Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 29, 2009

Vuurwerk

Het is weer tijd van goede voornemens maar meestal zijn die niet meer dan dat. Natuurlijk: heel veel mensen willen "afvallen" of "stoppen met roken". Althans, dat beweren zij. Maar eigenlijk bedoelen zij:"Minder wegen" en "gestopt zijn met roken". "Afvallen" en "stoppen" zijn werkwoorden en verreweg de meeste mensen zijn niet bereid moeite te doen om iets te bereiken.

Neem die verachtelijke beurzensnijders bijvoorbeeld. In plaats van bijvoorbeeld een paar uur achter de lopende band te staan beroven zij liever een toerist van een paar maanden spaargeld.

Wie geen spaargeld heeft maar toch per sé die allernieuwste lcd-breedbeeld TV wil hebben is al snel geneigd tot lenen. Ontzettend dom natuurlijk maar veel mensen zijn nu eenmaal zeer vatbaar voor wat de reclame-filmpjes beloven.

Toch wordt met name dankzij lenen het internationale monetair stelsel in stand gehouden. Is het dan goed om te lenen? In mijn ogen is dat net zo goed als propjes snoeppapier uit een rijdende auto gooien "om schoonmakers aan het werk te houden".

Laat de Nederlandse overheid dan ook ons vrij wapens en munitie kopen en gebruiken. Dat is niet alleen goed voor de economie maar ook voor de werkgelegenheid: Duizenden mensen aan het werk in wapen- en munitiefabrieken en voorlopig zullen (plastisch)chirurgen, politie en andere hulpverleners ook niet zonder werk zitten.

In het licht daarvan vind ik het vreemd dat oogartsen de regering hebben opgeroepen consumentenvuurwerk te verbieden. Ik denk dat ze gewoon -net als vele anderen- liever niet werken op oudjaarsnacht.

De link van vandaag is voor wie een voorproefje wil van het aankomende vuurwerk

Deel dit bericht