Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 03, 2024

Verloochent u zichzelf?

Met excuses voor de titel want ongeveer 1 op de 8 Nederlandse volwassenen zal het woord 'verloochenen' moeten opzoeken of besloot al dit stuk niet te lezen bij het lezen van de titel.

Het stuk gaat over jezelf anders voordoen dan je bent. Waarbij je jezelf miskent, ontrouw bent aan jezelf en feitelijk het bestaan van je eigen 'ik' ontkent.
"Ik zal mijzelf nooit verloochenen en altijd zeggen wat ik voel."

"Is dat waarom je loog tegen je baas en vertelde dat je erg blij was met de nieuwe opdracht?"

"Dat is wat anders want ik wil mijn baan houden."

============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===========================
Enige tijd geleden 'beschuldigde' iemand mij van te open en transparant zijn in mijn stukken 'want dan zien mensen hoe je écht bent en raak je wellicht je baan kwijt.'

Opvallend vond ik dat hij niet repte over de mogelijkheid om vrienden kwijt te raken of gezinsleden overstuur te maken als ik eerlijk over zaken schrijf, maar gaf feitelijk toe dat voor hem een baan en geld hoger op de Ladder van Belangrijkheid staan dan vrienden.

Ik vind dat triest en deed een rondgang in mijn werkkring, onder vrienden, familieleden en andere bekenden. "Doe jij je anders voor dan je bent omdat je bang bent je baan kwijt te raken als je baas en collega's ontdekken met wie zij nu écht te maken hebben?" Het merendeel ontkende eerst heel hard. Logisch, want van nature willen wij sociaal wenselijke antwoorden geven. Tot ik een beetje aandrong: 'Écht niet?' 'Ja, nou een beetje misschien. Soms. Oké, op het werk doe ik mij eigenlijk altijd anders voor dan ik ben want ik wil mijn baan niet kwijt. Logisch, toch?'

Ik vraag mij af of dat wel zo logisch ís en wellicht de reden dat zovelen ongelukkig zijn met en op het werk. Een kwart van alle werkenden is ontevreden (klik) en 13% gaat elke keer met zware tegenzin aan of naar het werk. Als zij tevredener werknemers zouden zijn, zouden zij ook productiever zijn. Het is dus zaak dat mensen zichzelf kunnen zijn op het werk want mensen die voortdurend de schijn moeten ophouden worden daar doodongelukkig van.

Houdt u vaak de schijn op op het werk, in (online) gesprekken met vrienden, collega's en onbekenden, of bent u altijd trouw aan uzelf?