Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 24, 2011

Favoriete Droom (Een verhaal)

Zij zag er mooier uit dan in zijn herinnering en toch was het pas een paar weken geleden dat hij haar voor het laatst zag. Maar wanneer hij haar voor het eerst had gezien wist hij niet meer. Hij wist nog wel dat hij in gedachten verzonken door een drukke winkelstraat liep en tegen haar opbotste omdat zij plotseling stilstond. Zij bood hem haar excuses aan en hij haar een drankje.

Een paar weken later durfde hij eindelijk haar identificatie in te spreken in zijn com en sprak met haar af. Vanaf dat moment ging het eigenlijk allemaal vanzelf en zelfs het onderwerp 'kinderen' was al een paar keer ter sprake gekomen.

Tot zij verliefd werd op een ander, er met die ander vandoor ging en hem verwonderd, verdwaald en verdwaasd achterliet. Met niets anders dan zijn dromen om zich aan vast te klampen.

Maar dat was nu verleden tijd. Zij was nu hier en hij ook en alles zou nu goed komen. Heel toepasselijk in het café'tje waar hij, geholpen door een paar biertjes, haar voorzichtig een eerste kusje durfde te geven, inmiddels een leven lang geleden.

Net als toen zochten zij ook nu hun toevlucht in een hotel in dezelfde straat waar kamers ook per uur verhuurd werden. Zij stond in de badkamer zich klaar te maken voor hun eerste gezamenlijke nacht in jaren en hij lag op het krakende bed te spelen met de ouderwetse afstandsbediening terwijl de televisie niet aan stond.

Het duurde eventjes voordat hij besefte dat zij stond mooi te wezen in de deuropening die de wasruimte scheidde van het slaapgedeelte maar kon toen niet voorkomen dat een zacht uitgesproken 'wauw!' over zijn lippen rolde.

...hij zag haar ook glimlachen in haar reflectie in de spiegel en besefte nog niet dat er in de kamer helemaal geen spiegel wás. Pas toen hij tientallen kopieeën van haar om zich heen zag staan besefte hij dat er iets niet klopte. Intussen begonnen al haar beeltenissen zich langzaam uit te kleden en begon hij te grijnzen bij de gedachte aan de volgende fase.

'VERBINDING VERBROKEN' zag hij nu opeens voor zijn ogen zweven in een verder lege ruimte. Hij stond op het punt de fabrikant van het spel hardop uit te schelden toen hij besefte dat hij zelf domweg vergeten was de controller van zijn spelcomputer volledig op te laden.

Niet echt slim, zo vlak voor het manipuleren van zijn favoriete droom.