Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 17, 2021

De week voorbij

Waarom kijken mensen The Kardashians? Vanwege hun briljante ideeën om pinguïns voor uitsterven te behoeden? Vanwege de intelligente vragen die zij elkaar en hun publiek voorschotelen? Politici en andere marketeers weten al lang dat Het Volk liever Brood en Spelen wil dan een einde aan onrecht; uiterlijk is al een tijdje belangrijker dan inhoud. Waarom is anders Tinder zo populair?

Ik meen vernomen te hebben dat er een nieuw marketingbureau is ingehuurd om te helpen met de beeldvorming van het nieuw te vormen Kabinet Rutte. Beleid komt later wel een keertje. Als daar nog tijd voor is na het presenteren van de nieuwe kapsels en soundbites.

Politici horen zich bezig te houden met beleidsplannen, niet met hun imago. Natuurlijk zijn ook politici maar mensen en dus ook vaak ijdel. Dus ik begrijp dat zij er verzorgd uit willen zien: keurig kapsel, schone kleren, mooie schoenen. Ik begrijp ook dat zij spraaklessen nemen. Verstaanbaarheid in een debat of tijdens een persconferentie is best praktisch. Voor mij gaat het te ver wanneer iemand wordt ingehuurd die hen leert hoe zij moeten staan, zitten of lopen om 'zelfverzekerd' over te komen. Of juist 'joviaal', 'krachtig' of 'oprecht'. Wie daar trucjes voor moet leren is het niet echt en na verloop van tijd val je door de mand. Erg jammer. Want Het Volk kijkt inmiddels al lang niet meer naar je beleid maar zit gniffelend te wachten tot je op je snufferd gaat.

Wat zouden volgens u politici in Nederland moeten doen om ons vertrouwen terug te winnen? Behalve stoppen met liegen en mensen als Joop den Uyl en Marcus Bakker opgraven.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


Maandag las ik in de pauze van het werken dat steeds meer wetenschappers ervan overtuigd zijn dat Covid-19 niet alleen de longen aantast maar ook de hersenen. Hier het verhaal van een man (klik. Engels) die getroffen werd door het virus en daardoor van de ene op de andere dag geloofde dat de apocalyps op handen was. Terwijl hij daarvoor behoorlijk helder kon denken. Voor mij verklaart het veel over mensen die ik op sociale media tegenkom - waaronder vrienden helaas - die wél de onzin geloven die wordt gedeeld door mensen als populist Thierry Baudet en werkloos dansschoolleraar Willem Engel maar weigeren te luisteren naar mensen die écht verstand hebben van virussen en vaccins.

's Middags trof ik voorbereidingen voor een mooie avond: een nieuwe schakel werd aan de Broederketen toegevoegd. Dat is maçonniek voor: 'Onze vereniging kreeg een nieuw lid'. Bij ons gaat dat met iets meer woorden en poespas gepaard dan bij bijvoorbeeld een tafeltennisvereniging. Het blijft dus niet bij een handje van de voorzitter en een hartelijk 'welkom bij de club!'. Nope. Het is een evenement dat enkele uren tijd in beslag neemt. Erg mooi. Vind ik.

Hier aten wij na afloop:


Onze keuken is momenteel helaas niet bruikbaar dus wij lieten het eten bezorgen door een lokaal Indiaas restaurant. Dat was een goed idee.

Het werd een latertje want het was gezellig.

Dinsdag deed ik het rustig aan want ik voelde mij wat verkouden. Dus ik verrichtte wat werk voor de Geheime Jongensclub en de Bewonerscommissie, kletste met een jarige buurvrouw en verbaasde mij over een tekstbericht van mijn werkgever. 'Ik heb je gemist vorige week. Hadden wij niet afgesproken?'
Nochtans wist ik mij te herinneren er geweest te zijn (zie mijn vorige weekoverzicht) dus voor de zekerheid vroeg ik het een collega. Ik word tenslotte ook een dagje ouder en sta niet bekend om mijn uitstekende geheugen. Maar toch. Gelukkig bevestigde hij mij gezien te hebben én te hebben gezien dat ik de directeur aansprak. Die dus blijkbaar vergeten was dat wij een week eerder hadden afgesproken en dat hij die afspraak vergeten was maar dat wij elkaar toch hadden gezien, al was het dan (te) kort. 

Naast wat verdere huishoudelijke klusjes wandelde ik ook even wat door de buurt:Die avond at ik pizza bij een vriend. Wij hadden elkaar een tijdje niet gezien dus dat was fijn. Ook kon ik hem helpen. Na de upgrade naar Windows 11 was er een en ander anders op zijn tien jaar oude PC. Zo was hij het contact kwijt met een externe harde schijf en maakte een andere externe harde schijf 'rare piepgeluiden'. Dat bleek te komen omdat die vol zat. Als je dan tóch nog probeert er extra data op te zetten gaat zo'n schijf blijkbaar piepen. Ook maakte ik op zijn computer een 'administrator account' aan om hem nog beter van dienst te kunnen zijn.

Thuis keek ik de eerder gemiste aflevering van The Walking Dead. Altijd leuk, een hoop bloed en 'gore' kijken voor je gaat slapen.

Woensdag verkouden wakker geworden. Bovendien kwam ik maar met moeite mijn bed uit. Maar dat was vooral omdat de kat op de plek lag waar het trappetje van mijn hoogslaper mijn bed bereikt. Het duurde even voor hij besefte dat ik er graag even langs wilde en met duidelijke tegenzin daalde ook hij het trapje af. Dit kunt u beschouwen als hint over welke foto van hem binnenkort verschijnt op mijn wekelijkse 'kattenlog'.

Met diverse mensen pleegde ik overleg over diverse zaken via diverse communicatiekanalen en 's middags dronk ik koffie bij de buurvrouw met wie ik ons wekelijks voedselpakket ophaalde:
Diverse mensen in mijn omgeving lieten kort na elkaar weten (mogelijk) besmet te zijn met Covid-19 dus voor de zekerheid (100% zekerheid geeft de test niet maar het is zeker een indicatie) voerde ik een zelftest uit. De uitslag was negatief. 


Positief dus. Gelukkig maar. Mijn snotterneus, pijnlijke keel, branderige ogen en rillerigheid hebben dus een andere oorzaak. Zeer waarschijnlijk verkoudheid, aangezien dat heerst op het moment van schrijven.

Mijn intentie om samen met een buurvrouw onze favoriete Duitse spelshow te kijken werd in de weg gestaan door een melding op mijn televisietoestel. Mijn vraag aan u: wat is er gebeurd met de Nederlandse taal? 
Sinds wanneer is 'Interactieve' met een hoofdletter? Waarom word ik getutoyeerd? Waarom drie gedachtenpuntjes achter 'opgestart' waar een enkele punt afdoende is? Welk woord dient als onderwerp van de eerste zin onder de streep en waarom worden regels op het gebied van interpunctie niet nageleefd? Werken bij leverancier KPN geen mensen die de Nederlandse taal machtig zijn?

Maar ach, zo verbaas ik mij wel over meer dingen. Waarover zoal nog meer kunt u onder meer ontdekken op Twitter. Daar was het nieuws van de dag dat een man van 90 - als oudste mens ooit - de ruimte in geschoten werd. Levend. Bij velen bekend als Captain James Tiberius Kirk ging de Canadese acteur William Shatner mee op een ruimtevlucht van Jeff Bezos' Blue Origin. 

Stomtoevallig was vlak daarvoor bekendgemaakt dat er vreemde signalen waren ontvangen vanuit het centrum van de Melkweg, rechtsreeks gericht op onze planeet. Mogelijk met de boodschap: 'Nee, hou hem alsjeblieft daar! Wij willen hier geen slechte acteurs/schietgrage* kapiteins van sterrenschepen!'

*Doorhalen wat niet van toepassing is. Afhankelijk van de televisieprogramma's die de betreffende buitenaardsen van ons hebben gezien. Mochten zij hem per ongeluk hebben horen...eh...'zingen' dan begrijp ik heel goed dat zij daar niet weer aan willen worden blootgesteld:Mijn intentie om die avond vroeg naar bed te gaan zette ik om in de betreffende daad.

Donderdag hoopte ik mij goed genoeg te voelen voor een dag workshops volgen. Het bijhouden van de financiën als ZZP'er en het oefenen van de 'pitch' stonden op het programma. Dan is het handig als je je ogen open kunt houden en je de medecursisten niet afleidt met gesnif en gesnotter. 

In plaats daarvan deed ik andere afwisselende dingen: ik lag op bed, ik lag op de bank en tussendoor zat ik af en toe op mijn bureaustoel. Vanwaar ik mijn website bijwerkte, een update verzorgde voor Wappiepedia! en probeerde te achterhalen met wie ik ook alweer allemaal bevriend was op Facebook.

Ook dronk ik een pot (gember)thee met een buurvrouw en maakte ik afspraken met deze en gene.

Ik deed het dus rustig aan deze dag. Die ik eindigde met het kijken van Squid Game, de Netflix-hit uit Zuid-Korea. Een bijzonder boeiend horror-drama met interessante sociale interacties en een aardig inkijkje in de Koreaanse cultuur. Aanrader!

Vrijdag liet ik mijn lichaam 's ochtends nog werken aan het herstel om 's middags thee te drinken bij een vriendin. Die een buurvrouw is van de brouwerij waar ik werk. 


Daar maakte ik met mijn werkgever een aantal werkafspraken. Uiteraard in gezelschap van een goed biertje:


Hij begreep ook wel dat het salaris dat hij mij biedt van €960 per maand (voor 24 uren per week) voor mij te weinig is om van te leven dus had er alle begrip voor dat ik er vertrek zodra ik beter betaald werk heb gevonden. Toch jammer want ik heb er best een tijdje met plezier gewerkt. Getuige bijvoorbeeld het feit dat speciaal voor mij indertijd een der urinoirs verlaagd was gemonteerd:
Zal ook het uitzicht missen en de patat van de patatzaak om de hoek:


Ik sluit niet uit dat ik er nog wel eens zal komen maar qua werk is het binnenkort afgelopen. Helaas.
Maar wat niet is, dat is niet.

Op advies van de vriendin waar ik die middag was, keek ik die avond een aflevering van Maid, een intrigerend verhaal over een jonge moeder die moet zien te overleven in het hedendaagse Amerika. Een serie die wat eerlijker is dan de TV-series en films die wij gebruikelijk kijken: geen van de karakters wordt gekarakteriseerd met maar een enkel etiket. Je bent niet de held óf de schurk. Je bent niet de liefhebbende vader óf de nare ex...en zo verder.

Uiteraard plaatste ik ook deze vrijdag weer een verhaaltje

Zaterdag werd mij weer duidelijk dat je beter kunt dreigen en intimideren als je je zin wilt krijgen dan écht vreedzaam protesteren. Ten koste van milieu en een mogelijke oplossing van het huisvestingsprobleem kregen de agressieve boeren van Farmers Defence Force (klik) weer hun zin: plannen om het milieu te helpen en meer betaalbare woningen te realiseren zijn van tafel omdat een door rijke investeerders betaalde groep boeren heeft gedreigd met geweld. 'Nederland voor Nederlanders!' roepen deze 'strijders voor de Nederlandse taal ('Farmers Defence Force'. Hallo!) en cultuur graag. Maar zij bedoelen dat zij hun rijke bazen rijker willen maken en hopen als hun handlangers te mogen mee-eten uit hun ruif. 

Intussen liet de overheid dit gebeuren met mensen die vreedzaam demonstreerden voor meer maatregelen om het milieu te redden:

De acties van de 'boze boeren' zijn zeer goed gecoördineerd en kosten behoorlijk wat geld om te regelen. Wie de lijntjes volgt komt terecht bij multinationals: grote veevoederbedrijven, megastallen en uiteindelijk bij investeerders als de Russisch-Israëlische miljardair Roman Abramovich. Vriend van Vladimir Putin en eigenaar van voetbalclub Chelsea.

Maar goed, wie het niet erg vindt om vriendjes van Putin nog wat rijker te maken en een bloedhekel heeft aan het milieu en échte boeren moet maar gewoon lekker het FDF en de politieke partij BBB blijven steunen.

Had naar een feestje kunnen gaan die avond maar voelde mij nog niet echt fit. Nog maar even thuis een beetje uitzieken dus. En intussen wat schrijven en opruimen. Een kastje met diverse prullaria en andere 'nuttige' spullen uitmesten bijvoorbeeld. 


Kan prima tijdens het televisie kijken. Deze avond viel de keuze op een aflevering van Another Life: veel 'wat als' vragen, nerdy technologie, gecompliceerde liefdesrelaties, buitenaardse wezens, dodelijk geweld, liefde...heerlijk!

Nog steeds wat snotterig dus maar weer bijtijds mijn bedje in. Maar niet voor ik mede-cursiste Liesbeth Dingemans (klik voor haar website. Aanrader!) bedank voor het maken van prachtige foto's tijdens mijn eerste avond op het toneel in zo'n twee jaren tijd. Check it out!
Gaaf, niet?

Zondag werd ik wakker met het idee: 'Geen afspraken vandaag, houzee!' Wat niet wilde zeggen dat ik niets had gepland om te doen. Verder gaan met opruimen in huis bijvoorbeeld. In elk geval tot er weer voldoende ruimte is om mijn pencak silat oefeningen te doen zonder spullen van tafel te schoppen of bij de oefening 'mes afpakken' met mijn hand klem kom te zitten achter een deurkruk of zo. Met een beetje mazzel ontstaat er zó veel ruimte in huis dat ik mijn crosstrainer weer kan uitklappen. En gebruiken.

Natuurlijk gingen er ook de nodige e-mails over en weer voor de Geheime Jongensclub en mocht ik mij verheugen op een weer groeiend aantal Facebook-contacten nadat mijn account op non-actief was gesteld. Van 0 naar 400 in een week is een prestatie waar ik best tevreden over ben. Op Instagram had ik bijna 900 volgers. Dat zijn er op mijn - week oude - nieuwe account iets meer dan 100.

Waar ik eerst zo'n drie berichten per medium per dag plaatste, vind ik heden ten dage een wel voldoende. Ook dat geeft wat rust.

Wappies kennen dat niet, rust. Net als aanhangers van andere sektes moeten zij steeds een nieuwe datum bepalen waarop hun voorspelde 'Einde Der Tijden' zal plaatsvinden. Andere sektes spreken van de Apocalyps, Armageddon, de Wederkomst en nog zo wat. Wappies spreken van 'The Great Reset'. Jammer genoeg beschikken zij niet over voldoende fantasie om een Nederlandse naam te bedenken.

15 Oktober zou die weer plaatsvinden. Helaas. Dus ook dit wappie moet even overleggen met de guru's en collega-wappies en een nieuwe datum prikken.

Het was heerlijk zacht weer dus ik genoot van mijn dagelijkse wandeling:

Onderweg kwam ik de echtgenoot van een buurvrouw tegen en samen dronken wij een kopje koffie bij zijn echtgenote. Thuis verrichtte ik nog wat huishoudelijke klusjes en ging weer op tijd naar bed.

Nothing really ends van dEUS is de muziek van deze week:


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Paul Blanca