Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 16, 2019

Hoeveel rassen zijn er eigenlijk?

Genetisch gezien is het erg praktisch om je aan mensen te hechten. Door dat gevoel (ook wel 'houden van' of 'liefde' genoemd) ben je eerder bereid je in te zetten voor het beschermen van je 'stamgenoten'. Vrienden, buren, collega'en zelfs familieleden vind je doorgaans aardiger dan mensen die buiten jouw 'stam' vallen waardoor je je automatisch ook als beschermer opstelt van hun kinderen. Dat is heel natuurlijk en geldt voor elke 'stam'.

Ook is het normaal dat 'stammen' zich mengen. Het komt voor dat mensen een liefdesrelatie aangaan met iemand 'van buiten' en daarmee een deel van hun eigen stam in contact brengen met een andere stam. Waaruit soms nieuwe relaties ontstaan. Wat goed is voor een diversiteit in de genenpoel. Bovendien vergroot dat het aantal mensen dat bereid is individuen binnen de groep te vrijwaren van ellende.

Helaas zijn er ook krachten aan het werk die er op uit zijn 'stammen' tegen elkaar op te zetten. Nog maar enkele decennia geleden werd bijvoorbeeld de stam die 'Ieren' heet als een apart ras mensachtigen gezien.

Onvoorstelbaar niet? Want wij weten dat er maar één ras van mensachtigen is op onze planeet en dat is simpelweg het mensenras.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/