Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 09, 2023

De week voorbij

Mij maakt het niet uit wat iemand gelooft; ik praat met iedereen. Ook met 'andersdenkenden'. Vooral voor mijn plezier want hen laten inzien hoe dom zij zijn heeft bijzonder weinig zin 'want ik geloof nooit zomaar iemand en daarom geloof ik klakkeloos wat Baudet, De Andere Krant en ninefornews melden!'

Het is misschien niet netjes om wappies te plagen maar soms heb ik gewoon geen zin om na te denken maar wel om te lachen. Dan is een wappie een makkelijk slachtoffer:

'De overheid weet dat 15% van de mensen per definitie het tegenovergestelde doet van wat de overheid adviseert. Ze willen de bevolking uitdunnen en dus zeggen ze dat roken slecht is. Dus heeft 15% van de bevolking meer kans om dood te gaan aan longkanker. Hetzelfde deed de overheid met de corona-vaccins.'  

Met een hittegolf komen wappies sinds een paar jaar met het lachwekkende: 'De overheid raadt ons aan om zonnebrandcrème op te smeren tegen huidkanker. Maar van zonnebrandcrème kríjg je juist kanker!'
Deze zoveelste irrationale angst van wappies is gebaseerd op een onderzoek uit 2009 (klik) van Professor Yinfa Ma van de Universiteit van Missouri en werd een jaar of twee geleden door een populist naar boven gehaald als 'bewijs' van de aloude stelling 'de overheid liegt!' 

Een voorzichtige conclusie (het team is nog bezig met vervolgonderzoeken dus er is nog weinig zeker) van de professor en diens team luidt dat een te lange blootstelling aan zinkoxide mogelijk, eventueel, onder bepaalde omstandigheden zou kunnen leiden tot een verhoogde kans op huidkanker. 

Overigens zit zinkoxide (klik) niet alleen in sommige merken zonnebrandcrème (of 'sunscreen' zoals Nederlandse wappies hebben overgenomen van hun Amerikaanse voorbeelden) maar ook in keramiek, veel cosmetica en bekende zalfjes als de zinkzalf Sudocrème.

In minieme hoeveelheden is er niets aan de hand met zinkoxide. Als je er dood aan wilt gaan, drink er dan een paar maanden lang 10 liter per dag van. De kans dat je huidkanker oploopt van níet smeren is vele, vele malen hoger dan wanneer je géén zonnebrandcrème smeert. Een extra tip voor wappies die bang zijn voor kanker: stop met tabak roken. 

Mensen als presentatrice van Ongehoord Nederland Raisa Blommestein en haar napraters kom ik ook wel eens in het echt tegen. Ik probeer dan geduldig te luisteren en hen informatie te geven zoals ik hierboven deed om dan te eindigen met iets als: 'Voor iemand die absoluut niet gelooft in wetenschappers stel jij toch wel ongelooflijk veel vertrouwen in deze wetenschappers. Bovendien zijn zij nog buitenlanders* óók.'

Voor mij als acteur is het vervolgens een goede oefening om mijn schaterlach in te houden wanneer ik hun gezicht zie vertrekken in wilde verwondering terwijl zij voor het eerst in jaren proberen na te denken.

Wat is uw favoriete manier om wappies te plagen?

*'Andersdenken zijn opvallend vaak niet alleen anti-overheid maar ook anti-buitenlander. Die met een donkere kleur huid dan. Noren, Engelsen en Australiëres lijken op henzelf en zijn 'dus' geen 'buitenlanders'. Wappie-logica.
==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=============================
Maandag dronk ik een kopje koffie voordat ik mij waagde aan een taalles via DuoLingo. En ontdekte dat ik een prima positie in de 'competitie' had bereikt in de afgelopen week. 

Een deel van de straat was afgesloten van electriciteit wegens werkzaamheden. Mijn woning was een van de getroffen gebieden. Wel geestig dat daardoor het klokje in mijn slaapkamer een spiegel werd:

Hoewel het prima mogelijk is om een halve dag zonder stroom te zitten, waren er toch een paar momenten dat ik dat vervelend vond. Mooi moment om even stil te staan bij mensen voor wie het normaal is om geen electriciteit te hebben. Of bijvoorbeeld anderhalf uur per dag. Maar elke dag op een andere tijd. Dus ik prijs mijzelf gelukkig.

Ook dat ik een buurvrouw in een horecagelegenheid mocht voorstellen aan een bekende van mij; de ene heeft een mantel die zij wil laten vermaken, de ander is heel goed in kleding vermaken. Heel tof om te zien dat zij beiden oprecht blij waren de ander te leren kennen.

Welgemutst loodste ik de buurvrouw over de hindernisbaan die 'straat' heet terug naar huis.

Met haar wisselde ik ervaringen van de laatste paar dagen uit. Toevallig hadden wij beiden met mensen gesprekken gehad over discriminatie en inclusiviteit. Wat is dat toch met mensen die anderen niet dezelfde rechten gunnen als zijzelf hebben? Mogen heteroseksuelen minder vaak trouwen nu steeds meer homoseksuelen dat mogen? Raken blanke, [hypocriete] christelijke mensen hun recht op stemmen of hun 'recht' op hoge maatschappelijke posities kwijt wanneer ook mensen van kleur en vrouwen meer kansen krijgen in de maatschappij?

Waar zijn de mensen die tegen gelijke rechten zijn eigenlijk zo ontzettend bang voor?

En waarom vinden domme, racistische mensen het leuk om liedjes als 'Hanky Panky Shanghai' te zingen? Omdat dat 'traditie' is? Nee, mensen belachelijk maken omdat zij er anders uitzien dan zij doen mensen, mijns inziens, alleen maar om hun irrationele angst en gevoelens van minderwaardigheid te verhullen. 

Voordat u roept: 'Ja, maar Hanky Panky Shanghai zingen en daar 'spleetogen' bij maken is toch gewoon grappig?'. Zing nu hetzelfde liedje met de tekst 'Alle witjes zijn dom' en smeer daarbij de wangen in met zinkzalf om 'een blanke' te imiteren. Ha, ha, grappig, niet? Nee? Denk dan voortaan na voor u zich racistisch gedraagt.

Geen stroom hebben betekende ook weinig op sociale media zijn. Het gebruik van Twitter is sowieso momenteel gelimiteerd. Volgens de op twee, drie, vier (hij zakt hard op de ranglijst) na rijkste man ter wereld omdat gemene mensen de hoeveelheid data beperken. In werkelijkheid (klik) heeft hij gewoon al een tijdje Google niet betaald voor data-opslag. Rijk of niet, iedereen moet betalen voor gebruikte diensten. Trouwens, als je de miljarden die Musk als leningen en giften ontving aftrekt van zijn vermogen, zakt hij nóg verder op de ranglijst van rijkste mensen. 
Grappig dat de voormalig rijkste man ter wereld vindt dat mensen die geld moeten lenen of hun handje ophouden bij de overheid mislukt zijn als mens en als zakenman.

Musk kwam er lange tijd mee weg om zijn rekeningen bij Google niet te betalen vanwege zijn vriendschap met mede-oprichter van Google Sergey Brin. Waarschijnlijk liep het mis vanwege dit akkefietje (klik). Waar Musk verdacht hard van roept dat het niet waar is.

Over verdacht gesproken: een jongen van 17 in Frankrijk werd verdacht van het doorrijden (klik) bij een verkeerscontrole die begon met achtervolgd worden door motoragenten. En werd prompt doodgeschoten (klik). Kijk, van de VS weten wij het nu wel: als je een overtreding begaat kun je een boete aan je broek krijgen en zelfs een korte celstraf. Als je een lichtgekleurde huid hebt, dan. Ben je donkerder van kleur, dan word je - gechargeerd gezegd en gelukkig niet per definitie - ter plekke geëxecuteerd. Maar in een beschaafd land als Frankrijk? Dat is nieuw. Vandaar de rellen (klik). 

En ook een beetje vanwege de lange, lange tijd voortdurende ongelijke behandeling van Fransen met Afrikaanse voorouders. En omdat de betrokken agent inmiddels heeft toegegeven dat hij weliswaar schoot maar ook gewoon het kenteken had kunnen noteren (waarna de jongeman een bekeuring zou hebben ontvangen) 'maar het was niet mijn bedoeling hem te doden'. <cynisme>Nou kijk, dat is mooi want het is de intentie die telt, nietwaar?</cynisme>

Was een tikkeltje moe dus na wat huishouden en administratie, keek ik een aflevering van The Walking Dead: Dead City en zocht tijdig mijn mandje op met de bedoeling in slaap te vallen met een luisterboek. 'Meteen ook maar even mijn klok/wekker opnieuw instellen na de stroomonderbreking want dat moet altijd nadat het apparaat geen stroom heeft gehad', dacht ik. Maar gek genoeg bleek dat dit keer niet nodig:

Dinsdag las ik nog wat berichten over Keti Koti, het evenement waarbij wordt stilgestaan bij (het afschaffen van) de slavernij. Zonder slavernij was Nederland nooit zo welvarend geworden. Hetzelfde geldt voor diverse andere westerse landen. Nuances even daargelaten vond ik het best mooi dat de koning zelf excuses aanbood voor het Nederlands aandeel is de onderdrukking van en moord op vele mensen van Afrikaanse herkomst. Maar het begon allemaal op de Banda eilanden (klik. Filmpje. Aanrader). 

Ook kondigde het koningshuis zelf een onderzoek aan naar de eigen bezittingen en of die door slavernij in bezit zijn gekomen en in een aantal gevallen doodleuk gejat van mensen die erom vermoord zijn. Na 160 jaar voelen die excuses voor 250 jaar slavernij een beetje als te weinig. Maar ik denk - en hoop - dat het een begin is. Tijd om te erkennen dat 'wij' alleen maar rijk zijn geworden omdat wij doelbewust anderen armer hebben gemaakt. 

Maakte mij wat zorgen om een vriend. Na een korte gedachtewisseling waarbij hij verklaarde gelijk te hebben over de herkomst van een woord terwijl ik met een verwijzing naar een etymologisch woordenboek aangaf dat hij er naast zat, liet hij weten mij niet meer te willen spreken 'want waarheid gaat voor mij boven vriendschap'. 

Persoonlijk vind ik het nogal kinderachtig om met iemand het contact te verbreken in plaats van gewoon te zeggen: 'Sorry, ik had het mis.', maar dat blijkt een eigenschap van meerdere mensen.

Erg jammer dat hij vergat dat 'vastberaden' wat anders is dan 'halsstarrig' maar het is zijn keuze om mensen die hem wijzen op een foutje uit zijn vriendengroep te verwijderen. Het zij zo. Vroeger zou ik zo iemand nog geprobeerd hebben te helpen maar als mensen niet geholpen willen worden, laat ik het daar bij en besteed mijn tijd liever aan nuttiger zaken.

Bij een vriend dronk ik hier in de buurt koffie 

en daarna meldde ik mij bij de huisartsenpost om eens te laten onderzoeken of er wat gedaan kan worden aan mijn slechter wordend gehoor en zicht. Bleek een infectie van de gehoorgang te hebben. Maar ook als die met de druppels die ik kreeg verdwenen is, zal ik een slecht gehoor hebben.

Het was een fijne wandeling naar huis:
  

De volgende afspraken zijn met een audicien en een opticien. Kijken (...) of bijvoorbeeld ooglaseren en een gehoorapparaatje soelaas kunnen bieden. Een oog laten laseren kost ruim €1000 en zit niet in het ziektekostenpakket. Een gehoorapparaat kan voor 75% worden vergoed. 

Uiteraard kwam ik onderweg 

bekenden tegen: een vroegere kroegmaat en een collega-bewonerscommissielid uit een naburige wijk.

Er was weer veel nieuws in de wereld deze dag. Wat dat betreft is internet een vloek; in mijn jeugd ging veel ellende gewoon aan je voorbij. Maar ook goede berichten zoals ik die op de dinsdagen deel op dit blog. Mijn aandacht ging uit naar een gebied waar meerdere mensen in mijn kennissenkring mij over hebben verteld uit persoonlijke ervaring:

Het ging helaas weer mis in het Israël/Palestina conflict. Zo reed een Palestijn in op een menigte in Tel Aviv (klik), stak met een mes om zich heen waarbij zeven mensen gewond raakten en werd door een omstander ter plekke doodgeschoten.

Want bijzonder veel mensen schijnen er met een pistool op zak rond te lopen 'want dan voel je je lekker veilig'. Omdat vuurwapens iedereen zich veilig doen voelen, zijn ze verboden op bijeenkomsten van mensen die vinden dat iedereen een vuurwapen moet dragen. Want dat is logisch.

Tegenover het geweld van de Palestijn staat een Israëlisch bombardement (klik) op een Palestijns vluchtelingenkamp. Dat op maandag bombarderen van burgers (tien mensen kwamen om, waaronder drie kinderen) was de reactie van Israël op de actie van de Palestijn op dinsdag. Want dat is logisch.

Het bombardement vond plaats op Jenin (klik), waar in 1948 Palestijnen naar toe vluchtten toen de Staat Israël werd opgericht. Want in de Bijbel staat dat het land ooit van de Joden was en God het aan hen had beloofd. Ook al zei God - bij mijn weten - niet: 'en onderdruk en vermoord de mensen die er inmiddels duizenden jaren wonen.' 

Nog niemand heeft goed kunnen uitleggen waarom het rechtvaardig is om mensen te verdrijven van land waar zij al vele generaties lang wonen. 

Hoe dan ook: dit filmpje maakt - zonder partij te kiezen - wat meer duidelijk over het ontstaan van het conflict. Zo werd hetzelfde stuk land door Engeland zowel aan de Palestijnen alsook aan de Joden toegezegd. Niet handig, lijkt mij.

Het kinderachtige smoesje 'ja, maar hullie begonnen!' ben ik inmiddels aardig zat. Ongeacht of dat waar is of niet. Zijn er ouders die dat smoesje ooit accepteren van twee ruziënde kindjes? En 'Mijn voorouders groeven hier 3000 jaar geleden een kuil dus dit stuk land en alles er op en omheen is van mij!'...echt? Dat is hét excuus om geweld te gebruiken?
'Mijn voorouders groeven deze kuil in het zand 3000 jaar geleden. Dus het hele strand is van mij.'

Ik stelde het al eens eerder: wie vindt dat Israël het recht heeft Palestijnen te verdrijven van 'hun' land, moet het ook goed vinden als Indianen Amerikanen verdrijven en vermoorden zonder daarvoor gestraft te worden. Of toegeven dat zij hypocriet zijn.

Hoe zouden mensen reageren als het bericht had geluid: "Palestijnen bombarderen Israëlische woonwijk."?

Het narratief 'Israël lief, Palestina stout' lijkt mij moeilijk te verdedigen. Ook al zijn er zeker stoute Palestijnen (geweest). In perspectief: stel dat een Rotterdammer met een auto op een menigte in Amsterdam inrijdt en daarbij zeven Amsterdammers verwondt voordat hij door een omstander wordt doodgeschoten...volgens de gangbare 'logica' geeft dat Amsterdam het recht om de dag ervoor de Rotterdamse stadswijk Feyenoord plat te bombarderen 'want wij vermoeden dat de dader uit die wijk kwam en misschien zijn daar dus wel meer terroristen!'

Zou de internationale gemeenschap dat wel prima vinden of de gemeenteraad van Amsterdam voor het Internationaal Strafhof in Den Haag slepen?

Maar goed, wat weet ik nu van gerechtigheid? Ik wacht gewoon de commentaren bij de nieuwsberichten af. Daar wordt vast in gezegd dat Israël altijd gelijk heeft en dat daar bewijs voor is dat 'binnenkort' wordt geleverd. Zoals dat al decennialang wordt toegezegd en dat 'bewijs' (dat de Palestijnen begonnen door bijvoorbeeld in de weg te gaan liggen van vreedzame Israëlische bulldozers die gewoon een beetje aan het rondrijden waren en per ongeluk een paar dorpen en een school (klik) niet zagen, waarbij die gemene Palestijnen die mooie bulldozers besmeurden met hun bloed en ingewanden) vooralsnog op zich laat wachten. 

Voor de goede orde: ook de gewelddadige acties van Hamas keur ik ten zeerste af en ook veel burgers die in de betreffende regio wonen keuren het geweld van beide kanten af. Maar wat kunnen die beginnen tegen de machthebbers in het gebied die geweld een prima oplossing vinden? 

Al jaren hoop ik dat er eens een einde komt aan het Israël/Palestina conflict. Dat geweld niet tot een oplossing leidt is al lang duidelijk en ook onderhandelingen hebben weinig opgeleverd. Bijna alsof er [wapenhandelaren][politici] mensen zijn die baat hebben bij de geweldplegingen en de huidige situatie met opzet in stand houden.

Misschien had Engeland (dat het betreffende stuk land ooit in handen had) niet hetzelfde stuk land aan de Palestijnen én aan de Joden moeten beloven. Buiten dat: elke partij die geweld gebruikt om 'recht' te halen is natuurlijk fout bezig; Palestijnen net zo goed als Israeliërs, rebellen net zo goed als regeringstroepen.

Raar ook om iets weg te geven wat helemaal niet van jou is want net als water en lucht is ook land er voor alles en iedereen om te gebruiken. 

Stel dat ik mijzelf eigenaar noem van het stuk water tussen Texel en het vaste land. Dat zou mij het recht geven om tolgeld te eisen én ik mag het eigendomsrecht verkopen aan iemand die voortaan geen Euro's maar Shekels of Roebels vraagt voor de overtocht.

Het bombardement op Jenin werd goedgepraat door een man die wat fascistische sympathieën heeft. Van het soort: 'Ja, natuurlijk was Hitler slecht maar ik zou het fijn vinden als zijn ideeën werden geïmplementeerd.'

Deze man beweerde dat óók de gedode kinderen Palestijnse terroristen waren 'want volgens betrouwbare bronnen is 45% van alle Palestijnen terrorist.'

Wie is die bron dan?
Die 'betrouwbare bron' blijkt Jewish News Syndicate (klik) van Sheldon Adelson (klik), de grootste sponsor van Donald Trump en een man die vindt dat democratie maar onzin is. Hij is (of 'was' want hij overleed in 2021) voor de grote ruk naar rechts (klik) van de Israëlische overheid die opeens begon met het terugdraaien van mensenrechten. Dankzij Adelson's casino-miljarden en invloed, laaide het geweld in het Israël/Palestina conflict weer op.

Geweld heeft nog nooit tot een goede oplossing geleid van welk conflict dan ook. Maar zolang er leven is, is er hoop.

Over hoop gesproken: de SF-serie Star Trek heeft daar mooie verhalen over. Zo ook in de aflevering van Star Trek: Strange New Worlds die ik keek voor het slapengaan.

Woensdag werd ik uit mijn remslaap gerukt door het landelijk alarmsignaal: 'Ga niet de weg op want door storm Poly is het levensgevaarlijk!'. Voor wie zich de Schaal van Beaufort nog herinnert: windkracht 8 is best heavy, niet? Welnu, windkracht 11 staat gelijk aan windstoten van zo'n 110 km/u en daarmee 'orkaankracht'. Storm Poly haalde windstoten van 145 km/u. 

Kon gelukkig snel de slaap weer vatten. Om drie minuten later mijn trommelvliezen te laten teisteren door hetzelfde nare geluid. Dat aankondigde dat ik exact hetzelfde bericht weer had ontvangen. Maar nu in het Engels. Het was dit keer iets lastiger om mijn hartslag weer voldoende omlaag te krijgen om langzaam nog even terug te zakken in dromenland. Tot twee minuten later wéér het alarm weerklonk. Nu met een verkorte versie van het eerdere bericht. Ditmaal in het Nederlands én Engels. Wat dus ook gewoon de eerste keer had gekund. 

Iemand bij de overheidsdienst die deze handelingen verricht had vast een heerlijke dag. Tsja, als je niet de vaardigheden bezit om tandarts of SM-meester(es) te worden en tóch de sadistische neiging hebt om legaal mensen te pijnigen...

Helaas kwam een vrouw om ten gevolge van de zwaarste zomerstorm (klik) sinds het weer wordt gemeten in ons land. Bij mij persoonlijk bleef de schade beperkt tot een omgewaaide tuinopbergkast:

Gelukkig was het verder een mooie dag want na enkele jaren werden een goede vriend en ik herenigd. Ooit waren wij collega-acteurs en raakten bevriend. Wij wonen beiden in een ander land dus zien elkaar niet heel vaak in het echie. Het geluk wilde dat hij in Amsterdam moest zijn én tijd had voor een drankje met mij. Eerst een kopje thee bij mij thuis ("Wat is het hier opgeruimd en netjes, Ter! Een paar jaar geleden was dat wel even anders.") en even flink bijkletsen en daarna nog op een terrasje met zijn agente. 

Die op mij afliep met 'Hé, Terrence!' omdat zij mij herkende uit de tijd dat zij bij een castingbureau werkte waar ik stond ingeschreven. Een jaartje of...25?...30?...geleden. Het zullen mijn sprekende ogen zijn waardoor zij mij direct herkende. Hoewel het volgens sommigen kan liggen aan het gegeven dat er niet veel volwassen mannen zonder dwerggroei zijn van 1.40m. 

Onderweg naar huis ging ik even bij een buurvrouw langs die zo lief was om bij het ophalen van het wekelijks 'Gered-pakket' van bijna-overdatum voedsel ook een tas voor mij mee te nemen.


De lach van de dag was voor Laurens Buijs (klik). Zodra 'rechts' begint te verliezen aan populariteit, probeert men zieltjes te winnen bij christenen. Nadat zijn held Thierry Baudet zijn liefde aan God verklaarde, probeerde Laurens dat ook:
Ik vroeg mij af wat Jezus zou vinden van de plotselinge bekering van Laurens en andere rechtspopulisten die alleen maar ooit in een kerk zijn geweest om stiekem miswijn te stelen. 

Terecht merkte toen iemand op dat Jezus niet zozeer een Arabische taal sprak, alswel een Semitische. Ook het Arabisch is onderdeel van deze taalgroep. Ik had het dus mis. Wat echt helemaal niet zo moeilijk is om toe te geven. Overigens is 'aarde en de mensheid' een meervoudsvorm en had taaltechnisch gezien het woord 'wordt' 'worden' moeten lezen. Soit. Iedereen maakt wel eens een foutje.

Donderdag las ik dat de grote leider van de huurlingen die Wagner-groep heten niet naar Wit-Rusland was uitgeweken maar zich in Sint Petersburg ophoudt. 

In een van zijn vele vermommingen. Zoals het lafaards betaamt durft hij niet onder eigen naam en gezicht zich te gedragen zoals hij écht is. De openbare Prigozhjin is al behoorlijk een [censuur], laat staan hoe hij stiekem over minderheden denkt. Niet voor niets is hij een populaire huurling. 

Nu Prigozhin een beetje té populair wordt, probeert 'Poetin'* van hem af te komen. Hem simpelweg 'per ongeluk uit een hotelraam laten vallen' of 'thee laten drinken' zou van Prigozhin een martelaar maken. Dus bedachten de Kremlin-propagandisten een andere oude truc: maak hem belachelijk bij zijn fans. Zo deelden diverse pro-Rusland Telegram-kanalen foto's van Prigozhin in zeer lachwekkende vermommingen:
Een douane-beambte die niet ziet dat dit valse baarden zijn is blind.  De derde 'foto' in dit rijtje lijkt te zijn geïnspireerd op een maatschappij kritische komedie, The Dictator (klik):
Het viel diverse mensen op dat de selfies van bijzonder lage kwaliteit zijn. Hoogstwaarschijnlijk is dat bewust gedaan. Met een acht jaar oud mobieltje maakt men betere foto's. Maar een lage-resolutie foto verbergt makkelijker dat er met een foto geknoeid is. In dit geval waarschijnlijk (klik) met de hulp van AI. Of gewoon met een heel eenvoudige online editor (klik). Zal u even tonen wat ik bedoel:

In twee minuten creëerde ik van bovenstaande foto de onderstaande:

Laat staan wat ik als totale amateur op het gebied van fotobewerking in twee úren kan bereiken. Of wat een professional in twee uren kan veranderen aan een foto. Dit deed ik zelf met een beetje knippen en plakken. AI kwam met dit resultaat:

*Poetin is volgens diverse bronnen dood terwijl zijn openbare taken zijn overgenomen door dubbelgangers (klik). 

Dubbelgangers worden wel vaker gebruikt door mensen die niet bij iedereen populair zijn. Of de Russische president dood is of dat dat maar een gerucht is moet nog blijken want diverse partijen hebben diverse redenen om alleen bepaalde soorten nieuws (klik) naar buiten te brengen. Machthebbers willen vaak voor de wereld verborgen houden dat de officiële leider (klik) al lange tijd ernstig ziek is. Omdat zij hun lucratieve baantjes kwijtraken wanneer er een nieuwe leider komt. Dat zou ik persoonlijk niet doen want ik heb het niet zo op veel geld en macht. Maar ben ernstig gehecht aan mijn leven dus als ik ergens heen moet waar ik vermoord kan worden en iemand biedt aan een dubbelganger te sturen...Ja, dan ben ik graag laf.

Nederlandse rechtspopulisten zijn net zo laf als hun buitenlandse voorbeelden en tegenhangers; denk aan een Thierry Baudet die beweerde dat zijn Twitter-account tijdelijk was gehackt na betrapt te zijn op een zeer onaardige tweet, zeggen dat het karakter in zijn essay racistisch en vrouwonvriendelijk (klik) is en stomtoevallig Thierry Baudet heet, beweren dat een nare uitspraak van hem als 'grapje' bedoeld was en zo verder. 

Geen enkele vrouwonvriendelijke racist is mans genoeg om toe te geven dat hij een vrouwonvriendelijke racist is. Ergo: vrouwonvriendelijke racisten zéggen weliswaar dat zij 'een echte man' zijn, maar zijn feitelijk gewoon domme lafaards. Inclusief Michel Reijinga (klik). Dat is de man achter de gele pluutjes. Hij was (want inmiddels failliet verklaard omdat hij zijn rekeningen niet betaalde) een Amsterdamse marktkoopman die in zijn maag zat met een miskoop van duizenden gele parapluutjes bij een groothandel. Om die te verkopen zette hij een volksprotest op en vroeg om donaties. Wat werd er gekocht van die tienduizenden euro's die goedgelovige mensen hem gaven? Gele parapluutjes. Van Michel Reijinga.

Hoe dan ook: terwijl ik werkte aan wat administratieve zaken (voorbereiden BTW-aangifte en zo), werd ik vijf keer gebeld: een keer door een vriendin, drie keer door drie verschillende oplichters die zeiden dat zij goedkoper waren dan mijn huidige energieleverancier maar daar de naam niet van konden noemen en het laatste telefoontje was het leukste. 

Dat ontving ik naar aanleiding van een recente sollicitatie. Na het beantwoorden van een paar vragen aan de telefoon, liet men enthousiast weten mij graag op kantoor te spreken. Met een mogelijk toekomstige collega erbij, zowel als de manager. 'Waar mag ik dan heen in Amsterdam?', vroeg ik. Niet meer wetende dan dat het bedrijf in Amsterdam is gevestigd. Blijkt het adres voor mij tien minuten lopen te zijn. Dus. Even duimen maar weer.

In elk geval was dat telefoontje al een verademing vergeleken met de reacties van andere bedrijven die vacatures verspreiden waar ik op reageer; steeds vaker zijn online vacatures nep en niets meer dan een manier om je e-mail adres te krijgen zodat jouw gegevens verkocht kunnen worden aan bedrijven die je daarna bestoken met ongevraagde nieuwsbrieven:
Rustig op het stoepje in mijn tuin zittend, meldde ik mij af van een stuk of twintig verschillende nieuwsbrieven. Omdat ik lekker in de 'groove' van opruimen zat, deed ik dat ook met bestanden op mijn desktop. Om mijn opruim-actie van de dag te eindigen met het uitruimen van een rommella. 

Dit was trouwens mijn lunch deze dag:
De lach van de dag was voor de Britse toerist die onlangs het Colosseum opzettelijk beschadigde. Met name dan zijn excuus (klik): 'Als ik had geweten dat het zo oud en van onschatbare waarde was, had ik het niet gedaan'.  
Zal de rechter zó hard lachen dat hij de man onschuldig verklaart?

Glimlachend ging ik slapen.

Vrijdag las ik dat ook het huidige kabinet Rutte weer eens op knappen (klik. Lezen. Als je de situatie wil leren begrijpen) staat. De premier en diens getrouwen willen namelijk internationale regelgeving op het gebied van vluchtelingenopvang negeren 'want dat is de wil van het volk'. Zijn coalitiepartners zijn het niet eens met het opruiende 'vol is vol!' (klik. Situatieschets). 

Overigens bestaat 'het volk' maar uit ongeveer 15% van het electoraat. Het is ook het gedeelte met de grootste mond én het deel dat het makkelijkst voor simpele praatjes valt. Het valt 'het volk' niet eens op dat Rutte nu probeert zieltjes te winnen door te roepen dat hij tegen het regeringsbeleid van de afgelopen decennia is. Hallo, volluk! Wie bepaalde het regeringsbeleid van de afgelopen paar decennia? 

De VVD-tactiek is een blijvertje. Want 'het volk' zal nog wel even goedgelovig blijven. Daarom zult u nog wel vaker horen: "Stem op mij als u tegen de regering bent!". Zelfs van regeringspartijen.

Een verbluffend simpele tactiek, ooit bij de VVD ingebracht door Bolkestein. Hij was de eerste die een marketingbureau inhuurde om te onderzoeken wat 'het volk' wilde. Sindsdien staat in de VVD verkiezingsfolders stomtoevallig altijd precies wat 'het volk' ook wil. Per definitie is dat: 'Wij zijn tegen het huidig regeringsbeleid.' Elke populist...eh..partij die dat roept kan rekenen op de stem van domme mensen. Ziedaar de reden waarom populisten altijd tegen investeringen in beter onderwijs zijn.

Populisten beweren al heel lang dat Nederland 'te vol' is. Toen het land 8 miljoen inwoners had en ook toen het land onder Juliana (klik. Interessant stuk) 10 miljoen inwoners had. Wij zitten nu op bijna 18 miljoen en nog steeds vinden wij jaarlijks woonruimte en werk voor 750.000 mensen die onze taal en cultuur niet kennen.

"750.000 Buitenlanders per jaar erbij!?😱 Snel dan maar Forum voor Democratie of PVV stemmen want ik ben tegen asielzoekers!"

Relax. Laat je ondergoed zich niet verdraaien in een bijzonder slecht anglicisme. Jaarlijks komen er ongeveer 45.500 vluchtelingen naar Nederland. Daar is geen plaats voor. 
Net zo min als voor de minder dan 1000 nareizigers per jaar die door gezinshereniging naar Nederland komen.

Wel is er ruimte en onderdak voor 20 miljoen toeristen en 750.000 arbeidsmigranten per jaar.

"Maar net zei je nog 750.000!” Klopt. Elk jaar komen er 750.000 mensen naar Nederland om er te wonen en te werken. Veel van hen gaan binnen drie jaar terug naar het moederland omdat hun werkcontract dan is afgelopen. Maar velen blijven en van hen kan worden gezegd: 'Ze pikken onze baantjes en woningen in!' Tot [racisten] mensen ontdekken dat het om expats gaat. Dat zijn blijkbaar geen 'buitenlanders'. Ook verreweg de meeste asielzoekers willen en gaan binnen een paar jaar terug naar hun moederland. Ook al zeggen racisten nu: "Ja, maar dat is maar een feit!"

Was een beetje te vroeg op een afspraak; Na het maken van die afspraak was die een half uurtje verplaatst in de tijd. Maar dat was ik vergeten te noteren in mijn agenda. Kon dus rustig even bijkomen van de nacht en mijzelf vermaken met mijn gedachten en emoties.
Wat de dame en ik precies bespraken houd ik nog even voor mij maar één hint wil ik alvast kwijt: Shakespeare.

Was nog maar net thuis toen een buurvrouw op de thee kwam. Om te worden afgelost door een andere buurvrouw die op de thee kwam. Zij kreeg van mij ook de tip 'Shakespeare' en wist direct te vertellen over De Koopman van Venetië en de anti-racisme wijsheid: 'Als je ons prikt, bloeden wij dan niet?' 

Na al dat menselijk contact zocht ik even de relatieve rust van een naburig grasveldje op. Het was heerlijk weer!
Bij thuiskomst ontdekte ik een pakje in mijn brievenbus; een prachtig fotoboek van fotograaf Ton van der Hulst (klik). Met mooie portretten van een groep Indonesische mensen die van een tekortkoming een kracht wisten te maken.

Aan mij opgestuurd door een vriend van de fotograaf die ik onlangs sprak op een feestje. En geen geld wilde hebben voor het boek en zelfs niet voor de verzendkosten. Lief, niet?

Ik besteedde een uurtje aan het reageren op diverse berichten: het doorgeven van een geschikte dag en tijdstip voor een sollicitatiegesprek was één van de afspraken die ik maakte. Onder mijn blog ontving ik een reactie waar ik als volgt op reageerde:

Normaal gesproken houd ik mijn Engels- en Nederlandstalige stukjes gescheiden. Maar soms plaats ik een Engels stukje ook op mijn Nederlandse blog omdat ik het vanaf mijn Engelstalige niet kan delen op Facebook nadat iemand heeft geklaagd dat mijn stukjes aanstootgevend zijn. 

Dan weet ook u direct waarom er op mijn Nederlandstalige blog tóch af en toen een Engelstalig stuk staat. Maar nooit op vrijdag. Dat is de dag van een Nederlandstalig 'verdicht (klik)' omdat ik vaak niet kan beslissen of een stukje van mijn proza als verhaal of gedicht gezien kan worden.

Een buurman hielp mij met het opruimen van de zooi die storm Poly in onze gemeenschappelijke tuin had veroorzaakt. Daarna vermaakte ik mij een kwartiertje met Duitse les:

Degene die de Duitse taal ontwikkelde had een hekel aan mensen met een kunstgebit en aan hen die leiden aan hippopotomonstrosesquippedaliofobie.

Natuurlijk plaatste ik een versgeschreven Nederlandstalig stuk proza (klik) want het was vrijdag tenslotte.

Voor ik de computer afsloot voor de dag, las ik nog dat Kabinet Rutte IV is gevallen (klik) over het onderwerp migratie 'want er is geen plek voor meer buitenlanders'. Behalve natuurlijk wanneer die 'expats' heten en een blanke huidskleur hebben. 

Gek dat 'het volk' zo'n hekel heeft aan buitenlanders: zij vinden het prima dat 'echte Nederlandse boeren' meer aan buitenlanders dan aan Nederlanders verkopen. Ongeveer 55% van al het land in Nederland is van Big Agro. Ongeveer driekwart van wat er verbouwd wordt is voor de export en dient als veevoer voor vlees dat aan buitenlanders wordt verkocht. Als 'boeren' (CEO's van bedrijven die investeren in megastallen) wat minder hebberig zouden zijn, zou er geen woningnood zijn én hadden wij ruimte voor tienduizenden buitenlandse werknemers die wij een hongerloontje kunnen betalen om het werk te doen waar wij geen zin in hebben. 

Net als toen de (voorloper van de) VVD in de jaren zeventig tienduizenden Turken en Marokkanen naar Nederland haalde om hier in mijnen, fabrieken en als straatveger te werken.

Nieuwe verkiezingen zijn slecht voor Forum voor Democratie dat in de peilingen na een aanvankelijk succes nog maar één enkel zeteltje over heeft. Voor BBB zijn nieuwe verkiezingen goed nieuws. Nu kan BBB niet alleen in de Provincies miljarden binnenhalen voor Big Agro (en dat geld weghalen bij de burger) maar zelfs landelijk zich volledig in dienst stellen van een handvol multimiljonairs. 

Zaterdag las ik weer dingen over diverse oorlogssituaties. Dingen waar ik behoorlijk onpasselijk van word.

Word ook een beetje onpasselijk van dat 'Ja, maar Oekraïne was vroeger van Rusland dus Poetin mag het nu terug pakken!' 'Ja, en?', antwoord ik dan. 'Ga je nog een paar honderd jaar verder terug, dan was Rusland een provincie van Oekraïne. 
Om te 'bewijzen' dat Oekraïne niet bestond voordat Rusland het land oprichtte, liet Poetin (of een dubbelganger?) vol ingenomenheid een 17e eeuwse kaart (klik) aanrukken. 
Maar had blijkbaar zijn bril niet op want 'Oekraïne, het land der Kozakken' staat wel degelijk vermeld op de oude kaart. Oepsies!

Geeft dat Zelensky nu het recht om Russische pizzarestaurants en kinderspeelplaatsen plat te bombarderen? Nog verder terug was er Pangea en was de hele wereld één groot land. Als ik ooit degene spreek die 'landsgrenzen' bedacht, wil ik graag verbinding zoeken. Tussen mijn vuist en zijn of haar neus. 

Een groot deel van mijn tijd en energie ging naar het uitwerken van aantekeningen, gemaakt tijdens het koffiedrinken met een vriendin, vrijdag. Erg blij met haar hulp: "Leuk idee maar nog wat vaag. Dit weekend maak je het concreet." En - met zachtjes een hand op mijn schouder: "Erg interessant wat je nu zegt maar nu gaan we terug naar het eigenlijke onderwerp."

Handig voor iemand die neurodivirgent is. In mijn geval met ADHD (klik. Wat is het eigenlijk?) Al is niet zeker of ik in het spectrum zit. Maar de uitslag van een ADHD-test (klik. Doet u de test ook even?) is bij mij altijd hoog en dat is positief, toch? 🫣 De maximum te halen score was 58. Ik scoorde 53. Yeah!


Het meeste van dit werk deed ik in mijn buitenkantoor. 

Waar het om zeven uur 's avonds dertig graden celcius was. 
Sinds 'we' begonnen zijn met meten was dit in Nederland de warmste 8 juli ooit (klik). Alles wijst er op dat dat record de komende decennia alleen maar keer op keer verbroken zal worden. Deze zomer is hoogstwaarschijnlijk de meest koele van de rest van ons leven.

In Spanje was het deze dag 32 graden en binnenkort zal in bepaalde delen van Spanje het virtuele kwik (het gif wordt al een tijdje niet meer in thermometers gebruikt) bijna 50 graden aantikken. Mensen smelten dan gewoon. Bij wijze van spreken. Maar dodelijk is dat zeker.

Zelfs volgens een ONzin-omroep die gewoon op het publiek bestel zit te klagen dat alle omroepen van het publiek bestel liegen. 

Deze onzin leverde ON de 'lach van de dag' op. 'Temperatuurverandering vormt dus op geen enkele manier een bedreiging voor de mens.' Sjezus! Zijn er écht mensen die deze onzin geloven? Kent u persoonlijk mensen die zich prettig voelen bij 40 graden celsius? ON is tegen 'handje ophouden' maar ontvangt doodleuk jaarlijks 3,5 miljoen euro (klik) van u en mij in de vorm van overheidssubsidies. 

Speciaal voor jonge kinderen en ontzettend domme volwassenen zijn er gelukkig eenvoudige filmpjes gemaakt die het probleem uitleggen. In dit filmpje wordt besproken wat er gebeurt bij een temperatuurverhoging van maar één enkele graad:
Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om wetenschappers níet maar websites die worden betaald door bijvoorbeeld Shell (klik. Let op, andersdenkenden: artikel bevat van die vervelende dingetjes die weldenkende mensen 'feiten' noemen) wél te geloven maar ik raad u aan dat alleen maar te doen als u graag wil dat uw (klein)kinderen u een domme egoïst noemen en het u kwalijk nemen dat de planeet (bijna) niet meer leefbaar is.

Met diverse mensen communiceerde ik op diverse manieren over diverse onderwerpen. Zo leerde ik dat bij een lagere schoolmaatje (voor mensen onder de 40: zo heette de Basisschool vroeger: Lagere School) een agressieve vorm van kanker is geconstateerd. Ernstig onleuk. Heel hard duimen dat achter zijn naam op mijn verjaardagskalender niet het zevende kruisje van dit jaar komt. 

Het was zaterdag en dus plaatste ik een versgeschreven Engelstalig stuk proza (klik).

Met het kijken van weer een boeiende aflevering van Star Trek: Strange New Worlds ('Wat zijn wij zonder onze herinneringen en de daarmee gepaard gaande vreugde en pijn?') kwam een einde aan deze dag.

Zondag was er weer weer en las ik wat ik al wist: als wij willen voorkomen dat de Aarde - en met name de mensheid - ten onder gaat aan klimaatverandering, moeten wij daar met z'n allen wat aan doen. Ook financieel. Ja, dat wordt prijzig (klik) en wij zullen wat luxe moeten inleveren. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de leefbaarheid van de planeet. Voor onze kinderen en kleinkinderen, voor plant en dier en voor Moeder Aarde zelf. Alleen egoïsten vinden dat zij niet hoeven mee te betalen aan het ongedaan maken van de schade die wij zelf hebben veroorzaakt.

"De vervuiler betaalt" geldt blijkbaar niet voor egoïsten.

Werd gevraagd "Kun jij maandagmiddag?" en mijn reflex-reactie was "Nee". Maar ik kan dus waarschijnlijk wél. Niet alleen vanwege het zomerreces van mijn Vrijmetselaarsloge maar met name omdat ik onlangs mijn taken als Secretaris overdroeg. Maandagmiddag gebruikte ik voor de voorbereiding van de bijeenkomsten op maandagavond en dinsdagochtend gebruikte ik voor het verwerken van het verslag en oplossen van ontstane problemen en beantwoorden van gerezen vragen.

Eindelijk dus tijd voor achterstallige klussen: opruimen, archiveren, foto's inscannen, gitaarspelen, lezen, spontane afspraken...Hoera! Maar natuurlijk ook voor het schrijven van blogstukken waarin ik mijn onderbouwde mening poneer en vervolgens geniet van mensen die daarop reageren met hún mening. Als het een eigen mening is, dan en niet het napraten van een populist in de hoop zelf dan ook een beetje populair te worden. Opvallend genoeg zie je dat vrijwel uitsluitend bij mensen die 'rechts' zijn. Linkse mensen zijn doorgaans geen napraters en meelopers. Ook wel bekend als 'schapen'. 

Een eigen mening hebben rechtse meelopers niet. Het enige dat zij doen is een voorbeeldfiguur napraten. Hebben zij in een gedachtenwisseling geen argumenten, dan spelen zij het op de man: uitschelden en het uiterlijk belachelijk maken dus.

In de online (want in een live gesprek durven de domrechtse lafaards dat zelden) gedachtenwisselingen over Rikkie Valerie Kollé (klik) lieten zielige types zich weer kennen:

Een populist als Raisa Blommestein vindt wat en prompt is dat óók de mening van 'het volk'. Vraag je hen naar argumenten voor hun 'mening', dan komen direct de scheldpartijen en aanvallen op het uiterlijk van de nieuwe Miss Nederland. Erg laag. Terwijl diezelfde hypocriete mensen nog niet zo lang geleden met een rol keukenrol onder handbereik op de computer verlekkerd zaten te kijken naar 'Sjezus, wat is die Rikkie toch een mooie vrouw!'
Daarmee bewijzend dat een vrouw prima een vrouw kan zijn, ook al is zij als jongetje geboren.

De Verklaring van de Rechten van de Mens hebben domrechtse lieden nooit gelezen. Mensenrechten gelden voor élk mens: elk mens heeft recht op dezelfde kansen als elk ander mens. In navolging van Jezus die elk mens liefheeft. Zei Jezus: 'Hou van elkaar! Tenzij die ander een donkerder kleur huid heeft als jij, buitenlander, homo- of transseksueel is, liever zelf nadenkt dan populisten nablaat.'? Of zei Hij: 'Hou van elkaar.'?


Er zijn meer uitspraken aan Jezus toegeschreven die mensen die denken dat zich christen noemen hen christen maakt nog even mogen nalezen. Speciaal voor mensen die nadenken moeilijk vinden in een aparte link naar een artikel dat ook is te lezen voor mensen die het Jeugdjournaal al best wel moeilijk vinden:


Nadat in 2001 'al' Nederland de Rechten van de Mens recht aan deed door mensen van hetzelfde geslacht te laten trouwen, mag in 2023 'al' een vrouw die niet als jongetje geboren is meedoen aan schoonheidswedstrijden voor vrouwen. Mooi. Want schoonheidswedstrijden voor mannen (klik) zijn er nauwelijks. In elk geval niet groot in het nieuws. Gek eigenlijk dat wij een schoonheidswedstrijd als Mister Nederland blijkbaar niet accepteren: vinden wij mannen die zich bezighouden met hun uiterlijk niet 'mannelijk'?

Bij mijn onderzoek naar dit stukje (ja, ik schrijf niet zomaar wat, maar vorm mijn mening graag naar beschikbare en verifieerbare data) lachte ik mij een kriek toen ik dit (klik) las: bij Miss USA is de badpakken-ronde afgeschaft 'want het gaat ons niet om het uiterlijk van de deelnemende vrouwen'. Hilarisch! Omdat het bij de Miss USA verkiezing niet om het uiterlijk gaat, is het heel normaal om er vrouwen in een rolstoel te zien, vrouwen van boven de dertig, vrouwen met striae, een wat scheve mond, een hoorapparaatje dragend...kortom: bij een Miss-verkiezing ontbreken normale vrouwen.

Niet dat vrouwen met chirurgisch 'perfect' gemaakte borsten en dito gebit niet 'normaal' zijn maar wel steken zij veel tijd en moeite in het bereiken van een schoonheidsideaal waarvan zij denken dat 'de maatschappij' (dat zijn wij) er om vraagt. Beetje jammer.

In elk geval kon ik dankzij de vele domme reacties op de nieuwste Miss Nederland mijn Twitterlijstje met 'andersdenkenden' weer lekker vullen. Zelf ben ik toegevoegd aan enkele honderden twitterlijstjes:

Volglijstjes op Twitter zijn best handig, vind ik. Met name wanneer je aan je limiet zit van het aantal accounts dat je kunt volgen. Bovendien kun je zo redelijk makkelijk informatie binnen een bepaald interessegebied opzoeken: wat er nieuw is in de wereld van Rocky Horrorfans bijvoorbeeld. 

Hebben jullie, mijn gewaardeerde lezers, ervaring met een van de vele nieuwe Twitter-achtige sociale media diensten? Kun je daar ook makkelijk volg-lijsten aanmaken bijvoorbeeld? Zelf hou ik nauwlettend het nieuws rond Threads (klik) in de gaten, de Twitter-concurrent van die andere mijardair, Mark Zuckerberg van META. Naast Facebook, Instagram, WhatsApp en nu met Threads is 'de Zuck' dichterbij een 'one app to rule them all'-droom van Elon Musk dan deze koper van de rechten om de naam Tesla te gebruiken. 

Ik zou denken: kopieer gewoon die 'alles-in-één'-app die al gebruikt wordt door ruim een miljard mensen: 微信. Huh? 微信. In 'ons alfabet: Weixin. Weixin ('micro bericht') wordt internationaal op de markt gebracht als WeChat (klik) en als mijn toenmalige vriendin in China was voor zaken, appten wij elkaar lieve berichtjes via deze dienst die begon als een soort van WhatsApp. 

'Ja, maar als ik deze app ga gebruiken, weten 'ze' straks alles van mij!' Goed punt. Het is een veel fijner idee als iemand als Elon Musk of Mark Zuckerberg alles van u weet en zonder uw medeweten al uw data kan verhandelen. Toch?

De lach van de dag was voor Gerko. Die verspreidde een bij zijn soortgenoten populair plaatje:
"Ze doen er alles aan om die zogenaamde klimaatverandering tegen te gaan maar we hebben meer parkeerplaatsen nodig, niet meer bomen!" Overheid haalt bomen weg voor meer parkeerplaatsen: "Ze kappen bomen voor meer parkeerplaatsen. Het is een schande!"

Leuk vind ik dat Gerko zich opeens zorgen maakt om de natuur. Dat zie je ook in Amsterdam. Daar moeten automobilisten vanwege de tijdelijke 'knip' in de Weesperstraat een stuk omrijden: 'Ja, maar omrijden is slecht voor het milieu!' roepen de mensen die hun recht op autorijden belangrijker vinden dan een leefbare planeet nu. Geestig.

Waar ik ook om moest lachen waren de tientallen automobilisten bij mij in de straat die ook deze dag weer dachten dat 'Verboden in te rijden' niet voor hen geldt. 

Op deze foto is het lastig te zien dus hier ziet u een plaatje van het betreffende 
(op de foto kijkt u rechts naast de witte graffiti) verkeersbord:


Speciaal voor automobilisten die het moeilijk vinden om dingen te zien als die niet direct voor hun neus geplaatst zijn, is dit bord geplaatst op autoruit-hoogte. Rechts ziet u een automobilist die na veel gedraai en gewurm terugrijdt, terwijl een andere automobilist staat te toeteren omdat ook hij (domme autobestuurders zijn zelden vrouwen) denkt dat 'verboden in te rijden' niet voor hem geldt. De situatie is tijdelijk want de weg is afgesloten voor werkzaamheden.

Hoewel ik graag naar een feestje was gegaan, de avond ervoor, was ik trots op mijzelf dat ik verstandig genoeg was om wat rust te pakken. Daardoor kon ik deze dag - zonder kater of slaaptekort - urenlang werken aan een project waar ik erg enthousiast over ben en deed verder weinig, behalve mij bezighouden met het huishouden. Waar ook het blijmaken van Karper en Snoek bij hoort:
Zelf werd ik blij van het ongeplande bezoek van vrienden, net toen ik op 'publiceren' wilde klikken, deze zondagavond om een uurtje of elf.

Crossroads van Calvin Russell is de muziek van deze week:

Het pleonasme van de week is: domme egoïst