Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 27, 2016

Minder ooievaars dus minder babies?

Correlatie en causaliteit is niet hetzelfde! Maar zelfs mensen die gestudeerd hebben gaan regelmatig de mist in. Of zouden zij écht denken dat het aantal geboortes in Nederland gelijke tred houdt met het aantal ooievaars in Nederland? 'Er zijn minder ooievaars gesignaleerd én het aantal geboortes is afgenomen dús ooievaars bezorgen baby's!' Bij De Correspondent weet men beter te schrijven wat ik bedoel. Hier dus de link naar het artikel:

https://decorrespondent.nl/4133/Deze-statistische-fout-wordt-in-bijna-elk-debat-gemaakt-en-zo-pik-je-haar-eruit/314777992364-73eb56b1?utm_source=mailchimp&utm_medium=email&utm_campaign=proefmail

Soms lijkt het leven meer op een droom: oorzaak en gevolg worden eenvoudig met elkaar verwisseld en niemand lijkt het wat te schelen. Heel erg kwantumfysisch dus eigenlijk. Voor wie kwantumfysica moeilijk te begrijpen is, denk aan je dromen. Één persoon kan tegelijkertijd meerdere personen zijn. Of zelfs een object. Oorzaak en gevolg wisselen doodleuk van plek en weer terug terwijl de oorzaak vervangen wordt door een ander gevolg en dat de zaken niet logisch zijn is volkomen logisch. Temporeel is het een compleet zooitje en wanneer je denkt dat het afgelopen is blijkt het eigenlijk pas te beginnen.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.