Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 25, 2010

Nepal

"Foundation" van Isaac Asimov is boek nummer 16 van dit jaar. Aangezien ik mij jaren geleden heb voorgenomen tenminste twee boeken per maand te lezen zit ik voor dit jaar lekker op schema. In dit eerste van zes delen van de Foundation-serie maakt de lezer kennis met de "wetenschap" der psycho-historie; Op basis van gegevens uit heden en verleden extraheren hoe de toekomst er uit komt te zien.

Mijn toekomst krijgt wellicht een nogal aparte wending. Vandaag is mij namelijk gevraagd of ik interesse heb in een TV-programma rond mijn persoon. Ikke in een reality-serie? Een camera die volgt wat ik zoal doe in mijn leven? Tsja, waarom niet, eigenlijk? Er zijn tenslotte ook mensen die er genoegen in scheppen te lezen wat ik beleef dus wellicht zijn er een paar mensen die dat ook daadwerkelijk willen zien.

Enfin: vandaag werd ik geïnterviewd (de interviewer was -en hoogstwaarschijnlijk is- ruim twee meter lang. Afgezet tegen mijn 1.40m vormde dat een alleraardigst contrast. Maar dit terzijde.) ten bate van de opdrachtgever van de betreffende produktie-maatschappij en binnenkort hoor ik er meer over.

Verder vandaag een leuk potje gezien. Nee, niet de zangeres Pink (Onze excuses voor deze ontzettend flauwe grap. De Redactie) maar ik refereer aan de voetbalwedstrijd Ajax versus Dinamo Kiev. Als Amsterdammer doet het mij deugd dat "mijn cluppie" door is in de Champions League.

De eerste helft hadden de Ferman en ik gemist omdat wij eerder op de avond naar de film waren geweest. Wij zagen Jackie Chan voor het eerst in 30 jaar een man van zijn werkelijke leeftijd spelen in de remake van Karate Kid. Jayden -zoontje van Will- Smith speelde een overtuigend recalcitrant mannetje dat niet graag in elkaar geslagen wordt.

Ook homo's worden niet graag in elkaar geslagen en mede daarom is er regelmatig ergens op de wereld aandacht voor hun zaak in de vorm van een gayparade. Vandaag was het de beurt aan Nepal.

Deel dit stukje