Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 24, 2016

Zaterdag's cursiefje: HRA (#column)

Wat vindt u er van dat uw belastinggeld wordt gebruikt om mensen een lening te geven die zij nooit zullen aflossen?

Mensen die Hypotheek Rente aftrek ontvangen hebben daar in het verleden zelf voor betaald via de belastingen. Zo gezien verschilt de subsidie niet veel van de bijstandsuitkering waar mensen eerder als werkenden belastinggeld voor genereerden.

Ook de HRA is dus niet meer dan een sigaar uit eigen doos. Maar dan alleen in Nederland verkrijgbaar. Verreweg de meeste buitenlanders weten dat het dom is om iets te kopen wat je je niet kunt veroorloven. In Nederland stimuleert de overheid burgers om zich in de schulden te steken.


'Ja maar met leningen stimuleer je de economie!'

Sluit daarom snel een lening af voor een nieuwe televisie! Niet omdat de oude stuk is maar omdat er een nieuw WK voetbal aankomt. Ooit.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/