Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 19, 2015

Bent u straks de schuldige?

De laatste paar weken valt mij op hoeveel overheden besloten hebben burgers regels op te leggen waar overheidsfunctionarissen zelf zich niet aan hoeven te houden. Bijvoorbeeld in Spanje en Egypte. Ook in ons eigen land legt de overheid de burger steeds meer regels op maar weigert die op zichzelf toepasbaar te laten zijn. Over het achterhouden van informatie bijvoorbeeld. Waarom zijn volgens de overheid moslims wél crimineel maar is Poetin dat niet?

Nepmoslims

'Alle moslims zijn slecht want de leden van IS zijn moslim!'
-'Ja maar, volgens échte moslims én volgens hun heilige boek zijn moslims die bewust mensen die wat anders geloven doden geen goede moslims. De leden van IS zijn dus geen echte moslims. Trouwens: Hitler en de meeste van zijn trawanten waren keurige katholieken, christenen dus. Volgens jouw logica zijn dus alles christenen joden hatende Nazi's.'
'Niet waar, want volgens hun heilige boek zijn mensen die bewust mensen van andere religies vermoorden geen echte christenen!'
-'Precies!'

Niqaab

Volgens de meest recente angstberichten zijn er een miljard moslims die de sharia willen invoeren. Als dat écht zo was zouden mijn moeder, mijn dochters, mijn buurvrouwen en mijn vriendin natuurlijk al lang in een niqaab rondlopen. O, en er zouden geen 1,2 miljoen mensen jaarlijks meer doodgaan aan de gevolgen van alcohol gebruik.

Heropvoedingskampen

Hoewel ik het serieus heb geprobeerd (zie kattenlog) lukt het mij maar niet de kop in het zand te steken zodat ik later lekker laf en onschuldig kan roepen: 'Ich habe es nicht gewusst!' wanneer islamitische Nederlanders per trein worden afgevoerd naar 'heropvoedingskampen' en diegenen die blijven verplicht met een grote gele M van 'Moslim' op hun jas moeten rondlopen (en maar hopen dat mensen niet denken dat zij bij McDonalds werken).

Straks bent ú de zondebok

Terwijl u die woorden even laat inzinken ga ik verder: ooit was 'alles' de schuld van 'de Hunnen' en later van 'De Fransen', 'De Protestanten', 'De Joden', 'De Communisten', 'De homo's', 'Links' en nu dus van 'De Moslims'.  In tijden van crisis maken mensen altijd van één groep mensen de zondebok. Misschien is het volgende keer wel de groep waar u toe behoort. Hoe zou u dat vinden?