Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 29, 2016

De week voorbij

Ik voelde mij meteen een stuk veiliger toen ik maandag las dat deze heren waken over onze veiligheid: http://www.nu.nl/buitenland/4265927/douaniers-zaventem-moeten-wapens-inleveren-onderlinge-bedreiging.html Prettig om te weten dat de beschermers van onze cultuur, manier van leven en lijf en leden zich liever bezighouden met zuipen en onderlinge pesterijen en bedreigingen dan met hun werk. Toch?

Gelukkig werk ik bij een bierbrouwerij. Want wie wil er nu duizenden liters heerlijk bier vernietigen? Deel op Twitter Dan moet je toch wel goed gek zijn! Helaas is dat nu precies het probleem met al het geweld en oneerlijkheid in de wereld: de slechteriken zijn stuk voor stuk zwaar gestoord. Van de directeur van Walmart - één van de rijkste mensen ter wereld maar 70% van zijn personeel leeft van voedselbonnen omdat hun salaris niet voldoende is om van te leven - tot de leiders van de Ku Klux Klan, Daesh (ook wel IS of ISIS), Hezbollah, ETA, Wahabisme (Tip: als je moe bent van het leven, noem een Wahabist een Wahabist!), Army of God, Jewish Defense League, Libië, Kach, IRA, De Verenigde Staten van Amerika, Ananda Marga, RaRa, Lichtend Pad, et cetera. Fijn te weten dat er zoveel organisaties zijn die de wereld met grof geweld hun manier van leven en denken willen opleggen! Toch?

Aardig weetje: de afgelopen 3 jaren voeren Soennitische Moslims de ranglijst aan als 'groepering' die verantwoordelijk is voor het grootste aantal aanslagen wereldwijd. Zij hebben 56% van de aanslagen op hun naam staan.

Bij wijze van lunchpauze wandelde ik met Femke, de prachtige Duitse Herder van een collega.
Op de wandeling kwamen wij dit monument tegen waarover hier meer informatie: http://dorpsraadslotenoudosdorp.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=367&Itemid=89

's Avond was er een Algemene Ledenvergadering in mijn loge maar zonder mij. Mijn vriendin bracht mij naar het ziekenhuis waar de dienstdoende arts van de huisartsenpost constateerde dat ik een verrekte collaterale knieband heb opgelopen. Je gaat er niet dood aan maar het doet verrekte zeer...
Deze foto is een detail van een kunstwerk
in de maandagavond laat uitgestorven hal van het ziekenhuis

Dinsdag werd ik wakker met het besef: 'Hé, ik hoef niet naar het ziekenhuis deze week!' Artsen bezoeken was een beetje een gewoonte geworden...
Had niet zo heel lekker geslapen vanwege mijn pijnlijke knie dus het drong even niet tot mij door dat ik ook deze week wel degelijk een arts had bezocht. Heel veel dingen die anders normaal zijn kosten nu veel pijn en moeite: sokken aantrekken, koffie zetten, niezen, traplopen, veters strikken...Niet fijn ende gezellig.

Gelukkig mocht ik wél gezellig naar de mondhygiëniste hobbelen. Om half acht. 's Ochtends. Geen ontstoken tandvlees meer dankzij elke dag tandenstokers knabbelen maar de achterkant van mijn tanden moet ik beter poetsen.

Brief ontvangen van woningcorporatie Ymere die mij nu dan toch écht (na twee keer eerder dreigen) voor de rechter gaat slepen omdat ik weiger vrijwillig een akkoordverklaring voor de aanleg van een CV-installatie te tekenen. http://vragen.blogspot.nl/2016/03/mijn-antwoord-op-het-antwoord-van-ymere.html  'Als u niet vrijwillig tekent zullen wij u daartoe dwingen en wij hebben een hele dure advocaat!' [Deel op Twitter] En ik een hele goedkope. Tot ziens in de rechtszaal.

M'n vriendin was even op visite en even later ook buurvrouw Hetty. Gezellig! Niet dat ik mij verveel zonder visite. Wát ik ook probeer: ik kan mij gewoonweg niet vervelen! Heeft u misschien tips voor mij over hoe dat zou moeten?

Noodgedwongen moest ik afspraken afzeggen maar kon eindelijk wat achterstallige klusjes op de computer inhalen. En opeens heb ik voor maaanden aan blogmateriaal...;-)

's Avonds keek ik met mijn zoon een aflevering Game of Thrones en nu lopen wij nog maar drie weken achter!

Woensdag werd ik moe wakker want door de pijn had ik slecht geslapen. Twee vrijmetselaar-Broeders belden om te informeren naar mijn gezondheid en ik ontving een telefoontje van mijn advocaat. Op een bericht over Sylvana Simons die de politiek in gaat plaatste ik deze reactie:

Heeft iemand voor mij een lijstje van uitzonderingen op de Vrijheid van Meningsuiting? [Deel op Twitter] Ik ben namelijk het spoor een beetje bijster: mag je nu wél of niet alles zeggen wat je wilt? En valt opzettelijk beledigen, aanzetten tot geweld en openlijk racisme daar ook onder? En kun je in een democratie personen en partijen die anti-democratisch zijn verbieden? En is dat niet anti-democratisch? En wanneer je als man een vrouw slaat, ben je dan een gemeen zwijn? En als je haar met opzet níet slaat, uitsluitend omdat zij geen penis heeft, ben je dan een seksist? Poe hé, die middeleeuwers hadden het toch maar makkelijk...;-)

Ik verbaasde mij erover dat - in strijd met Europese regelgeving - de Nederlandse overheid bij de aanvraag van een paspoort mensen mag verplichten hun vingerafdrukken af te staan die dan 'ergens' worden opgeslagen en 'veilig' worden bewaard. Zonder dat de overheid hoeft te zeggen waar 'ergens' is en wat er bedoeld wordt met 'veilig'. Overigens geldt dit niet voor ID-kaarten. Een beetje slimme terrorist neemt voortaan dus gewoon een ID-kaart. Of een vals paspoort natuurlijk. [Deel op Twitter] Wat men al deed overigens dus waarvoor die vingerafdrukken van niet-verdachte personen dan goed voor zijn blijft onduidelijk. Een klap in het gezicht van hen die vinden dat privacy regels eerbiedigt dienen te worden. http://www.nu.nl/binnenland/4267253/vingerafdrukken-toch-verplicht-bij-aanvraag-paspoort-.html

Van mijn bed naar het toilet is het ongeveer vier meter wandelen. Vooralsnog doe ik evenzovele minuten over die wandeling. Vermoeiend, pijnlijk maar vooral frustrerend: je wilt zoveel maar kunt zo weinig. Alle respect dus voor al die mensen die niet voor een week maar hun hele leven beperkt zijn in hun bewegingen.

Jette Klijnsma van de PvdA ('Sterk en Sociaal'. Ha!) vindt dat er best meer kan worden bezuinigd op de zorg. [Deel op Twitter] Niet alleen voor ouderen maar voor iedereen die zorg nodig heeft. 'Kinderen vanaf een jaar of acht kunnen prima zelf hun broodje smeren voor school, de lakens wisselen, boodschappen doen en papa of mama in een schone onderbroek hijsen.' Soms denk ik wel eens dat mevrouw Klijnsma niet alleen een fysieke beperking heeft. [Deel op Twitter] Mag ik dat zeggen? Dat mag ik zeggen.

Zo stelde zij - niet als grapje! - voor dat ouderen die door haar worden gekort op hun AOW en daardoor niet voldoende geld hebben voor eten maar een moestuin moesten nemen. Handig hoor, op het balkonnetje van je verzorgingsflat in je rolstoel met je artrose. Je zou denken dat iemand die zélf in een rolstoel zit zich een beetje kan inleven in arbeidsbeperkten. Niet dus.

Mijn 'gebroken enkel klusje' (mijn term voor klusjes waar je anders nooit aan toe komt) voor de dag was het digitaliseren van handgeschreven aantekeningen. Kat Billy kwam mij gezelschap houden.
Leuk, zo'n kat die z'n edele delen schoon likt terwijl je zit te lunchen

Een Broeder kwam even op visite en mijn zoon haalde chips voor mij...En ook vandaag waren er weer mensen die zich afvroegen: 'Nou, als je een hele dag thuis zit zul je je wel te pletter vervelen!' Lieve mensen, stop toch eens met aan te nemen dat alle anderen zijn zoals u. [Deel op Twitter] Nee, het is niet per definitie zo dat mensen die (al dan niet tijdelijk) geen betaald werk verrichten zich verschrikkelijk vervelen. Echt niet. Dus kappen nou met dat vooroordeel. Oké? Dank u wel.

En natuurlijk droeg ik vrijwel de hele dag een handdoek mee want het was Towelday! http://www.towelday.org/

's Avonds keek ik samen met mijn zoon een aflevering Game of Thrones. Wij lopen nu nog maar twee afleveringen achter op de rest van de fans!

Donderdag stond de collega die mij ophaalde bijna een uur in de file. Zodoende had ik tijd om mijn nagels te knippen, mijn ziektekostenverzekeraar om een restitutie te vragen, de keukenvloer te vegen en eindelijk weer een Star Wars lego kunstwerk weder op te bouwen. Ook deed ik extra lichamelijke oefeningen, speelde ik een potje schaak en stuurde ik mijn advocaat wat papieren op ten behoeve van mijn zaak tegen de woningcorporatie.

Op het werk merkte ik dat steeds meer mensen worden aangestoken door mijn drang om de zaken - vanwege gemakzucht vooral - praktischer te maken. Door te communiceren bijvoorbeeld. Heel fijn!

Een stagiair nam afscheid. Dus wij dronken een biertje.
Die avond nam mijn zoon tijdelijk afscheid van de kat (en van zijn vader) vanwege een week vakantie. Zeer verdiend na een zware examentijd op het gymnasium. En voor het eerst zonder toezicht van 'volwassenen'. Een nieuwe mijlpaal. Kunt u zich uw eerste vakantie zonder ouders nog herinneren? [Deel op Twitter]

Op mijn andere (Engelstalige) blog plaatste ik dit stukje: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/05/together-living.html

Ik verbaasde mij over de overheid die vol trots meldde dat de JSF een geweldig toestel is 'want hij maakt minder herrie dan de F-16!' Alsof 'maakt relatief weinig lawaai' de beste reden is om miljarden euro's uit te geven aan een bommenwerper die je nooit zult gebruiken. http://www.nu.nl/binnenland/4268613/jsf-geeft-minder-geluidsoverlast-dan-f-16-.html Deel op Twitter

Hier nog meer informatie over 'De Vliegende Fyra': http://925.nl/archief/2016/05/24/de-f35-jsf-wordt-een-vliegende-betuwelijn-het-einde-van-een-inzetbaar-nederlands-leger/

Helaas werd ik vrijdag weer vermoeid wakker omdat mijn knie nog steeds opspeelt. Komt vast goed maar nu nog even niet. Shazbat! Gelukkig bleek een vriend bereid namens mij bij de Voedselbank langs te gaan. Zonde van dat pakket eten dat anders weggegooid moet worden! Ja, de Voedselbank krijgt zo ontzettend veel eten aangeboden (tweede keus aardappelen die boeren niet kunnen slijten aan supermarkten omdat er deukjes en plekjes in en op zitten, goed vlees op het randje van 'over datum' en absurd veel groente dat het maar met moeite kan worden weggegeven aan de klanten.

En eindelijk kwam ik er aan toe om een stapel papieren van gaatjes te voorzien en op te bergen in de daartoe aangewezen ordners! Ondanks dat ik ruim twee uren lang mensen op visite had. Knap, niet?

Van Bol.com ontving ik bericht dat mijn boeken nu niet alleen als e-boek maar ook als papieren versie gewoon via de site verkrijgbaar zijn: https://www.bol.com/nl/c/algemeen/terrence-weijnschenk/6912036/index.html?lastId=2458

Eerdaags dus maar eens een heuse boekpresentatie organiseren...

Aan het begin van de avond kon ik buurvrouw Hetty wat eten meegeven en later keek ik met een schuin oog naar de zeer matige (zeg maar: slechte) prestatie van het Nederlands elftal in een oefenpotje tegen Ierland terwijl ik met mijn papieren in de weer was en een Tweede Brief aan Anne schreef: http://terrebel.blogspot.com/2016/05/tweede-brief-aan-anne.html

O, en natuurlijk publiceerde ik vrijdag weer een nieuw verhaaltje, zoals elke vrijdag eigenlijk. http://terrebel.blogspot.nl/2016/05/zijn-verleden-een-verhaaltje.html

Zaterdag werd ik iets uitgeruster wakker en zette mij verder aan het werk met mijn papieren: tien ordners zijn er negen geworden, dat gaat dus vooruit. Alleen is opstaan (uit bed, van het toilet, uit een stoel of bank) nog geen pretje: ik weet dan al dat er een pijnscheut door mijn knie zal trekken zodra ik die strek en alleen al dat vooruitzicht ontneemt mij al een beetje levensvreugde. Maar toch maar gewoon doorgaan, niet? Welke andere keuze is er?

Mijn vriendin was erbij toen ik een net gekocht stripboek liet signeren door één van de makers: Hanco Kolk

Vlak erna kwamen wij een vriend van mij in het wild tegen, gewoon, bij mij om de hoek terwijl hij in een ander deel van de stad woont en werkt!

Daarna waren wij bij de jaarlijkse open dag van mijn werk: Bierbrouwerij De 7 Deugden: http://www.de7deugden.nl/

Hartstikke gezellig! En ook nog lekker bier gedronken.
Daarna naar de loods om in te pakken voor de markt. En om bitterballen te knabbelen bij het eetcafé om de hoek:

Zondag aten wij bij vrienden na een dag op de ecologische markt bij Roelofarendsveen:
 De kraam
 Uitzicht vanuit de kraam
 De kas van de kwekerij

Een molen onderweg naar Leiden
('Nederland is vol!' is een rekbaar begrip)

In de serie 'Onbekende Helden' dit keer dus Petrus Bierman en Jan Kars. Beiden maakten zich zeer verdienstelijk in de strijd tegen de bezetter in de Tweede Wereldoorlog. http://dorpsraadslotenoudosdorp.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=367&Itemid=89

Marie Fisker rondt deze week af met Ghost of Love, gewoon een relaxt liedje. Vind ik:(Om even tot rust te komen na het lezen van weer een hele lap tekst. Waarvoor dank. Toch gek: ooit vond men het heel normaal om een boek te lezen. Nu heeft men 'geen tijd' voor artikelen op internet van meer dan een half A4'tje groot. Deel op Twitter)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/05/de-week-voorbij_29.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl