Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 10, 2016

Zijn zonnepanelen rendabel?

Ik ken mensen die anderen hun eigen mening zeer gunnen. Maar met de opmerking: 'Natuurlijk mag jij jouw eigen mening hebben maar het verschil met de mijne is, is dat de mijne klopt.' Soms denk ik dat ik zo iemand ben. En soms weet ik het zeker. Het zou ook raar zijn om te zeggen: 'Ja, dat is mijn mening maar ik weet zeker dat die niet klopt.' Daarom moet ik ook altijd erg lachen wanneer mensen - bijvoorbeeld op Twitter - laten weten: 'Jij denkt altijd maar dat je gelijk hebt!' -'Ja, natuurlijk! Jij niet dan?'

Het verschil met sommige anderen is dat ik mijn mening aanpas wanneer daar aanleiding toe is. Wanneer er feiten boven tafel komen die afbreuk doen aan mijn mening. Nu wilt u natuurlijk een voorbeeld. Nou, vooruit, omdat u daar zo lief om vraagt: ik was altijd groot voorstander van de installatie van zonnepanelen. Nagenoeg gratis stroom en het milieu wordt niet belast! Fantastisch, toch!? Ik vond het dan ook onbegrijpelijk dat de overheid geen zonnepanelen liet installeren op overheidsgebouwen en bedrijven geen subsidie gaf om ook private gebouwen van zonne energie te voorzien. Tot ik met iemand sprak die jaren op het onderwerp heeft gestudeerd. Hij vertelde mij dat er in Nederland op dit moment te weinig uren zon zijn om de huidige generatie zonnepanelen rendabel te maken.

De productie van zonnepanelen kost momenteel meer energie dan het oplevert! Althans, in Nederland. In landen rond de evenaar zijn ze wél rendabel. Dus daar moeten ze dan maar heen gestuurd worden. Maar dat kost energie... Natuurlijk moeten overheid en bedrijfsleven de handen ineen slaan want de dag komt (waarschijnlijk al binnen twintig jaar!) dat zonnepanelen in Nederland meer energie opleveren dan kosten. Goed nieuws, toch?

Hier een liedje over zonneschijn. Uit de musical Hair is hier 'Let the sunshine in':In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.