Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 04, 2012

Werpen


Woensdagavond kwam ik laat thuis na opnames voor een promotiefilmpje van Q-Music en donderdag was ik naar de allergoloog die bevestigde dat ik inderdaad allergisch ben voor het een en ander. De donderdagavond was voor een vergadering van het Bewonersplatform en vrijdag was ik bij de Mensendieck-therapeut die bezig is met het mij afleren van slechte loopgewoontes. Daarna liet ik mijn zoon alleen voor een etentje. Mijn zoon mocht onlangs op school de beroemde bioloog en astronaut André Kuipers zien en horen! Koel, niet? Net als de fotoshoot waar ik zaterdagmorgen als model aan mocht deelnemen en het zaterdagnacht rondlopen in een nachtclub. In Brussel.

Ja, ik mocht weer eens een weekendje weg...

De schilders zijn eindelijk weg. Elke morgen was er weer sprake van overlast. Terwijl de uitvoerder beloofde dat zijn mensen de overlast tot een minimum zouden beperken. Houdt dat dan in dat je om kwart voor acht 's ochtends zo hard mogelijk meebrult met een liedje dat op de radio speelt? En dat bovendien die radio op standje 10 staat omdat je het anders niet hoort omdat je half doof bent geworden door zo dom te zijn om zonder gehoorbescherming te boren en te zagen? En dat je in het trapportaal een sigaretje rookt en je peuken gewoon uittrapt op het zeil aldaar?

Voor de door woningcorporatie Ymere ingehuurde mensen is dat namelijk 'normaal' gedrag.

De hoveniers die Ymere inhuurde zouden takken en struiken snoeien in de gemeenschappelijk tuin. Volgens mij hoort daar niet bij dat men dan bomen kapt. Bovendien gaat het om bomen die bij bewoners in de privé tuin staan en vindt men het erg ingewikkeld om gebruik te maken van een tuinpad. Het is natuurlijk veel prettiger om plantjes kapot te trappen wanneer je aan illegale boomkap doet. Bovendien scheelt dat soms wel twee meter omlopen!

Voor het omhakken van voornoemde bomen is geen vergunning aangevraagd terwijl de wet dat wel verlangt. De woordvoerster van Ymere heeft mij tot tweemaal toegezegd dat de projectleider mij zou bellen met uitleg. Uiteraard is dat niet gebeurd. Vorige week nog zegde de uitvoerder toe dat hij contact zou opnemen hierover met de dame van Ymere en dat die mij meteen zou terugbellen. Niet dus.

Helaas rest mij niets anders nu dan het inschakelen van de politie en de verantwoordelijke (wie dat dan ook wezen mag) in de cel te laten werpen...