkaar worden geslagen om wie zij zijn? Wat zou de straf moeten zijn voor de agressievelingen?

Zionisten zien in de nazi-sympathisant en president van Argentinië Javier Milei dan ook een bondgenoot. Ook hij is namelijk een antisemiet (en officieel katholiek) en benoemde een letterlijke neo-nazi in zijn kabinet. Bovendien kent hij interessante mensen: Viktor Orbán, Volodymyr Zelenskyy, Bill Clinton...En net als Hitler gelooft hij in het occulte en huurde bijvoorbeeld een medium in om te praten met zijn overleden hond. 

Aardige weetjes: Theodor Herzl, de bedenker van het zionisme, was fervent atheïst en wilde lang tijd dat de Oostenrijkse Joden zich massaal zouden bekeren tot het katholicisme.

Een buurvrouw van mij is ook katholiek en was ziek. Dus haalde ik wat boodschappen voor haar en deed een kopje thee met haar. Want dat doe je dan als buurman, toch? Zij en ik zijn het niet altijd met elkaar eens maar wij beiden vinden dat niet meer dan normaal. 

Een wereld waarin iedereen een beetje rekening houdt met elkaar is toch fijner dan voortdurend boos zijn omdat een ander het niet met je eens is? Je hoeft geen beste vrienden te zijn om iemand een vriendelijk hoofdknikje te geven of te helpen.

Wij kunnen allemaal elkaar én de planeet een beetje helpen. Of onszelf 'slim' noemen en 'investeren in crypto' om financieel onafhankelijk te worden en nooit meer te hoeven werken. Stel dat iedereen net zo rijk wordt als 'crypto-investeerders' op sociale media? En zich niet afvraagt waarom iemand die zegt miljonair te zijn voor een tientje met e-books over 'wordt snel rijk!' loopt te leuren. Dan is op een dag iedereen rijk ('O, niet gelukt? Dan heb je mijn tips niet goed opgevolgd.') en werkt er niemand meer. En dan? Dan gaat het licht uit. Letterlijk. Het 'minen' van bitcoins alleen al kost jaarlijks net zoveel stroom als heel Australië verbruikt.

Het is opvallend hoeveel 'crypto-experts' op sociale media andere 'crypto-experts' volgen én blindelings geloven in de holle retoriek van volksmenners. Dezelfde goedgelovigen die blindelings vertrouwen op Willem Engel, Thierry Baudet, Javier Milei, Donald Trump en Geert Wilders geven hun spaargeld aan 'crypto-experts'. En komen in al die gevallen bedrogen uit. 

Logisch, want natuurlijk wordt je bedrogen als je vertrouwen stelt in mensen als de geboren Rotterdammer Martin von Crefeld, een Israëlische historicus. Fris figuur zeg: 'Weg met het feminisme!! en 'Als Europa moeilijk doet...? Ach, we hebben wat kernraketten op o.a. Rome gericht klaarstaan.' 

Ik citeer deze zionist even: "We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force…. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under."

Zou dat zijn waarom diverse Europese landen doodsbang zijn voor de zionisten? Het is dus niet omdat zij het eens zijn met het uitroeien van de Palestijnen en een graantje willen meepikken van het Ben Gurionkanaal maar gewoon pure angst?

Voor mensen die liever Poetin dan Rutte als regeringsleider hebben, is hier wat interessante informatie. Al weet ik dat 'Poetin-lovers' die niet zullen lezen 'want ik heb geen tijd voor onzin!' 
Vreemd, want zij absorberen wél alle informatie van nepnieuwsbronnen. Hebben zij daar dan wél tijd voor?

Gelukkig hebben zij dan zéker geen tijd voor het schrijven en voordragen van poëzie. Doe je dat in Rusland, dan kun je zomaar in de bak belanden. Echt waar.

Poëzie voorlezen? Ja, dan vraag je echt wel om celstraf! Goed dat Rusland keihard optreedt tegen dichters. Goed voorbeeld voor de rest van de wereld. Toch? 
'Dat was een nepnieuws artikel? O, maar ik had geen tijd om het goed te lezen.'
'Waar haalde je dan de tijd vandaan om er op te reageren?'

Dat soort gedachten spookten door mijn hoofd terwijl ik de badkamer onder handen nam:
Altijd leuk werk, doucheputje schoonmaken. NOT.

Ook niet leuk maar wel te verwachten, het overlijden van de vroegere Minister President Dries van Agt. Uit de tijd dat de C in CDA nog stond voor 'Christelijke waarden'. Ook hij ging lange tijd mee met het verhaal 'Joden zielig en goed; arabieren eng en stout.' Tot hij een bezoek bracht aan Palestina en zijn 'eigen' mening aanpaste naar een échte 'eigen mening'. Hij zegde zelfs zijn lidmaatschap van het CDA op toen die niet meer christelijk bleek te zijn maar de kant koos van de illegale bezetters van De Bezette Gebieden. Dan ben je een echte kerel, vind ik, als je - na gedegen onderzoek - radicaal van mening durft te veranderen.

Ook hoe hij stierf maakte veel indruk op mij: een zelfverkozen dood op een zelfverkozen tijdstip, hand in hand met de vrouw met wie hij ruim 70 jaar lang lief en leed deelde, zijn 'meisje' Eugénie.

Natuurlijk was ik het niet altijd eens met zijn beleidskeuzes (Pieter Menten, De Punt, abortus...) maar dat hij een respectabel man was staat voor mij vast.

Na het eten kletste ik telefonisch even bij met mijn broer en de rest van de avond zat ik aan de computer: sorteren en wegwerpen van bestanden en zo.

Zaterdag werd ik uitgerust wakker. Ruim 9 uren geslapen en niet gestoord door sirenes, burenruzies, dichtslaande autoportieren, dronkemansgebral of wat dan ook. Heel apart voor een vrijdagnacht. Maar misschien waren mijn hersenen wel gewoon gepreocupeerd door de 'brown noise' op mijn hoofdband/gezichtsmasker. Hoe dan ook: fijn!

Onder de douche bedacht ik hoe bevoorrecht ik ben: mij laten schoonmaken en opfrissen door vers water dat ik ook nog eens kan drinken zonder ziek te worden! Hoe bijzonder is dat? Zeer. Hier is een interessant artikel over waarom Nederlands drinkwater zo'n beetje het beste ter wereld is.  Maar dat kost steeds meer geld en moeite want - en ik citeer uit dit artikel - Medicijnresten, industriële chemicaliën, bestrijdingsmiddelen. Meststoffen, diergeneesmiddelen, antibiotica-resistente bacteriën. Microplastics, nano-deeltjes, lood, drugsafval…De lijst met stoffen die in onze drinkwaterbronnen worden aangetroffen, is lang en wordt er niet korter op. 

In elk geval hoeven wij voorlopig niet bang te zijn om te moeten leven zoals mensen in andere delen van de wereld. Vreemd genoeg wil zelfs de VN niet de mensen helpen die noodgedwongen drinken uit modderplassen en zijn overgestapt op het eten van gras omdat er niets anders is. Sinds kort is dat ook in Palestina het geval. Tot voor kort exporteur van superfijne olijfolie en de befaamde Jaffa sinaasappelen, is dat stuk van de wereld binnenkort non-existent. Ik heb mijn theorieën over het waarom (lees mijn blogstukjes maar) maar kan gewoon niet begrijpen waarom mensen het eens zouden zijn met genocide. 
Kwam deze opmerking tegen over waarom 'het westen' aanwezig is in 'arme landen'.
Hint: dat is pertinent niet om 'die arme bevolking' te helpen:

Een land helpen om een volk uit te roeien en hun land te stelen? Dat is niet oké.
Mensen dwingen te vluchten naar een vluchtelingenkamp en dat vervolgens bombarderen? Dat is niet oké. Doelgericht een ambulance opblazen die door een drukke straat rijdt en probeert zoveel mogelijk gewonden te helpen? Dat is niet oké. Mensen verbieden om te bidden in hun eigen 'werkplaats' (de oorspronkelijke betekenis van het Griekse 'Tempel')? Dat is niet oké. Mensen die zeggen dat bovenstaande allemaal niet oké is en daarom hen en hun familie met de dood bedreigen? Dat is niet oké. Een zesjarig meisje en haar ouders vermoorden en de ambulance met daarin de toegesnelde verpleegkundigen opblazen? Dat is niet oké.
Een sluipschutter een verpleegkundige tijdens diens werk van afstand laten afschieten is niet oké maar gewoon barbaars en laf.

Als latere generaties u vragen wat u deed terwijl tienduizenden mensen werden vermoord en miljoenen op de vlucht gejaagd om hun land te stelen, zegt u dan eerlijk dat u 'gezellig Netflixen' belangrijker vond?

Als men u vraagt waarom in alle beelden waarop het IOF Palestijnen ontheemd en opblaast - en vaak trots zelf deelt - er nooit zwaar bewapende H@mas strijders te zien zijn die terugvechten maar er uitsluitend Palestijnse burgers te zien zijn tegenover de militare overmacht van Israël, wat zegt u dan?


'Ja, maar de Palestijnen kozen H@mas als regeringsleiders dus elke Palestijn staat achter H@mas en moet dus dood.' Met die logica is elke PVV-stemmer een Rutte-aanhanger. De demissionair minister-president is immers democratisch gekozen door 'het volk der Nederlanders'.

Had naar een feestje kunnen gaan die avond maar besloot verstandig te zijn, rustig te genieten van een quiche, een vers Engelstalig stukje te publiceren en mij voor te bereiden op een entertainmentopdracht de volgende dag.

Zondag was ik er snel uit naar wie de trofee voor 'lach van de dag' ging. Niemand anders dan de kleinzoon van een Duitse immigrant en zoon van een Schotse immigrante en dus zelf immigrant, Donald Trump: 'De opstand van 6 januari om mij aan de macht te houden was georkestreerd door Nancy Pelosi!' En zijn schaapjes maar juichen...woehaha!

's Ochtends bereidde ik mij verder voor op de entertainmentopdracht die in plaats kwam voor een onbetaald optreden op een dichtersmiddag en de daaropvolgende reis naar Rotterdam om van daaruit de ochtend erna naar België af te reizen om kostuums te passen om vervolgens te gaan hossen in Ut Kielegat. Een mens heeft het er maar druk mee. Net zoals deze mensen in Kruitland (als ik boven het gejoel de naam van het dorp goed heb gehoord) die druk bezig waren met hossen.


Vanaf het podium vanwaar ik hen samen met anderen mocht aanmoedigen. Je moet toch iets voor je werk, niet? Samen met een collega


mocht ik de feestvierders onderhouden terwijl zij met een touringcar diverse Brabantse carnavals podia aandeden.

Voordat ik de deur uitging hing ik eerst nog even de was op. Wel zo praktisch.In de serie 'Onbekende helden': Josef Mencik

De muziek van deze week wordt verzorgd door Folk Implosion. Hier is Natural One:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Dries van Agt, Sebastián Piñera en Hind Rajab