Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 31, 2016

De week voorbij

Verreweg de meeste slachtoffers van IS zijn moslims dus moeten alle moslimhaters IS eigenlijk niet aanmoedigen? http://ow.ly/ub0V302yzGW

De link hierboven leidt naar een overzicht van alle aanslagen waar feiten over bekend zijn. En dat zijn er nogal wat. Opvallend is dat lang niet alle aanslagen religieus geïnspireerd zijn en het pas de laatste paar jaren vooral extremistische moslims zijn die aanslagen plegen. Maar ook mensen met andere achtergronden laten zich niet onbetuigd! Wat het tellen ook lastig maakt is dat 'een terrorist' voor andere mensen 'een vrijheidsstrijder' heet.

En even voor mensen die - om wat voor reden dan ook - denken dat er geen Joden zijn die vanuit hun geloof aanslagen plegen, hier een lijstje van extremistische Joodse groeperingen, verantwoordelijk voor vele doden en gewonden:

Irgoen/Etsel, Israël
Jewish Defense League, Verenigde Staten
Kach, Israël
Lechi, Israël
Gush Emunim Underground, Israël

Hier een - helaas niet zo'n fraai - voorbeeld van een Israëliër die Palestijnen vermoord maar niet voor moord wordt vervolgd. Het waarom is onduidelijk: http://972mag.com/license-to-kill-forgery-evidence-tampering-and-two-dead-teens/120832/ (Natuurlijk weet ik dat er ook Palestijnen zijn die zeer onaardige dingen doen maar zij zijn bij lange na niet de enigen. Sorry als ik hiermee mensen tegen het zere been schop maar Joden zijn niet heilig.)

Vermeldenswaard: wanneer burgers worden vermoord uit naam van een regering (bijvoorbeeld die van Nederland, Israël of Frankrijk) spreekt men niet van 'terrorisme' maar van 'oorlogsdaad', 'vergeldingsactie' of 'ongelukje'.

Niet dat het voor de slachtoffers en nabestaanden uitmaakt om welke reden de aanslag plaatsvond. Of iemand vermoord is om de ene of de andere reden, het brengt de doden niet terug.

Om toch nog even wat angst weg te nemen (overigens veroordeel ik onwetendheid niet! Bang zijn voor wat je niet kent is heel normaal), hier een artikel waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht over wat die zo vreselijk eng klinkende 'Sharia' nou toch eigenlijk is: http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3434690/2013/05/01/Meerderheid-in-moslimwereld-wil-democratie---verdeeldheid-over-sharia.dhtml

Vooral mensen die zich liever laten leiden door angsten dan door feiten raad ik van harte aan het te lezen.

'Ja maar de islam en democratie zijn niet te verenigen!' Sorry, dat is niet nadenken maar naroepen. Grote kans dat de persoon die dat roept er geen minuut over nagedacht heeft of de uitspraak wel of niet klopt. Anders zou men weten dat dat eenvoudigweg niet waar is: de grootste moslimnatie ter wereld (en land van herkomst van ene Geert Wilders. Inderdaad: volgens zijn eigen richtlijnen is hij een immigrant uit een moslimland) is Indonesië. https://opiniez.com/2015/08/16/democratie-in-het-grootste-moslimland-ter-wereld/

Over democratie gesproken: de democratisch gekozen president van Turkije Erdogan heeft - na het verbieden van tientallen media kanalen - het op zich genomen om als alleenheerser de leiding te nemen over het leger en de inlichtingendiensten. Dit was de reactie van onze bijzonder daadkrachtige minister president Mark Rutte:


Voor het eerst in lange tijd meldde ik mij maandag ziek voor het werk: bijzonder slecht geslapen door pijn in mijn rug en knie en omdat een leger muggen besloot mijn lichaam te gebruiken om hun kinderen op te laten oefenen. Buurvrouw Hetty kwam gezellig op de thee en ik deed het rustig aan met eenvoudige opruim- en schoonmaakklusjes in huis. Natuurlijk verrichtte ik ook wat werkzaamheden ten behoeve van de Bewonerscommissie en zo.

Redelijk nieuw is dat ik taken niet meer in een takenlijstje zet maar of wel direct uitvoer dan wel in mijn agenda zet als afspraak. Onderzoek leert dat bijna de helft van wat mensen op een takenlijst zetten nooit wordt uitgevoerd maar wel het overgrote deel van hun afspraken nakomt. Zo eenvoudig kan het zijn!

Net als een gezond sapje maken, zo ontdekte ik. Graag gemakzuchtig als ik ben drink ik graag drankjes uit een fles of pak, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen. Maar - ook vanwege mijn gezondheid en een bespoedigen van mijn herstel - besloot ik mijn mixer af te stoffen en in te zetten om een gezond drankje te bereiden: appel, vlierbes met kiwi werd het. En het was niet eens vies!

Deze dag vertrok mijn zoon voor een week naar Italië, gezellig op vakantie met een goede vriend. O, en ik werd gewezen op een foutje in mijn weekoverzicht van vorige week (http://terrebel.blogspot.nl/2016/07/de-week-voorbij_24.html): de ondergrens qua inkomen om in aanmerking te komen voor steun vanuit de Voedselbank is niet €150 maar €110 per maand. Ter informatie.

Dinsdag las ik dat het goed gaat in Afghanistan. Althans, voor de liefhebbers van moord en doodslag: de diverse partijen doen heel hard hun best om elkaar de loef af te steken wanneer het gaat om het maken van zoveel mogelijk burgerslachtoffers. http://www.nu.nl/buitenland/4297948/recordaantal-afghaanse-burgerslachtoffers-in-eerste-helft-2016.html En ook in Syrië is het goed mis: http://www.zie.nl/video/algemeen/Onrust-in-Aleppo/fvzzee9f0y0n U zou natuurlijk doodkalm blijven en rustig op hulp wachten terwijl het ziekenhuis waar uw gewonde kind in ligt wordt gebombardeerd. Maar er zijn mensen die de hel die ooit hun geboorteland was ontvluchten en doordraaien. Hoe zou dat toch komen? In Duitsland werd het asielverzoek van een man afgewezen en hij draaide zó verschrikkelijk hard door dat hij zichzelf opblies en daarbij een aantal omstander verwondde. Jammer dat hij niet zo geestelijk stabiel is als u en ik want wij zouden het doodkalm accepteerde als iemand ons vertelde dat wij naar deze situatie moeten terugkeren:En ook wij zouden staan juichen als wij achteraf zouden horen dat het niet de bommen van IS waren die een einde maakten aan het leven van onze geliefden maar bommen 'Fabrique en France' die ons kwamen 'bevrijden'. Toch?

'Man vermoordt 19 mensen'. Maar 'gelukkig was het geen terrorisme'. Alsof dat de slachtoffers minder dood maakt. http://ow.ly/Apsb302BerJ

Is het voor de slachtoffers en nabestaanden van een recente natuurramp in China 'fijn' te weten dat het tenminste geen terroristische aanslag betrof? http://www.nu.nl/buitenland/4298492/ruim-achthonderd-doden-natuurrampen-in-china.html

'Hoge beloningen aan de top maken de zorg niet beter'. Het duurde eventjes maar eindelijk is zelfs de regering ervan overtuigd dat het raar is dat de directeur van een zorginstelling een hoger inkomen heeft dan de minister-president maar dat de mensen voor wie hij moet zorgen daar niets van merken: http://www.nu.nl/politiek/4298670/falende-zorgtop-moet-salaris-inleveren.html

Toen ik eten haalde voor de kat kwam ik een vriendin tegen. Thuis prepareerde ik een verhalenbundel voor de Amerikaanse markt en op Twitter liet iemand weten het niet eens te zijn met de inhoud van een stukje van mij. En daar was (en ben) ik blij mee! Zij wist namelijk ook te zeggen waaróm zij het niet met mij eens was en zette mij daarmee aan het denken. Na diverse overwegingen (en opmerkingen van haar kant) zocht ik een en ander op op internet en besloot uiteindelijk toch bij mijn oorspronkelijke mening te blijven. En uitte mijn waardering voor de dame die mij (beargumenteerd!) tegensprak.

Prachtig voorbeeld - vind ik zelf - van hoe het hoort te gaan in een vrije samenleving: iemand poneert een mening, een ander is het er niet mee eens en ook als je er samen niet uit komt bedank je elkaar voor een nette gedachtewisseling en wens je elkaar een fijne avond. Zo moeilijk is dat heus niet! Natuurlijk mag je het oneens zijn met elkaar. Graag zelfs. Een wereld waarin iedereen het voortdurend en volledig met elkaar eens is lijkt mij geen fijne wereld om in te wonen. Natuurlijk is het fijn om gelijk te krijgen maar net zo fijn is het om van elkaar te leren en met hulp van anderen zelf een beter mens te worden. Overigens is dat precies waar de Vrijmetselarij om draait. Meer weten over die 'geheimzinnige' organisatie? 10 September stellen diverse verenigingsgebouwen zich open voor belangstellenden. Over een paar weken komt er een website online met meer informatie. Heb ik horen zeggen.

Woensdag zegde ik een afspraak af omdat ik teveel last had van mijn rug. Gelukkig ben ik prima in staat tot liggend denken en dingen doen terwijl je op een krukje zit of je ergens aan vasthoudt lukt ook best aardig: zo maakte ik het aanrecht en het gasfornuis schoon en worstelde ik mijzelf door een (steeds kleiner wordende!) stapel papieren en tijdschriften.

Ik vernam van het overlijden van een Broeder. Van een andere loge, maar toch. Vergelijk het met het heengaan van een achterneef die je wel eens op een verjaardag hebt gezien: opeens verlang je dat je meer moeite had gedaan hem beter te leren kennen. Maar je denkt: 'Och, we zijn nog jong. Ik spreek hem vast wel weer eens!' En opeens is hij dood. 40 Jaren jong.

Woensdag besloot ik ook dat dingen vaak niet 'hoeven' of 'moeten' maar wel 'mogen'. Zo 'mag ik af en toe wat tijd voor mijzelf inruimen en 'nee' zeggen tegen mensen. Op Twitter en Facebook 'hoef' ik niet iedereen die mij een vraag stelt van repliek te dienen en ook in het offline leven mag ik negatieve mensen en berichten negeren. Nu ik dit besef is het alleen nog maar een kwestie van doen. Tips zijn welkom!

De avond bracht ik door met schrijven, spelen met de kat, het schoonmaken van een vloerkleed en gitaar spelen.

Donderdag was het een drukke werkdag waarop van werken niet veel terecht kwam. Goed, wat moest gebeuren gebeurde ook maar ik had graag meer gedaan. Maar gezellig wás het! Bovendien vertelde de baas blij te zijn met mijn inbreng in de zaak. Fijn te horen! Fijn om te drinken was het wekelijkse biertje:
Koor+Blond: een witbiertje 
en één van de meer populaire biertjes van 

Bij thuiskomst wachtte mij de specificatie van mijn bijstandsuitkering van deze maand: mijn salaris bedraagt €395. Daarvan - omdat de overheid zo ontzettend aardig is - hoef ik zes maanden lang vanaf datum indiensttreding maar 75% in te leveren. Na die zes maanden mag ik 100% inleveren van wat ik verdien met 2 dagen per week werken. De 25% die overblijft mag ik houden bovenop mijn uitkering van €855 per maand. De inkomensconsulent hoort dus uit te keren: €855 minus 75% van €395 (=€558,75. Echt geen hogere wiskunde. Zeker voor iemand wiens dagelijks werk het is dit soort sommen te maken) Vorige maand maakte mijn inkomensconsulent 'een foutje' waardoor ik nul euro en nul cent kreeg uitgekeerd.

Nadat ik een collega van haar daarover belde (zelf was zij 'al een paar weken ziek' dan wel 'even niet op haar plek', afhankelijk van de collega's die ik sprak) werd het de volgende dag in orde gemaakt. Deze maand ontving ik een uitkeringsbedrag van nul euro en nul cent. Gewoon, omdat mijn inkomensconsulent heel veel moeite heeft met optellen en aftrekken. Omdat 'kunnen rekenen' een vereiste is voor haar baan heb ik er bij de gemeente op aangedrongen de mevrouw (ze is wel heel aardig, hoor!) te laten vervangen door iemand die wél weet hoe een rekenmachientje werkt.

Natuurlijk publiceerde ik ook deze donderdag twee Engelstalige stukjes:
http://terrebelius.blogspot.nl/2016/07/whats-no-1-problem-in-world-today.html en https://www.linkedin.com/pulse/stay-surprised-terrence-weijnschenk-entertrainer?published=t

Vrijdag mocht ik de fysiotherapeut mijn rug en been laten betasten om daarna met mijn vriendin naar Middelburg te gaan. Mooie stad! Eind van de dag stonden wij daar met haar kraam met bamboe spullen op de avondmarkt.

En omdat het vrijdag was publiceerde ik een verhaaltje: http://terrebel.blogspot.com/2016/07/stroopwafels-een-verhaaltje.html

Zaterdag waren wij op de verjaardag van een vriend in Duiven. Onderdeel van de viering was spelen met bellenblaas. Hier ziet u de jarige en mijn vriendin in actie:

Niet alleen een vriend maar ook een collega entertainer van wie ik veel leer. En leren vind ik altijd fijn. Ik leerde zaterdag bijvoorbeeld ook dat échte moslims het niet tof vinden wanneer mensen anderen vermoorden. Zelfs niet wanneer die daders zichzelf moslim noemen: http://nos.nl/artikel/2122449-franse-moslimgemeenschap-weigert-begrafenis-terrorist-kermiche.html

Prachtig vond ik dit toonbeeld van verbroedering:


Zondag stonden wij op een markt in Kijkduin. Ook leuk.


Temeer omdat er zomaar opeens een bekende voor de kraam stond die ik nog nooit in mijn leven gezien had. Huh? Hoe kan dat nou? Simpel: het was blogmaatje Riet van https://rietepietz.wordpress.com/ Zij is één van die mensen die mij bij de les houdt en dat wordt door mij zeer gewaardeerd. Fijn dat ik die waardering eens 'live' mocht uitspreken!

(Haar wederhelft maakte de foto)

Na afloop van deze (redelijk succesvolle) markt togen mijn vriendin en ik naar onze favoriete pizzeria om tijdens het verorberen van onze favoriete pizza's te vieren dat wij (bijna) vier jaar en acht maanden samen zijn.

O ja, ik kom bijna in aanmerking om een column geplaatst te krijgen in dagblad Metro! Stemt u even op mij? http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/terrence-weijnschenk/mens-maatschappij/2016/07/vroeger-voerden-wij-oorlog-nu-alleen-nog Alvast bedankt!

Om mijn waardering te uiten voor het geduld dat u heeft opgebracht, hier eindelijk de foto's van onze reis naar Barcelona van een paar weken geleden:

Even stil worden met Candle van 'Daughter':
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jerry Doyle

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/