Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 14, 2022

Ook vrouwen zijn mensen

'Dat kan helemaal niet. Zoiets doet een vrouw niet. Vrouwen zijn daar niet toe in staat!'

Slecht nieuws voor mensen die dat soort dingen beweren: ook vrouwen zijn mensen. En zoals in elke groep mensen zijn er ook tussen vrouwen mensen die het niet zo nauw nemen met de wet, racistische trekjes vertonen, gewelddadig of psychopatisch zijn. Ja, er zijn zelfs vrouwen die kinderen misbruiken. En niet alleen psychisch.

Ook vrouwen zijn in staat om hun kinderen nare dingen aan te doen. Zoals de vader van hun kind verlaten voor een man die meer geld heeft om haar dure cadeaus te geven én alimentatie te eisen 'want anders zie jij je dochter nooit meer.' 

De dochter kan dan eens een weekendje bij haar vader zijn 'want mama wil wel eens een paar dagen rust van jou dus jij logeert twee nachten bij je vader. Dan doet die lapzwans ook nog eens wat.' Als hij haar weer thuisbrengt bij haar moeder kan het gebeuren dat het kind zich nog even omdraait en lief aan haar vader vraagt: 'Volgende week vier ik mijn verjaarsfeestje. Kom jij ook, papa?' 

De moeder kan dan op het gesprek inbreken met: 'Helaas kan papa niet, lieverd. Want hij vindt andere dingen belangrijker dan zijn dochter.' De vader kan dan glimlachend antwoorden: 'Toevallig kan ik wél schat. Dus ik kom graag! Wat wil je van mij hebben voor je verjaardag?' en de dochter kan dan antwoorden: 'Ik wil geen cadeautje, papa. Alleen maar dat je komt.' 

En de moeder kan vervolgens antwoorden: 'Papa kan écht niet komen want dat heb ik net besloten.' En de vader durft geen ruzie te maken omdat hij weet hoe naar het is voor hun dochter wanneer die papa en mama ruzie ziet maken. En druipt af terwijl hij zijn dochter een kusje op het voorhoofd drukt en wegloopt. En doet alsof hij haar niet meer hoort en draait zich dus niet weer even om omdat hij niet wil dat zijn dochter weet dat hij zichtbaar pijn lijdt terwijl zij hem liefdevol naroept: 'Ik bewaar voor jou het grootste stuk taart, papa!'

Overigens is bovenstaande anecdote volledig verzonnen en totáál niet 'een vriend van mij' overkomen. En zit ik helemaal niet te janken terwijl ik dit tik. Echt niet, hoor. Heus.  

================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
================

Akkoord, fysiologisch gezien is het voor een vrouw lastig om haar p3nis* in te brengen bij een kind of volwassene maar vrouwen kunnen wel degelijk anderen - hetzij met psychisch, danwel met fysiek geweld - dwingen tot seksuele handelingen. En er bestaan ook vingers en tongen en diverse attributen. Al dan niet met opzet geproduceerd om in zekere lichaamsopeningen te steken en anderszins mee te stimuleren.

*Het algoritme van Google (het bedrijf achter Blogger) is wat hypocriet en Amerikaans en dus tegen het rechtsreeks benoemen van voortplantingsorganen.

Uit een onderzoek (klik) bleek dat 11 procent van de ondervraagde jonge vrouwen slachtoffer is geweest van seksueel overschrijdend gedrag. Datzelfde was het geval bij 2 procent van de (anonieme) jongemannen. Toch vinden mensen het moeilijk te geloven als je hen zou vertellen dat 1 op de 50 mannen slachtoffer is (geweest) van aanranding of zelfs verkrachting. Hier (klik) een redelijk recent voorbeeld van een vrouw in Nederland tegen wie meerdere mannen aangifte hebben gedaan van seksueel overschrijdend gedrag.

Volgens sommige rapporten (klik) is in 6% van de gevallen van pedofilie een vrouw de dader. Andere onderzoeken spreken van 25%. Dus wellicht is een op de vier pederasten (iemand die niet alleen seksuele gevoelens voor kinderen ervaart ('pedosekseel') maar die ook de daad bij de fantasie voegt) vrouw. Verder onderzoek moet dat uitwijzen. Hier is het resultaat van een voorlopig onderzoek, uitgevoerd in Engeland:


Maar dan moeten er eerst een paar vooroordelen verdwijnen en bijvoorbeeld politieagenten serieus hun werk doen wanneer iemand laat weten: 'Hé, ik denk dat een jongetje in mijn klas wordt misbruikt door zijn moeder.' En ook jongens van 17 serieus nemen (met mijn excuus aan mensen die zojuist de klemtoon op het verkeerde woord legden) die komen melden dat hun vriendin van 23 misbruik heeft gemaakt van een biologisch verschijnsel dat mannen in de vroege morgen wel eens ten deel valt. 

Voor de [vrouwen] mensen die nu roepen: 'Ja maar mannen willen toch altijd?'; dat idee heeft u zich valselijk laten aanpraten.  Hier is een goed artikel (klik. Aanrader) dat dat onderwerp bespreekt. 

Net als het idee dat alleen mannen zich vergrijpen aan van huis weggelopen tieners die zij bijvoorbeeld drugs of geld aanbieden in ruil voor seks. 

Of gewoon gewelddadig aanranden. Over vrouwelijke daders van seksuele delicten hoor je vrijwel niets. Wil de maatschappij niet weten dat ook vrouwen seksuele wezens zijn?

Waarom zouden mannen terughoudend zijn bij het doen van aangifte van aanranding? Om dezelfde reden als vrouwen? Of misschien omdat politie-agenten die de aangifte in behandeling nemen hen uitlachen of zelfs beschuldigen van het doen van valse aangifte? 

Dat laatste overkwam ondergetekende toen hij aangifte wilde doen van molest; mijn toenmalige vriendin en haar bejaarde vader bezorgden mij een paar flinke kneuzingen en ik kon wekenlang de duim van mijn rechterhand niet gebruiken. Best lastig voor een rechtshandige. Maar ik werd met hoongelach weggezonden van het politiebureau waar ik aangifte wilde doen van geweldpleging:
'Je zult het er wel naar gemaakt hebben en zij verdedigden zich gewoon.' 'Jij laat je in elkaar slaan door een vrouw en een bejaarde man? Woehaha! Wat bén jij voor een kerel!?' 'En nu wegwezen voor wij jou arresteren voor het doen van valse aangifte.'

Ik vraag mij wel eens af hoe zij hadden gereageerd als ik mij niet als een balletje had opgerold en alleen mijn hoofd en kruis had beschermd maar had teruggeslagen en -geschopt. Zouden diezelfde agenten dan mijn vriendin en haar vader ook hebben uitgelachen?

Ja, doorgaans uiten mannen hun gemene trekjes fysiek maar ook vrouwen zijn tot schoppen en slaan in staat (Vraag maar aan Johnny Depp (klik). En tot aanranding. In ongeveer 60 procent van de gevallen dat een man wordt aangerand (en daar - succesvol! - aangifte van doet. Een belangrijke toevoeging) is de dader een vrouw of een stel vrouwen. In dit artikel (klik) wordt gewag gemaakt van een Nederlandse huismoeder die seksuele handelingen uitvoerde met haar zoontje en werd betrapt met kinderporno op haar telefoon. Een ander geval is dat van een man die pas op latere leeftijd durfde toe te geven dat hij als jongetje van 8 seksueel werd misbruikt door zijn oma.

Exacte cijfers zijn niet te geven maar ik meen ooit gelezen te hebben dat ongeveer 1 op de 5 mannen zijn eerste seksuele ervaring met zijn moeder beleeft. 

Hier (klik) is het verhaal van een vrouw die toegaf dat zij haar jonge tienerzonen bewust verleidde tot seks met haar. 'Ja, maar ik had gedronken en hen bewust dronken gevoerd', was haar beste smoes. Veel incest verhalen komen niet naar buiten omdat mannen als volwassene niet graag zeggen dat zij als kind zijn aangerand door hun moeder. 

Weet nog dat ik schrok toen ik dat cijfer las maar kan het betreffende artikel helaas niet meer terugvinden. Weet nog wel dat mij opeens een lichtje opging; toen ik namens de ouderraad ouders vroeg wie een middag wilde helpen met het schoonmaken van het klaslokaal waren er iets van (hoeveel precies weet ik niet meer. Maar weinig) twee moeders en drie vaders die zich meldden. De rest had het 'druk' of 'absoluut geen tijd'. Toen ik vervolgens vroeg wie de jonge kinderen een jaar lang wekelijks met schoolzwemmen wilde helpen met aan- en uitkleden, gingen er zeker tien paar handen enthousiast omhoog. Allemaal toebehorend aan moeders. Opvallend.

Zouden mannen zich niet durven aan te melden als begeleider bij schoolzwemmen? Maar het is toch helemaal niet erg om blote kindertjes te zien en af en toe eens lekker te bijten in een schatttig kinderbilletje of om jonge kinderen eens goed af te drogen, vooral in de liezen? Of is dat alleen maar niet erg wanneer vrouwen dat doen 'want een vrouw zou zoiets (klik. Interessante data) nooit doen, hoor! Zo zijn vrouwen niet!'?


Persoonlijk vind ik het ook nog eens bijzonder vrouwonvriendelijk om vrouwen per definitie als zwak slachtoffer te zien en nooit als krachtige dader van een misdrijf.  Komt u wel eens het vrouwelijk woord voor 'dader' tegen in de media?

Vrouwen kunnen echt alles wat mannen ook kunnen, hoor! Al leveren bijvoorbeeld gemiddelden in percentage spiermassa kleine verschillen op. 
====================================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels