Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 26, 2014

Waarom houden wij vooruitgang tegen?

Voor vanavond hebben wij kaartjes voor de voorstelling Hedwig and the Angry Inch. Dat wordt een hilarische avond met veel muziek, gelach en nadenkerij! http://www.dekleinekomedie.nl/programma/731/SVEN_RATZKE_BAND/Hedwig_and_The_Angry_Inch/

Gisteren liep ik veel in verband met filmopnames, daarna ging ik trainen en 's avonds was ik moe. Maar niet te moe om te lezen. Een Muis in Zee van Jan Blaaser is boek nummer 16 van dit jaar en bevat anekdotes uit het werkend leven van de indertijd bekende cabaretier en toneelspeler. Een heerlijk boekje voor in de trein!

Ik ga wel eens met de trein. Zo was ik onlangs op Station Sloterdijk omdat ik vooraf had uitgezocht dat ik daar op een bepaalde tijd een bepaalde trein moest hebben naar mijn bestemming van die dag. Door het op te zoeken wist ik ook dat de trein zou vertrekken vanaf spoor 2. Ik had nog ruim een kwartier toen ik op het station aankwam, zag spoor 3 en begon te lopen richting de plek waar - logischerwijs - spoor 2 zich moest bevinden. Maar daar was een muur. Niet handig.

Een rondlopende conducteur kon mij niet verder helpen maar de dame aan de informatie balie kon mij vertellen dat in verband met een verbouwing Spoor 1 en 2 tijdelijk niet bestonden. Waarom dat niet was vermeld in het digitale spoorboekje kon zij mij echter niet vertellen. Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Maar dat totale gebrek aan service waaruit grote minachting voor de gewone burger blijkt, daar kan ik slecht tegen. De NS is een beetje als de overheid: men gaat er van uit dat de burger ontzettend dom is en niet door heeft dat miljoenen euro's worden verspild. Ook denkt men voortdurend alles steeds beter te weten, ongeacht wat de burger van iets vindt. Misschien is het soms echter wel goed dat de burger niet beslist...

Wij zijn - in het algemeen genomen - tegen Drones: de onbemande vliegtuigjes die nu al beginnen door te dringen in ons luchtruim. Wij kijken vooral naar de gevaren en zelden naar de toepassingen. Logisch, want dat doen mensen met alles wat nieuw is. Als het aan de gemiddelde burger had gelegen leefden wij nu in een wereld zonder treinen, auto's, windmolens en vliegtuigen. Véél te gevaarlijk allemaal!

Soms krijgt de burger gelijk en vindt er een auto-ongeluk plaats, vliegt er een vogel te pletter tegen een windmolen, wordt er een trein gekaapt of verdwijnt er een vliegtuig (Malaysian  Airlines, iemand?). Maar in de loop der tijd hebben diverse maatregelen (autogordels, de zwarte doos, automatisch remsystemen, rode waarschuwingslampjes) de situatie verbeterd. Zo zal het ook met Drones gaan.

Het pleonasme van de dag is: ongewenste spamberichten