Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 03, 2016

De week voorbij

Maandag, dinsdag én woensdag was ik nog op het geweldige leuke Carnivale festival in Den Haag en genoot van De Steile Wand, de Bokstent, de Pyromancer, de Meesterbarbier, de Man van 1,5 miljoen Volt
,
De Sterke Man, de Kop van Jut en een heuse Burlesque show!
 De uitdager
De louche manager
 Angel and Devil
 Classic burlesque
BoylesqueEn niet te vergeten, de formidabele act 'Drown the Clown'.
(Lekker op de links klikken, beste mensen. Het is de moeite waard!).

Hier een artikel (klik) waarmee ik u poog te overtuigen bij een volgende editie zeker even langs te komen.

Bovendien maakte ik er nieuwe vrienden
,
werd aangesproken door mensen met opmerkingen als 'Hé, ik ken jou
van een populair YouTube programma van twee jaar geleden!' 
en 'Ken je mij nog? Ik was één van die 12 danseressen op dat festival 
waar jij 3 jaar geleden werkte.'

en logeerde twee nachtjes bij mijn tante Emma in Den Haag

die mij wakker maakte met de geur van verse koffie en het gesis van gebakken eitjes. Zo lief! Daar wordt mijn hartje warm van!

Net als van de actie van een vriendin die werkt in Ter Apel, waar de vluchtelingen die Nederland binnenkomen worden ingeschreven. Zij weigerde 'Land van herkomst: China' in te geven bij een man die was gevlucht voor de Chinese onderdrukking in Tibet en vulde - heel recalcitrant - 'Tibet' in op het betreffende formulier.

Mensen vragen wel eens: 'Waarom gaan al die vluchtelingen niet werken voor het voedsel en onderdak dat zij van ons krijgen?' Heel simpel: zij krijgen van onze regering geen werkvergunning en mensen zonder werkvergunning mogen niet werken. Dat is de wet. 'Ja maar, er zijn 100.000 vacatures in Nederland en ze kunnen toch ook gewoon zelf een bedrijf beginnen?'

Ook vinden mensen het heel treurig dat warenhuisketen Vroom & Dreesmann (sinds 2007 V&D) failliet is verklaard waardoor in één klap 10.000 mensen hun baan zijn kwijtgeraakt.  'Ja maar, er zijn 100.000 vacatures in Nederland en ze kunnen toch ook gewoon zelf een bedrijf beginnen?', antwoordde ik. Dat was blijkbaar niet het goede argument want als reactie mocht ik een scheldwoord ontvangen.

Een aardige suggestie vond ik dat de afkorting 'V&D' gewoon op de gevels van de straks leegstaande warenhuizen kan blijven staan maar tijdelijk staat voor 'Vluchtelingen & Daklozen' nu de winter voor de deur staat en vluchtelingen en daklozen het onderdak goed kunnen gebruiken. De onverkochte kleding en slaapzakken en dergelijke kunnen gewoon in de winkelruimtes blijven en vluchtelingen en daklozen bijzonder blij maken! Nagenoeg gratis!

In de lift bij mijn vriendin ontdekten wij dat iemand er een kunststuk had geplaatst: deze twee miniatuur stoelen stonden in de lift!

Tussen de bedrijven door mocht ik op kantoor (dus 's ochtends was ik op kantoor in Amsterdam en 's middags en 's avonds op het festival in Den Haag) donateurs werven voor diverse goede doelen. Omdat overheden het steeds vaker laten afweten zijn er (gelukkig maar!) steeds meer stichtingen die mens, dier en milieu helpen. En gelukkig vinden de meeste burgers dat deze initiatieven steun verdienen. Natuurlijk is elk dubbeltje van harte welkom maar zeker ook morele steun wordt zeer op prijs gesteld. Iedereen doet wat-ie kan! Uit privacy overwegingen zal ik geen voorbeelden geven maar het is vaak hartverwarmend wat de mensen die ik aan de telefoon krijg mij zoal vertellen.

Nog iets wat mijn hart verwarmt was een opmerking van cabaretier Herman Finkers die collega Youp van 't Hek een voorspoedig herstel toewenste tijdens zijn live oudejaars conference. Oorspronkelijk zou Youp die namelijk doen maar een hartoperatie belemmerde dat idee.

Oudjaarsochtend was ik nog aan het werk op kantoor (en kreeg een oliebol!
)
maar 's avonds lag ik (na een bezoek aan mijn moeder met mijn zoon die leuke dingen ging doen met vrienden) op de bank bij en met mijn vriendin te genieten van zelfgebakken appelbeignets, gevulde eieren en de grappen van voornoemde cabaretier. Om middernacht deden wij wat andere verliefde stellen dan ook zoal doen (vuurwerk kijken dus)en daarna was zij zo lief om mij naar een club te brengen waar ik een paar fijne uren mocht beleven in gezelschap van vrolijke mensen.

Na acht uurtjes slapen werd ik op nieuwjaarsdag (vrijdag) door mijn vriendin gewekt om half drie des middags en gingen wij een stukje wandelen

(De eendjes zijn al druk bezig met hun versierrituelen)

(Narcissen bloeien doorgaans aan het begin van de lente. 
Mensen die graag ontkennen dat de Aarde opwarmt
zijn al een tijdje verrassend stil.)

 en genieten van de eerste warme chocolade van het jaar.

Zaterdag mocht ik weer een paar uurtjes (betaald!) met een headset op mijn hoofd op kantoor zitten en daarna even uitrusten, een wasje draaien en scheren om vervolgens te gaan rondlopen op een prachtig nieuwjaarsfeest in het lokale casino.

Grappig was dat ik bij thuiskomst nog net het licht zag uitgaan. Mijn zoon was net thuisgekomen. Om half vier. 's Nachts. Een paar uurtjes later ging de wekker en zondag was ik te gast in een circus (waar ik de zoon van een dame die ik op Twitter leerde kennen de groeten kon doen)
en hielp ik mijn vriendin een paar uurtjes op de markt.

Daarna genoten wij samen met vrienden van een heerlijke bruschetta.
Op het einde van de week was ik ietwat vermoeid, had spierpijn op onvermoede plekken en was wat koortsig. Vroeg naar bed dus maar! (Ja, vier uur in de ochtend is natuurlijk best vroeg maar ik bedoel hier vroeg op de avond.)

Mooie jaarwisseling gehad? Veel plezier en geluk in het nieuwe jaar toegewenst!
Hier is U2 met het legendarische New Years Day (Live at Red Rocks):


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Lemmy Kilmister, Wayne Rodgers en Natalie Cole.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

(Alle foto's gemaakt met mijn 3,5 jaar oude Sony Xperia S mobiele telefoon)