Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 26, 2015

Zijn 'Haagse Hopjes' wel politiek correct?

'Mijn God is beter dan jouw God!' 'Mijn regeringsvorm is beter dan jouw regeringsvorm!' 'Mijn economisch systeem is beter dan jouw economisch systeem!' Allemaal komt het neer op het aloude spelletje: 'Wie heeft de grootste?'

Wij leven in een wereld waarin alles maar 'politiek correct' moet zijn.
Voortdurend moet je oppassen dat je iemand niet tegen het hoofd stoot door je gasten een Moorkop of Negerzoen aan te bieden. Toch kun je wél grapjes maken over Jodenkoeken, Haagse Hopjes en Zeeuwse Meisjes. Maar dan weer niet als die meisjes minderjarig zijn. Pas op met vertellen over het bezoek van jou en je kinderen aan het circus want misschien heeft één van de toehoorders wel coulrofobie! Het is dan dus jouw schuld dat die persoon weer medische hulp nodig heeft.

Iemand 'racist' noemen is 'not done'. Met excuses aan hen die het 'not done' vinden om Engelse uitdrukkingen in een Nederlandstalig stuk te gebruiken. Dat schijnt 'not done' te zijn. Maar als ik iemand - al dan niet virtueel - ontmoet die mensen wegzet als 'dom' of 'crimineel' en zich daarbij niet op feiten verlaat maar puur en uitsluitend op de afkomt en/of het geloof en/of de huidskleur van die mensen dan is die persoon een racist. Dus mijn excuses als ik dat woord toepas waar ik denk dat het toepasbaar is. Of nee, ik bied mijn excuses niet aan. Dan zou ik ook mensen moeten vragen mij voortaan niet meer 'klein' te noemen terwijl ik dat - met mijn lengte van 1.40m wel degelijk ben. Of ben ik tegenwoordig 'verticaal uitgedaagd'? Dan is een racist dus geen racist meer maar 'mentaal achtergesteld'. Of zo. En hoe zullen wij voortaan Haagse Hopjes dan noemen?

Niet dat het ook maar iets uitmaakt want uiteindelijk zijn wij toch maar 'Dust in the Wind'. Hier is Kansas:

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.