Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juli 08, 2017

Zaterdag's #cursiefje: Onder voorbehoud tegen cultuur (#Column)

Gelukkig is in Nederland de vrijheid van meningsuiting een groot goed. Ik mag dus zeggen dat ik de meeste PVV-stemmers dom vind



en dat kleine percentage niet-domme PVV-stemmers niet begrijp. En nog niet heb ontmoet. Zouden mensen die kunnen nadenken dan echt niet zien dat Wilders zichzelf in deze twitterberichten tegenspreekt?



Natuurlijk mag je vinden dat je 'tegen subsidie voor linkse hobby's' bent en vinden dat dus de subsidies voor culturele televisie-programma's en theatervoorstellingen moeten worden afgeschaft. Natuurlijk mag je vinden dat alle buurthuizen in Nederland moeten sluiten 'want daar zitten alleen maar werklozen en die kunnen beter wat nuttigs gaan doen dan van mijn belastingcenten de hele dag koffie zitten drinken.' Natuurlijk kun je vinden dat Nederland de grenzen voor buitenlanders moet sluiten 'want die pikken onze baantjes in en zijn allemaal te lui om te werken'.

Maar is dat niet een beetje hypocriet allemaal wanneer je tegelijkertijd vindt dat jouw eigen amateur voetbalclubje overheidsgeld moet krijgen 'want voetbal is een stukje Nederlandse cultuur dat behouden moet blijven'? Het buurthuis op de hoek moet ook maar blijven 'want dat is toch wel gezellig'. En alle buitenlanders moeten uit Nederland worden geweerd 'behalve mijn opa want die had het écht zwaar in Hongarije'. En natuurlijk moeten alle Marokkanen 'terug naar Turkije'. Behalve dan natuurlijk die ene voetballer. Maar alleen zolang hij scoort voor het Nederlands elftal.

Hoe kun je op een partij stemmen die volkomen ondemocratisch is, die vindt dat vrijheid van meningsuiting alleen maar mag gelden voor mensen die het met de Grote Leider en enig lid eens zijn en die nog nooit iets heeft bereikt? Behalve dan dat mensen met een IQ van minder dan 90 banger zijn geworden dan voordat de Geert Wilders zich afscheidde van de VVD. Opvallend detail is nog dat zowel de VVD alsook Wilders vinden dat iemand die uit een partij stapt zijn zetel moet inleveren en niet gewoon in de Tweede Kamer mag blijven zitten. Waarom geldt dat niet voor de heer Wilders?

'Ja maar, de PVV heeft van alles bereikt!'
-'Wat dan? Rijdt dankzij inspanningen van de PVV de buurtbus weer in dat dorp in Oost-Groningen? Heeft de PVV-fractie op lokaal niveau corruptie aan de kaak gesteld, een woningcorporatie op de vingers getikt of een school voor sluiting behoed? Is het dankzij de PVV niet meer mogelijk om studenten op te lichten met tijdelijke huurwoningen of heeft de 'partij' keihard gestreden voor gelijke rechten voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders? Niets van dat al. Noem mij één concreet idee dat komt uit de koker van de PVV dat uitvoerbaar is en ook daadwerkelijk werkt(e) om dit land beter te maken.'

'Nou, eh...in de peilingen zijn ze zo'n beetje de VVD voorbij, geloof ik.'

-'Dat is niet echt een goed voorbeeld.'

'Ja maar, ze zijn tegen moslims.'

-'Dus roepen dat het allemaal de schuld is van de moslims is een effectieve methode om de problemen in Nederland op te lossen?'

'Nou...eh...ja!'

Inmiddels zit Wilders al ruim 20 jaar op dat elitaire pluche in Den Haag. Gelukkig zijn zijn aanhangers fel tegen 'dat elitaire zooitje op dat pluche in Den Haag' en zullen dus Wilders wel snel weg willen hebben. Als zij consequent zijn dan.

Momenteel zit de PVV (Wilders dus want de PVV heeft geen andere leden en eventuele bestuursleden die het niet volledig met hem eens zijn gooit hij uit de partij) met een dilemma: de partij is namelijk tegen bemoeienis van de EU maar ook tegen asielzoekers. Maar nu de EU de grenzen wil sluiten voor alle asielzoekers heeft de PVV geen andere keuze dan het eens te zijn met het voorstel van de EU. 'Wij zijn fel tegen de EU maar in dit geval voor de EU!' is moeilijk te verkopen als mening.



Zelfs aan mensen met een IQ van onder de 90.

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/