Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 09, 2020

Vriendschap

In mijn leven ben ik hen een paar keer tegengekomen: mensen zonder vrienden. Lijkt mij verschrikkelijk. Het hebben van 'maar' twee of drie goede vrienden kan ik mij voorstellen. Het gaat namelijk om de kwaliteit van de vriendschappen. Er zijn ook mensen die tientallen kennissen hebben. Waarom weet ik niet, maar vrouwen spreken bij het noemen van vrouwelijke kennissen over 'een kennisje'. Persoonlijk vind ik die term wat denigrerend en zou die dus nooit gebruiken. Ik heb het dan liever over 'een collega' of 'een vroegere klasgenote', 'een buurvrouw van waar ik eerst woonde' of  desnoods 'een ex-vriendin van mijn partner' of zo. Maar niet over 'een kennisje'.


==================================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

=======================================================

'Vriendschap is een illusie', zong Het Goede Doel eens. Ben ik het niet mee eens. Ja, je kunt teleurgesteld raken in een vriendschap, vriendschap verwatert, vrienden verhuizen waarna je elkaar uit het oog verliest. Dat is allemaal waar. Maar een illusie? Zeker niet. Vriendschap is namelijk heel waardevol. Zelfs wanneer het gaat om vriendschap met iemand die je nog nooit hebt gezien. Vroeger waren dat doorgaans penvrienden, tegenwoordig kun je ook gewoon een fijne klik hebben met iemand die je alleen maar kent via sociale (d'oh!) media.

Een paar jaar gelden verloor ik een aantal vrienden in een relatief korte tijd. Het enige leuke daaraan was een gesprekje met de gastvrouw van een uitvaartcentrum waar ik voor de derde keer kwam in vier maanden tijd: 'O eh...u weer? Komt u weer afscheid nemen van een geliefde?' 'Nee, ik kom voor de goede koffie.'

Vriendschappen zijn voor mij heel belangrijk. Misschien hecht ik daarom soms te veel waarde aan een vriendschap en voelt het voor mij naar wanneer ik een tijdje niets van iemand heb gehoord. Dat zou kunnen. 

Hoe staat u tegenover vriendschap? Maakt u onderscheid in soorten van vriendschap? Van 'boezemvriend' tot 'vage kennis' wellicht? En wat betekent vriendschap voor u? Twee mensen stelden diezelfde vraag aan mensen op straat:


Meer lezen? Mijn verhalenbundels