Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 31, 2015

Wat ik vreemd vind

Wanneer een dronken persoon met de auto iemand doodrijdt, is dat dan de schuld van de auto?

Wanneer een dronken persoon met vuurwerk iemand invalide maakt, is dat dan de schuld van het vuurwerk?

In het eerste voorbeeld roepen de meesten: 'Nee, natuurlijk niet! Wat een onzin. Het is gewoon de schuld van die dronken persoon.'

In het tweede voorbeeld roepen de meesten: 'Ja, natuurlijk, want als dat vuurwerk niet bestond had die dronken persoon er niet mee kunnen gooien. En iedereen drinkt toch wel eens een biertje teveel?'

Feit: het merendeel van slachtoffers van vuurwerk blijkt - net als daders - onder invloed van alcohol en/of andere drugs (Ja, alcohol is zeker ook een drug. Een harddrug zelfs want het goedje is geestelijk én lichamelijk verslavend). Maar ja, wie kijkt er nog naar feiten tegenwoordig? Het is veel makkelijker om krantenkoppen na te roepen en die als een eigen mening te presenteren. Ik weet zeker dat als het verboden zou worden om alcohol te drinken met Oud & Nieuw de oogartsen in Nederland veel minder werk zouden hebben. Wat gaat u doen? Anderen naroepen of zelf nadenken?

In navolging van het meest gangbare idee over vuurwerk heb ik bij deze een gratis idee: als we het drinken van alcohol nu eens voortaan alleen door professionals laten doen op het dorpsplein? De burgers mogen er dan naar kijken en gratis genieten van de dronken fratsen van hun lokale politici en andere beroeps alcoholisten!

Wat u ook besluit: prettige jaarwisseling en tot volgend jaar!


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.