Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 01, 2009

Vallen

Hoera! Wij zijn weer ergens de beste in! Amsterdam staat wereldwijd op de eerste plaats waar het gaat om de prijs van een uurtje parkeren in de binnenstad. Dat kost inmiddels 5 euro. Van al het parkeergeld dat landelijk binnenkomt in de gemeentekas komt maar liefst 25 procent van hen die het centrum van de hoofdstad hebben gekozen als parkeerplek voor hun automobiel.

De kosten voor parkeren in Amsterdam stegen de afgelopen 20 jaar met gemiddeld 12 procent per jaar terwijl de kosten voor bouwleges en rioolrecht met "maar" 10 procent gemiddeld per jaar werden verhoogd. Toch wel vreemd dan dat zo veel mensen steeds meer moeite hebben die kosten op te brengen. Het gemiddeld inkomen steeg met ongeveer 3 procent op jaarbasis. Als dit zo doorgaat raken we binnen een jaartje of 15 massaal aan de bedelstaf. Of zou dat gewoon de bedoeling zijn van de overheid?

In ieder geval rijden er eerdaags geen treinen meer met vertraging: het spoorboekje wordt gewoon afgeschaft. Eerst was het al zo dat treinen die langer dan een kwartier vertraging dreigen op te lopen gewoonweg helemaal niet rijden en ook niet worden opgenomen in de vertragings-tabellen, straks wordt het nog makkelijker voor de NS om de zogenaamde doelstellng te halen: Meer dan 80 procent van de treinen moet op tijd rijden. Op dat doel te halen zal helaas wel het treinkaartje met ongeveer 8 procent in prijs worden verhoogd. Ik ga voortaan wel lopen...

De overheden laten verantwoordelijkheid steeds vaker aan de gewone burger. De fabrikant van de iPhone en de iPod iTouch volgt dit voorbeeld door te beweren dat het de schuld van de klant is dat die apparaten in hun gezicht ontploffen: De klant moet maar gewoon geen druk uitoefenen op het beeldscherm door het ding in een tas of broekzak te bewaren of door het apparaat te laten vallen! Als de klant slim is koopt-ie geen iPhone tot Apple de fout toegeeft en er eentje produceert die niet kan ontploffen. Overigens: Is dat nou echt heel handig, zo'n iPhone en kan je er zoveel meer mee dan met een gewone mobiel? En bovendien: zijn al die "extra's" het extra geld en risico van gezichtsverlies (letterlijk!) ook wel waard?

Behalve veel geld schijnen mensen het ook niet erg te vinden veel tijd te steken in zaken die eigenlijk niet zo heel nuttig zijn. Ik steek daarbij ook de hand in eigen boezem want het bijhouden van dit weblog en het lezen van anderen kost mij al gauw een uur per dag. Bijvoorbeeld.

Er zijn ook mensen die tijd steken in het ontwikkelen van een Excel-formule die na het invoeren van een geboortedatum in één opslag laat zien hoe oud die persoon dan is. Dat is in zoverre nuttig dat de personen in kwestie die tijd niet kunnen gebruiken om anderen lastig te vallen...

De link van vandaag is een waarschuwing aan het adres van mensen die gebruik maakten van de diensten van AFT-casting. Inmiddels zijn zeker tientallen modellen niet betaald en heeft men AFTGroup failliet laten verklaren. Tegelijkertijd maken een paar medewerkers van dit castingbureau een doorstart onder de naam AF2. Nou, mij krijgen ze niet als klant.

Ter afsluiting van dit iets te lange stukje (excuses daarvoor) nog even een paar jaar oud filmpje: Svenson & Gielen met "I know what you did". Goed kijken want deze weblogger speelt mee in de clip en vond vooral de laatste scène vréééselijk om te spelen...


Deel dit bericht