Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 30, 2019

Meten met twee maten

Bijna dagelijks merk ik dat mensen graag meten met twee maten. Burgers, politici, ambtenaren, journalisten...wij doen het allemaal.

Bekend zijn natuurlijk de voorbeelden van landbestuurders die de wet overtreden: opvallend vaak krijgen zij een veel lichtere straf dan een burger die dezelfde overtreding begaat.

Dan zijn er burgers die tegen invoering van de Sharia zijn 'want die achterlijke moslims willen dieven de hand afhakken en zo. Stelletje barbaren!' maar ook vinden dat iemand die hun fiets steelt de hand moet worden afgehakt.

De (meerderjarige) zoon van Dries Roelvink rijdt stomdronken veel te hard op de snelweg en brengt daarbij de levens van anderen in gevaar en 'het publiek' noemt het 'een jeugdzonde en die arme vader van hem kan er niets aan doen dat zijn zoon ontspoort'. De (minderjarige) zoon van burgemeester Halsema wordt betrapt terwijl hij met een speelgoedpistool in een verlaten woonboot zit te spelen en is volgens 'het publiek' 'een zware crimineel die moet worden opgesloten en zijn moeder heeft bewezen dat zij geen kind kan opvoeden en moet dus opstappen als burgemeester.'

Mensen die roken en gezondheidsklachten krijgen moeten zelf hun herstel betalen 'want zij zijn zelf bewust begonnen met roken'. Mensen die blessures oplopen door het sporten hoeven níet zelf voor hun herstel te betalen ondanks dat zij zelf bewust zijn begonnen met sporten.

Als Nederlanders naar een ander land emigreren omdat zij er daardoor financieel op vooruit gaan dan zegt men 'groot gelijk!'. Komen anderen naar Nederland omdat zij er daardoor financieel op vooruitgaan dan zijn zij 'profiteurs en gelukszoekers die in hun eigen land moeten blijven!'

Waarom mensen dat doen, dat meten met twee maten, is voor mij een raadsel. Heeft u enig idee?

Wat mij betreft is er maar één goede manier om te meten met twee maten:
twee vrienden vragen een meetlint vast te houden.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/