Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 29, 2017

De week voorbij

'Je moet altijd je ware emoties tonen!' zeggen mensen wel eens tegen anderen. 'Behalve wanneer ik die gevoelens als negatief ervaar.', bedoelen zij er meestal achteraan. In de dagelijkse omgang met mensen is het dus maar beter om je ware gevoelens voor je te houden en die te reserveren voor een handvol getrouwen. De rest mag lekker denken dat alles goed gaat.

Maandag zag ik twee groepen vogels zuidwaarts vliegen.
(Klikken=vergroten.
Goed kijken en u ziet twee v-formaties)

Blijkbaar weten zij dat het weer kouder wordt. Verder voelde ik mij gewaardeerd op het werk. Een fijn gevoel! Dan weet je ook weer waarvoor je eigenlijk zo je best doet. Vrij laat thuis en niet zo lekker dus niet naar de Algemene Ledenvergadering van de maandagavond club. Was vroeg naar bed maar toen ik er even uit kwam voor toiletbezoek toch maar gekeken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Walking Dead.

Dinsdag koffie gedronken bij een buurvrouw, gebabbeld met een buurvrouw die ik tegenkwam bij de supermarkt en flink aan het schilderen, schoonmaken en opruimen gegaan. En een nieuwe aflevering gekeken van Star Trek: Discovery. Als vrijgezelle kinderloze wees ben ik nu eindelijk meer televisie gaan kijken dan voorheen. Hoewel het nog steeds niet veel meer is dan gemiddeld ongeveer een uur per dag. Kijkt u meer of minder televisie dan dat?

Woensdag weer een deur van een laagje verf voorzien (meerdere dunne laagjes is beter dan een dikke, zo is mij verteld), een buurvrouw op de thee gehad, koffie gedronken bij een andere buurvrouw, zangles genoten en deze foto gemaakt bij de zangjuf in de buurt:

en van het avondeten genoten bij een vriend. Een lekker rustig dagje dus weer waarop ik bovendien de tijd nam om mijn nagels te knippen en mij te scheren en bovendien een paar e-mails en telefoontjes beantwoordde aangaande komende entertainment-opdrachten.

Ook donderdag kwam ik onderweg naar het werk langs de Sloterplas.

Waar Di Mario (klik) familie heeft wonen en waar 'Iris Papilio' (klik) op school heeft gezeten. Het was een goede maar ietwat vermoeiende werkdag. Dus 's avonds (na een kopje thee met een buurvrouw) tijdig naar bed.

Vrijdag deze foto's gemaakt onderweg naar de brouwerij

Er was ook een prachtige dubbele regenboog waar een vogel voorbij vloog op het moment van het schieten van dit plaatje:

Hard aan het werk (op het onderdeel 'debiteurenbewaking': onderzoeken welke klanten te laat zijn met het betalen van welke facturen, pogen oorzaken te achterhalen, overleg plegen over eventueel te nemen acties en dan die acties ondernemen). De werkdag vroegtijdig beëindigd om met alle collega's aan het pannenbier te gaan. Het wat!? Pannenbier: het drinken van bier ter viering van het bereiken van het hoogste punt bij nieuwbouw. In dit geval de nieuwbouw van ons nieuwe pand: wij gaan uitbreiden! Het nieuwe pand komt naast deze molen te staan:


Zaterdag las ik boek nummer veertien van dit jaar uit: The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson. Een zelfhulpboek dat je laat nadenken over wat echt belangrijk is voor je: wil je die dure auto, die goeie baan, die fijne relatie, herinnerd worden?

In de nacht van zaterdag op zondag werkte ik op een Halloween feest. Prettige organisatie, leuke collega's, gezellige gasten...leuk dus! (Lezers die dit lezen via Facebook: klik op deze link (https://terrebel.blogspot.com/2017/10/de-week-voorbij_29.html) om de foto's te kunnen zien.
Al met al lag ik tegen een uurtje of vijf in bed. De nieuwe buren hielden rekening met mij door pas om negen uur verder te gaan met het verbouwen van hun pas verkregen woning. Koffie gedronken met een buurvrouw, met een andere buurvrouw op straat staan kletsen en een groot deel van de middag gaan wandelen met een vriend. Even (ruim drie uren) lekker uitwaaien en stukjes van Amsterdam ontdekken die ik nog niet eerder had gezien: andere delen van de inmiddels bekende Sloterplas:Tussendoor tijd genomen voor een hapje en een drankje.

Avondeten bij een buurvrouw: boerenkool!

De week beëindigd met een kopje thee met een buurvrouw.

Een Engelstalig stuk, ook deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/its-all-perception.html

De muziek van deze week is van Nederlandse bodem. Hier is Hessel met Brother Sagitarius:Maybe I'm up to find somewhere in the world
The gates of heaven, mister, rollin' in pearls


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Robert Guillaume, Fats Domino,  Hans Kraay Sr. en Gert Timmerman

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/