Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 20, 2019

Een eeuwenoude traditie

Het Sinterklaasfeest zal altijd wel blijven. Alleen de vorm verandert (zoals wij die kennen sinds ongeveer 1850), zoals die al jarenlang verandert. Sommige mensen zijn blij met een verandering en andere mensen zijn minder blij met een verandering. Ook dat is normaal. Zo was in mijn jeugd Sinterklaas een slimme man die zich liet helpen door domme pieten. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Ik ken niemand die het daar moeilijk mee heeft.

Interessant is trouwens om te merken dat er een nieuwe traditie is ontstaan: die van 'De Zwarte Pieten-discussie'.

Grappig vind ik dat Zwarte Piet de enige persoon is met een donkere huidskleur van wie met name racisten vinden dat die Nederland niet uit moet. Toch vertrekt-ie elk jaar weer. Terug naar Spanje.

Het is een traditie dat tradities veranderen. Halloween en Black Friday werden in Nederland door uw grootouders niet gevierd. Uw  kleinkinderen gaan waarschijnlijk genieten van Singles Day (klik).

Zelfs het 'eeuwenoude' Koninginnedag (Sinds enkele jaren Koningsdag) is pas een traditie sinds 1893. Toegegeven, ruim honderd jaar oud. Maar dat is niet hetzelfde als 'honderden jaren'. De Gouden Koets dateert van een aantal jaren later.

Welke Nederlandse traditie daadwerkelijk 'eeuwenoud' is? Geen idee. Kent u er een paar? Die echt al minstens honderd jaar ongewijzigd zijn?
Behalve klagen over het weer?In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/