Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 07, 2010

Mensen

Jammer voor Job Cohen: Ik vind hem zeer sympathiek en het is een verademing om een man te horen die zegt wat hij bedoelt, niet bang is om fouten toe te geven en zo netjes is om anderen te laten uitpraten. Maar helaas, een partij die de eigen achterban niet serieus neemt (verreweg de meeste PvdA-stemmers zijn tégen de verhoging van de AOW-leeftijd, al geschiedt dat pas in 2020) kan niet rekenen op mijn stem.

Het CDA zegt pas een plan te willen uitvoeren als daar voldoende draagkracht onder de bevolking voor bestaat. Daarom zou het CDA tegen de kilometerheffing zijn. Echter, inzake de missie in Uruzgan kijkt de partij opeens niet naar de draagkracht onder de bevolking. En ook luistert het niet naar de bevolking als het gaat om het verhogen van de AOW-leeftijd. Slegs 13% van de werkenden is eventueel bereid langer door te werken.

Mark Rutte wil én banenzekerheid én versoepeling van het ontslagrecht? Iedereen die een baan heeft mag dus elk moment klakkeloos ontslagen worden. Dat weten we dan ook weer. Hij vindt ook dat meer Nederlanders schulden moeten aangaan. Een studieschuld bijvoorbeeld. Van de VVD moet je al het geld dat je nodig hebt om te studeren maar gaan lenen. Maar geen nood: volgens de eigen berekeningen van de VVD kun je die schuld al in 25 jaar hebben afgelost...Vrijwel iedereen met een baan is met Rutte als baas van het land dan een paar honderd euro per maand aan extra aflossingen kwijt. Dan heb je dus een inkomen van iets meer dan bijstands-niveau en lijkt je baan verdacht veel op vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is misschien wel goed maar niet voor de werkgelegenheid. Stel: U bent beheerder van de lokale kinderboerderij en U heeft de keus: Ofwel huurt U twee vrijwilligers in die U afscheept met een tientje per week aan reis- en lunchvergoeding, ofwel huurt U een betaalde kracht voor 500 euro per week. Zou U dan toch voor de betaalde kracht gaan? Natuurlijk niet. Als die er al is zal die worden ontslagen (dankzij de versoepeling van het ontslagrecht gaat dat straks lekker makkelijk) en vervangen door twee -ongetwijfeld nobele- vrijwilligers.

Elke keer dat ik gratis iemand help (een buurvrouw met boodschappen doen, een middenstander met zijn verzekeringen, twee kinderen met oversteken) pleeg ik moedwillig broodroof. Er zijn mensen die worden betaald om dat soort werk te doen en ik waag het doodleuk om er geen geld voor te vragen! Hoe haal ik het in mijn hoofd! Voor straf zou mijn aanvullende uitkering gehalveerd moeten worden...Mensen die vrijwillig anderen helpen zijn eigenlijk gewoon ongelooflijke aso's die er doelbewust op uit zijn om mensen werkloos te maken!

Net als al die pacifisten die bijna eisen dat er een einde komt aan alle oorlogen in de wereld. Weten die dan niet hoe goed oorlog is voor de wereldwijde economie? Miljoenen mensen zouden werkloos raken doordat wapenfabriekanten maar ook toeleveringsbedrijven, ict-bedrijven, cateraars, advocaten en wat voor bedrijven al niet meer over de kop zullen gaan. Maar houden die vredeminnende hippies daar rekening mee? Nee!

En dan zijn er ook nog mensen die arme zwartmensen, panda's, bejaarden, het Nationaal Ballet, zwaar gehandicapten en kranten in leven willen houden. Belachelijk! Allemaal allang achterhaald en totaal niet nuttig.

Van het geld dat je overhoudt moet je de hypotheekrente-aftrek verhogen, samen met het wachtgeld van uitgerangeerde politici en de bonussen van mensen die gokken (en verliezen) met het spaargeld van hardwerkende burgers. Opvallend vaak zijn dat trouwens dezelfde mensen.

Deel dit stukje