Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 30, 2011

Geld

Vandaag rustig m'n achterstallig administratie gedaan, een handwas gedaan èn een machinewas, een beetje lopen opruimen en een vriend geholpen met een computer-probleempje. Lekker rustig dagje dus.

Gisteren haalde ik weer'ns stokbrood in plaats van gewoon brood. Tot genoegen van mijn zoon...'Lekker, pap!'. Het avondeten bestond uit krieltjes met haricoverts en kipkluifjes. Simpel. En best lekker. Maaltijden hoeven niet heel uitgebreid te zijn en van alles te bevatten. In mijn optiek gaat het vooral om afwisseling zodat je lichaam op termijn van alles voldoende binnen krijgt.

Want waarom zou patat met mayonaise en een hamburger slecht voor je zijn en aardappelschijfjes met biefstuk en met slablaadjes gedrenkt in sla-olie niet? Waarom zou pizza zo slecht zijn? Er zit brood in en groente en vaak ook vlees, vis en groente. Maar toch roepen mensen: 'Eet jij pizza? Wat ongezond!' Terwijl ze zelf met een vies gezicht een sneetje zuurdesembrood met een plakje kaas nuttigen 'want dat is zo gezond'. Nou, niet dus. In een bruine boterham met kaas zit ongeveer net zo veel vet als in een kroket. Retteketet! En dat is echt waar...

Op mijn manier probeer ik mensen aan het denken te zetten...

Op zijn manier probeerde Anders Breivik aan te tonen dat moslims een gevaar zijn voor de samenleving. Persoonlijk begrijp ik niet hoe het bruut vermoorden van tegenstanders van die stelling (socialisten) bijdraagt aan begrip voor zijn zaak. Wie zich afvraagt wat nu precies de motieven waren van de doorgedraaide Noor; die vindt u hier.

Mensen als Breivik vinden het de eigen schuld van mensen met lage inkomens dat die zo'n laag inkomen hebben. 'Dan moeten ze maar harder werken.' Volgens Breivik-logica is het bewezen dat negers dom zijn. 'Want als zij slimmer waren dan blanken dan hadden zíj wel de macht in Zuid-Afrika en Noorwegen'.

Volgens mensen als Breivik draagt het zo hard mogelijk rijden op snelwegen bij aan meer veiligheid en is het goed voor de economie. En uiteraard is alles 'de schuld van links' en verandert het klimaat helemaal niet 'want wat weten wetenschappers nou?'

Kunst, cultuur en wetenschap moeten worden afgeschaft 'want daar heb je helemaal niets aan en kost alleen maar geld.'