Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, februari 23, 2012

Inspiratie

Een jongen met een spierziekte mocht zijn eigen broodje smeren. Het resultaat was dat er na ruim een kwartier meer pindakaas in zijn haar zat dan op zijn boterham maar de jongen genoot intens van het feit dat hij voor het eerst in zijn leven zelf een boterham had klaargemaakt.

Zijn moeder was boos op de opvang die haar zoontje met een mes liet omgaan. 'Hij had zich wel in zijn oog kunnen steken!'
-'Mevrouw, laat u hem wel eens tekenen?' 'Natuurlijk! Dat is goed voor zijn motoriek.' -'Weet u wel dat het gemiddelde potlood stukken scherper is dan het gemiddelde broodmes?' 'Dat is héél wat anders!'

Zo ziet u maar weer: niet iedereen kan helder en logisch nadenken.

Na een paar biertjes is dat voor mij ook moeilijker. Mede daarom liet ik het bij twee stuks vanmiddag. Op de boekpresentatie van Olga de la Fontaine (zie http://www.degrafischedienst.nl) kwamen we oude bekenden tegen, verkocht ik een paar van m'n eigen boekjes, maakten we nieuwe vrienden en maakte ik kennis met de dame die mijn aankomende roman zal gaan redigeren.

Het bezoek aan de tandarts was ietwat uitgelopen maar de timing kon niet beter: op het moment dat ik het goedgevulde zaaltje (50 toehoorders!) binnenliep was ik - geheel volgens de strakke planning! - aan de beurt voor een volledig geïmproviseerd toespraakje.

De bedoeling was om die enigszins voor te bereiden maar tussen het geven van een workshop vanmorgen, huishouden, vakantie-planning, tandartsbezoek en dergelijke zit nu eenmaal niet zo heel veel tijd. Gelukkig is er dan een tramrit tussen tandarts en Galerie waarin het mogelijk is om in elk geval een paar verhaaltjes uit m'n eigen bundels uit te zoeken voor een korte voordracht....Over een paar weken mag ik er wéér een geven! ;-)

Intussen heb ik de afgelopen week vrij veel mogen ontvangen van datgene waar een schrijver nooit genoeg van heeft: inspiratie.