Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 01, 2012

Angsthazen

Maandag beleefde ik weer'ns een interessante avond. Gistermorgen werd ik zwaar afgebeuld door mijn fysiotherapeut maar dat werd goedgemaakt met wentelteefjes als lunch bij m'n moeder. 's Avonds had ik een afspraak waar ik u lekker verder niets over vertel...;-)

Bij thuiskomst bleek het in mijn keuken maar liefst 5 graden warmer dan de buitentemperatuur! Dat de keukendeur is gerepareerd en weer gewoon dicht kan werkt dus! Voorheen zat er namelijk twee graden verschil tussen binnen- en buiten-temperatuur. Soms zelfs ten nadele van de keukentemperatuur!

Isolatie en goed sluitwerk is fijn voor een beetje warmte maar waar ik het echt warm van krijg is sex...;-)

Gisteren bedreef ik de liefde en vandaag waren er geen terroristische aanslagen in mijn woonplaats. Dat bewijst dat sex net zo effectief is als cameratoezicht waar het gaat om de strijd tegen terrorisme...

Voor sommigen zijn alle 'buitenlanders' in wezen terroristen. Vooral de buitenlanders met een ander geloof en een andere huidskleur. Tsja, als je dat vindt dan ben je toch echt een racist. Hoe vaak je ook het tegendeel beweert.

"Wij zijn geen racisten maar Mauro moet het land uit omdat-ie in een ander land geboren is en zwart is; jongelui uit Noorwegen zijn niet alleen blank maar ook nog EU-onderdaan dus dan gelden andere regels." Daar komt het Nederlands beleid wel zo'n beetje op neer, ben ik bang. En opeens is de Europese Unie blijkbaar iets goeds. Maar alleen in dit geval.

Zo geldt ook het verbod op gezichtsbedekkende kleding uitsluitend voor buiten Nederland geboren moslima's. Maar we zijn geen racisten, hoor! Klopt; als de 'buitenlander' in kwestie toevallig Mohammed heet en toevallig heel goed voetbalt in het Nederlands elftal dan zijn we massaal trots op 'onze Mo'. Zie je wel dat we geen racisten zijn?

Even serieus: u voelt zich bedreigd door mensen in boerka 'want je weet maar nooit wie er onder schuilt.'? Hoe terecht is die angst en door wie is die ingegeven? Of kent u daadwerkelijk duizenden gevallen wereldwijd waarbij mensen zijn neergestoken door een enge kerel die zich vermomde met een boerka? Honderden gevallen misschien? Tientallen? Eentje? Alsjeblieft?

Nee, natuurlijk draait het niet om 'je weet maar nooit wie er onder een boerka zit en daarom moet-ie verboden worden'; het gaat om 'dat is onbekend in mijn straatbeeld en dus ben ik er bang voor en dus moet het verboden worden'.

Ach, in het begin waren wij 'Hollanders' ook bang voor die rare knol, de aardappel, want die kwam uit het buitenland, zag er vreemd uit, rook anders en voelde zelfs anders. Tsja, bang zijn voor iets, uitsluitend omdat het anders is dan u gewend bent...kunt u zich dat voorstellen?

"Wij zijn niet xenofoob en paranoïde maar weigeren bekend te maken welke andere xenofoben en paranoïden onze beweging financieel steunen.'

Waar het op neer komt is dat wij Nederlanders een volk zijn van angsthazen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Doeschka Meijsing